Σε ευχαριστώ φιλε μου αλλά εμένα είναι δυφτερη η βέργα και η απόκλιση που έχω προς τα επάνω όταν ψαρεύω είναι λόγο ότι σηκώνω την κεφαλή του όπλου ώστε να δω την βεργα ενώ εαν είμαι χαλαρός σε στοχο ευθυγραμμίζω το όπλο και πάνε όλες κέντρο αυτό βέβαια το έχω αντισταθμίσει σημαδεύοντας χαμηλότερα τα ψάρια…… απλά περνω και άλλες γνώμες μήπως βουλευτώ κάποιο τροπο σκόπευσης.subzoulou έγραψε: ↑Κυρ 26 Δεκ 2021, 17:52Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Συμφωνώ ότι οι βολές γίνονται ενστικτωδώς και ότι την σκόπευση την κάνει καλύτερα το ένστικτο ή ο εγκέφαλος . Επειδή όμως ,μια στις τόσες και κυρίως στις μακρινές βολές που έχουν σημασία, σημαδεύω , κάνω το εξής : Στήνω σαν στόχο ένα σφουγγάρι ή αχινό και προσπαθώ οι σκοπευμένες βολές να πέφτουν στο ίδιο σημείο με τις ενστικτώδεις . Αυτό το πετυχαίνω αλλάζοντας φτερό στην βέργα κυρίως . Με τον καιρό είτε ενστικτωδώς ρίξω είτε όχι έχω ακρίβεια στις βολές μου . Το ίδιο εφαρμόζω και στις κάθετες βολές .Καλές γιορτές .
ΣΚΟΠΕΥΣΗ
- fiesta1420
Re: ΣΚΟΠΕΥΣΗ
-
Σε ευχαριστώ φιλε μου αλλά εμένα είναι δυφτερη η βέργα και η απόκλιση που έχω προς τα επάνω όταν ψαρεύω είναι λόγο ότι σηκώνω την κεφαλή του όπλου ώστε να δω την βεργα ενώ εαν είμαι χαλαρός σε στοχο ευθυγραμμίζω το όπλο και πάνε όλες κέντρο αυτό βέβαια το έχω αντισταθμίσει σημαδεύοντας χαμηλότερα τα ψάρια…… απλά περνω και άλλες γνώμες μήπως βουλευτώ κάποιο τροπο σκόπευσης.
[/quote]
Οι βολές σε σταθερό στόχο πάνε σωστά , άρα το όπλο είναι σωστά στημένο . Επειδή μου έχουν τύχει επικές αστοχίες σε κοντινές βολές , που ήθελα μάλιστα να σιγουρέψω , θεωρώ ότι ειδικά στις κοντινές βολές , ρίχνεις με το ένστικτο.
ΥΓ. Οι βολές σε σταθερό στόχο , έχουν την δική τους ιδιαίτερη αντιμετώπιση από πλευράς σκοπευτή και τις δικές τους ιδιαίτερες συνθήκες. Απλά επιβεβαιώνουν το άν το όπλο είναι καλά στημένο. Δεν προσφέρονται για άλλου είδους συμπεράσματα. Οι βολές εν κινήσει , είναι εντελώς διαφορετική ιστορία.
- fiesta1420
Μια σκέψη που έχω αν και δεν ξέρω κατά ποσό θα δουλέψει η θα γίνει χειρότερο είναι να λυγισω την άκρη του Πάνου φτερου της δυφτερης βέργας. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέτε να δουλέψει;
- paranoia
- Ονοματεπώνυμο: giorgos t
Κάνε βολές ρε αδερφέ, πολλές. Πάρε ένα παλιοντάου, ή μπουκαλάκια με άμμο και λιωσε στο τουφεκίδι. 200-300 βολές κάθε μέρα. Σε δύο μέρες, αντε τρεις-τεσσερις αν δεν το χεις καθόλου με τη σκοπευση θα έχει τελειώσει το παραμύθι. Θα περνάς ζαργάνα στην πετονια. Είτε αεροβόλο, είτε λάστιχο, είτε κοντή βέργα, οντιπ, μακρυά ό,τι να ναι.fiesta1420 έγραψε: ↑Δευ 27 Δεκ 2021, 14:15Μια σκέψη που έχω αν και δεν ξέρω κατά ποσό θα δουλέψει η θα γίνει χειρότερο είναι να λυγισω την άκρη του Πάνου φτερου της δυφτερης βέργας. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέτε να δουλέψει;
Αρκεί το όπλο να παίζει σωστά και να μην είναι αλλού το πρόβλημα. Δοκιμασμένο με ότι βέργα και οπλο θες.
Ξαναλέω, ΑΝ το όπλο τουφεκαει ΣΩΣΤΑ και δεν υπαρχει αλλο θέμα, ρίξε βολές κάργα σε στοχο μέχρι να το βρεις. Κάνε και τραβέρσες απότομες για εξομοίωση της κίνησης, δεν είναι το ίδιο με την κινηση του ψαριού, αλλά όπως και να έχει θα το βρεις.
- fiesta1420
σωστός σε όλα το θέμα είναι ότι μια Κυριακή έχω και αν όπως και μα έχει σας ευχαριστώ όλους θα κρατήσω τις πολύτιμες συμβουλές σας και θα την βρω την άκρη άλλωστε όπως είπα ψαράκια περνούμε δοξα να έχει ο Θεός! Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά και καλη πρωτοχρονιά με υγεία!!!paranoia έγραψε: ↑Δευ 27 Δεκ 2021, 14:59Κάνε βολές ρε αδερφέ, πολλές. Πάρε ένα παλιοντάου, ή μπουκαλάκια με άμμο και λιωσε στο τουφεκίδι. 200-300 βολές κάθε μέρα. Σε δύο μέρες, αντε τρεις-τεσσερις αν δεν το χεις καθόλου με τη σκοπευση θα έχει τελειώσει το παραμύθι. Θα περνάς ζαργάνα στην πετονια. Είτε αεροβόλο, είτε λάστιχο, είτε κοντή βέργα, οντιπ, μακρυά ό,τι να ναι.fiesta1420 έγραψε: ↑Δευ 27 Δεκ 2021, 14:15Μια σκέψη που έχω αν και δεν ξέρω κατά ποσό θα δουλέψει η θα γίνει χειρότερο είναι να λυγισω την άκρη του Πάνου φτερου της δυφτερης βέργας. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέτε να δουλέψει;
Αρκεί το όπλο να παίζει σωστά και να μην είναι αλλού το πρόβλημα. Δοκιμασμένο με ότι βέργα και οπλο θες.
Ξαναλέω, ΑΝ το όπλο τουφεκαει ΣΩΣΤΑ και δεν υπαρχει αλλο θέμα, ρίξε βολές κάργα σε στοχο μέχρι να το βρεις. Κάνε και τραβέρσες απότομες για εξομοίωση της κίνησης, δεν είναι το ίδιο με την κινηση του ψαριού, αλλά όπως και να έχει θα το βρεις.