Θλαση αναπνευστικων μυων μετά από κατάδυση
-
- Ονοματεπώνυμο: Ηλιας Κρητη.
Θλαση αναπνευστικων μυων μετά από κατάδυση
Σαν νέο μέλος θα ήθελα να μοιραστώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσα τρεις φορές τώρα και δύο μήνες.
Κάνοντας το 5αωρο-6αωρο χειμερινό μου ψάρεμα χωρίς κάποιο πρόβλημα συμβαίνει το εξής.
Μετά από 2 μέρες έρχεται ένας οξυς δυνατός πόνος αριστερα στο στήθος ή και δεξιά την άλλη φορά χωρίς να μπορώ να πάρω ανάσα πλήρως (50%) ή να μπορώ να μετακινηθω στον ύπνο .
Που κρατάει περίπου 7 μέρες.
Έχω καταλήξει ότι είναι θλαση αναπνευστικων μυων.
Έχω ψαχτεί πλήρως σε καρδιολόγο και ειδικό παθολόγο και δεν μπορούν να μου βρουν κάτι.
Εμφανιζόταν και πυρετός χωρίς ακροαστικα αλλά οι γιατροί μου προτείναν αντιβίωση λόγω ίσως οξείας βρονχυτιδας .
Περιμένω και αποτελέσματα αξονικής μια και τώρα έχω παλι το ίδιο πρόβλημα..
Κάνοντας το 5αωρο-6αωρο χειμερινό μου ψάρεμα χωρίς κάποιο πρόβλημα συμβαίνει το εξής.
Μετά από 2 μέρες έρχεται ένας οξυς δυνατός πόνος αριστερα στο στήθος ή και δεξιά την άλλη φορά χωρίς να μπορώ να πάρω ανάσα πλήρως (50%) ή να μπορώ να μετακινηθω στον ύπνο .
Έχω ψαχτεί πλήρως σε καρδιολόγο και ειδικό παθολόγο και δεν μπορούν να μου βρουν κάτι.
Εμφανιζόταν και πυρετός χωρίς ακροαστικα αλλά οι γιατροί μου προτείναν αντιβίωση λόγω ίσως οξείας βρονχυτιδας .
Re: Θλαση αναπνευστικων μυων μετά από κατάδυση
Ηλία καλημέρα και περαστικάΗΛΙΑΣ ΧΑΝΙΑ έγραψε: ↑Κυρ 24 Μαρ 2024, 10:26Σαν νέο μέλος θα ήθελα να μοιραστώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσα τρεις φορές τώρα και δύο μήνες.

Η θλάση θα πονούσε/ενοχλούσε άμεσα και όχι μετά απο 48ώρες.
Από όσο μπορείς να καταλάβεις, ο πόνος εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο ή είναι διάχυτος στην περιοχή;
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
Καλησπέρα , μήπως βουτάς από την αρχή με μέγιστη εισπνοή χωρίς να κάνεις διατάσεις γενικές αλλά και του αναπνευστικού ;
-
Ναι ο δυνατός πόνος είναι σε συγκεκριμένο σημείο εσωτερικά και πονάει λίγο και με την πίεση με το δάχτυλο. Έχω διαβάσει ότι ο πονος
σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται μετά από δύο μέρες όταν δηλαδή αρχίζει η επούλωση.
Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που το έπαθα δεν έκανα συνήθως ζέσταμα αναπνοων αλλά μόνο μερικές βουτιές 4-5 στα 10 με 14
μέτρα για ζέσταμα.
Δεν ξέρω αν φταίει κάποια λοίμωξη ή επίσης και η ηλικία (57) μια και όσο περνάνε τα χρόνια πρωτόγνωρα πράγματα μας συμβαίνουν.
σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται μετά από δύο μέρες όταν δηλαδή αρχίζει η επούλωση.
Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που το έπαθα δεν έκανα συνήθως ζέσταμα αναπνοων αλλά μόνο μερικές βουτιές 4-5 στα 10 με 14
μέτρα για ζέσταμα.
Δεν ξέρω αν φταίει κάποια λοίμωξη ή επίσης και η ηλικία (57) μια και όσο περνάνε τα χρόνια πρωτόγνωρα πράγματα μας συμβαίνουν.
Ενδιαφέρον. Αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο ενα μηνα πριν αλλα δε το συσχέτισα με το ψαροντούφεκο. Και σε εμένα ξεκίνησε 2 μέρες μετά από ψ/τ και κράτησε μια εβδομάδα , η διαφορά είναι οτι εγώ κάνω πολύ μικρότερα ψαρέματα (2-2,5 ωρων) και σε μικροτερα βαθη (<10) και γενικά όχι πολλές βουτιές λογω χρονιου προβλήματος με τα ιγμόρια. Το βασικό σύμπτωμα ήταν αυτό το αίσθημα ελλιπούς ανάσας που περιγράφεις (θα το περιέγραφα σαν να μπλόκαρε κάτι την αναπνοή όταν εφτανε στο 50%) . Ιδιαιτερο πονο δεν θυμαμαι περαν απο πιεση στο στηθος. Φυσικα φρικαρα , πηγα στα επειγοντα , πηγα σε πνευμονολογο , πηγα σε καρδιολογο , πηγα σε παθολογο , άκρη δεν εχω βγαλει ακομα. Στο ενδιάμεσο πήγα για ψ/τ αλλες 2 φορες τις επομενες 2 εβδομάδες και τις 2 ειχα προβλημα με την αναπνοη. Δεν καταφερα να κανω καρτερι , στα 10'' αρχιζαν οι συσπασεις στο διαφραγμα. Γενικως απελπισια.
-
Το έχετε ξαναπάθει πριν το κοβιντ; Αν ναι με ποιά συχνότητα πριν και μετά;
Δοκιμάσατε να πάρετε μαγνήσιο;
Δοκιμάσατε να πάρετε μαγνήσιο;
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
- Ilias_preveza
- Ονοματεπώνυμο: Ηλιας
Έπαθα και εγώ πρόσφατα κάτι παρόμοιο σε ρηχό ψάρεμα αλλά είμαι σίγουρος ότι το προκάλεσα επειδή χρησιμοποίησα 2 ζώνες για τα κιλά και η πάνω μου πίεζε το διάφραγμα. Τις επόμενες μέρες είχα πόνο στο στήθος μπροστά αριστερά όταν ανάπνεα βαθιά και όταν ξάπλωνα στο αριστερό πλευρό ή σε συγκεκριμένες κινήσεις. Είχα πάθει παλαιότερα στην πλάτη κάτι παρόμοιο από το γιλέκο. Τώρα που είναι χειμώνας και βάζουμε πιο πολλά κιλά δες μήπως σε πιέζει καμιά ζώνη και εσένα. Αφού μου πέρασε ξανά ψάρεψα με μία ζώνη και καλά τοποθετημένη και δεν με πείραξε καθόλου.
Καταρχάς μην κανεις διαγνωση μόνος σου. Δευτερον, η θλάση πονάει από την στιγμή του τραυματισμού. Τρίτον ο πυρετος δεν δικαιολογειται αππο θλάση (μπορει βεβαια να ειναι τυχαιο συμβαν). Τωρα να σου έδωσαν αντιβίωση για οξεία βροχίτιδα χωρίς συμπτώματα πχ. βηχα μου φαινεται λίγο μπακαλίστικο. Ο πόνος είναι σημειακός ή απλώνεται από πίσω προς τα εμπρός σαν ζώνη; Ο πόνος είναι ανάμεσα στα πλευρά; ΑΝ χρησιμοποιήσεις θερμοφόρα ή κανεις καυτο μπάνο υποχωρεί ο πόνος;
Καλύτερα να χαθώ από το πάθος μου, παρά να χάσω το πάθος μου............
-
Μέχρι τώρα κάποια διάγνωση πού να δικαιολογεί αυτό το πρόβλημα οξύ πόνου πίσω από το στήθος δυστυχώς δεν έχω πάρει.
Έχω πάει σε καρδιολόγο, και ειδικό παθολόγο με πολλές εξετάσεις (και υπέρηχος) και δεν βρήκαν τίποτα. Μόνο μία λοίμωξη πού μπορεί να είναι και άσχετο.
Ο οξυς δυνατός πόνος σε συγκεκριμένο σημείο όταν προσπαθώ να ξεκινήσω την εισπνοή με κόβει, έτσι περνω πολύ μικρή ανάσα προσεκτικά.
Θεωρώ ότι είναι θλάση κάποιων μυων πού ξεκινάει δύο μέρες μετά το ψάρεμα και κρατάει 7 μέρες υποχωρώντας σταδιακά.
Υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις που ο πόνος εμφανίζεται 2 μέρες μετά. Μου το είπε και ορθοπεδικος.
Περιμένω και αποτελέσματα αξονικής αύριο.
Ευτυχώς τις έκανα όταν είχα τον πόνο.
γιατί σήμερα ξεκίνησα να είμαι είμαι καλά..
Ίσως να θέλει αποχή από βουτιές για ένα διάστημα.
Αντε κάτσε μέσα τώρα που έρχεται ένα σπέσιαλ ΣΚ....
Έχω πάει σε καρδιολόγο, και ειδικό παθολόγο με πολλές εξετάσεις (και υπέρηχος) και δεν βρήκαν τίποτα. Μόνο μία λοίμωξη πού μπορεί να είναι και άσχετο.
Ο οξυς δυνατός πόνος σε συγκεκριμένο σημείο όταν προσπαθώ να ξεκινήσω την εισπνοή με κόβει, έτσι περνω πολύ μικρή ανάσα προσεκτικά.
Θεωρώ ότι είναι θλάση κάποιων μυων πού ξεκινάει δύο μέρες μετά το ψάρεμα και κρατάει 7 μέρες υποχωρώντας σταδιακά.
Υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις που ο πόνος εμφανίζεται 2 μέρες μετά. Μου το είπε και ορθοπεδικος.
Περιμένω και αποτελέσματα αξονικής αύριο.
Ευτυχώς τις έκανα όταν είχα τον πόνο.
γιατί σήμερα ξεκίνησα να είμαι είμαι καλά..
Ίσως να θέλει αποχή από βουτιές για ένα διάστημα.
Αντε κάτσε μέσα τώρα που έρχεται ένα σπέσιαλ ΣΚ....