Σε όσα γράφεις, έχεις δίκιο. Ενα απλό αντιβηχικό σιροπάκι να πάρεις και να διαβάσεις τα ...μικροσκοπικά γραμματάκια με τις -πιθανές- παρενέργειες θα φρίξεις.
Και γαι το θέμα της ασθένειας από τον ρημαδοϊό, επίσης δεν χωράει συζήτηση απλά επειδή κανεις δεν ειναι σίγουρος ότι ως ΄΄οργανισμάρα΄΄ θα το περάσει στο ντουκου κι ελαφρά...
Το μεγάλο θέμα γεννάται ως προς την προτεραιοποίηση του εμβολίου έναντι των φαρμάκων και την απίστευτη πρεμούρα να πείσουν/τρομοκρατήσουν, αναγκάσουν(;) τον κόσμο να το κάνει άμεσα.
Το παραπάνω σιροπάκι, κανεις δεν θα μας πιάσει από το σβέρκο να το πάρουμε και να το πιούμε. Το εμβόλιο όμως, υφέρπει μια αόρατη απειλή του στυλ ΄΄τολμήστε να αρνηθείτε τον εμβολιασμό και θα υποφέρετε΄΄ κλπ ΑΥΤΟ είναι το μεγάλο απαράδεκτο και αντιτιθεται στο δικαίιωμα της αυτοδιάθεσης του καθενός μας...
Και, όχι, δεν κάναμε όλοι τα αντιγριπικά εμβόλια. Επίσης εχω στο κοντινο μου περιβάλλον δυο περιπτώσεις που από εμβόλιο είχαν σοβαρές επιπτώσεις (στη μια περίπτωση πριν πολλά χρόνια μόνιμη αναπηρία και στην άλλη, σχετικά πρόσφατα από αντιγριπικό, προσωρινή ημιπαράλυση ή κατι τετοιο). Με αυτά, δεν θέλω να δαιμονοποιήσω το κάθε εμβόλιο. Όμως, μια συζήτηση με φίλους γιατρούς για πολύ γνωστά εμβόλια όπως το hpv θα καταδείξει το μεγεθος της γενικής διχογνωμίας που υπάρχει για το θέμα...
Εν κατακλείδι:
Οποιος θέλει ας είναι ελεύθερος να το κάνει.
Οποιος δεν θέλει ας εχει το δικαίωμα να μην το κάνει.
Αφού περάσουν τουλάχιστον 5 και τελικά 10 χρόνια από τη φάση των μαζικών εμβολιασμών, και ΑΝ αφεθεί να φτάσει σε μας η πραγματική στατιστική πληροφορία των αποτελεσμάτων/προβλημάτων και μακροχρόνιων επιδράσεων/παρενεργειών, μόνον τότε θα μπορούμε να πουμε αν ήταν καλό ή κακό, σωτήριο ή εγκληματικό αυτό που πάει να γίνει τώρα...
Ουγκ