Τη στιγμή που αυτοί που κάνουν νυχτερινό ή οι μπουκαλάκιδες ετσι κι αλλιώς παράνομοι έιναι γιατί να μπούν στη διαδικασία έκδωσης άδειας;
Τη στιγμή που έλενχός συνήθως γίνεται μόνο σε ΥΑ και γενικός σε αλιείς με σκάφος και σχεδόν ποτέ σε παράκτιους καλαμιτζίδες, παραγατζίδες οι οποιόι αλιέυουν πολλά μικρού μεγέθους ψάρια ή ψαρεύουν σε απαγορευμένες περιοχές. Οι περισσότεροι ποτέ δεν είχαν εκδόσει άδεια (τότε που υπήρχαν) εκτός και αν έμπαιναν σε σκάφος για αλιεία.
Τη στιγμή που οι αρχές γνωρίζουν τους ‘’επαγγελματιες’’ ΥΑ (τουλάχιστόν στα μικρά μέρη, νησιά) και το μόνο που γίνεται είναι να τους κόβουν ένα πρόστιμο όποτε τους πιάσουν το οποίο για να το πληρώσουν (οι ΥΑ) θα ψαρέψουν περισσότερο από πριν.
Τη στιγμή που είναι πιο εύκολο να ελεχθούν αν τα ψαρια στις ταβέρνες και στα μανάβικα (είναι λιγότερα και σταθερά και θα σταματήσουν να αγοράζουν) είναι προιόν ΥΑ απ΄ότι να κυνηγάς τον κάθε ΥΑ νόμιμο ή μη. Οι παράνομοι μαναβάκιδες δεν θα μπουν στον κόπο να κόψουν ουρές.
Τη στιγμή που οι αρχές επιτρέπουν κάθε χρόνο τη χρήση πεζότρατας για την αλίευση μαρίδας σε απόστασεις 100, 200, και 300 μέρτρων απ την ακτή. Που είναι η δράση του αρχιπέλαγος και κάθε τέτοιου είδους ΜΚΟ?????
Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων κατά την άσκηση ΥΑ θα πρέπει να γυρνάνε κάποιοι (πιστοποιημένοι) και να παραδίδουν δωρεάν σεμινάρια ασφάλειας (έτσι θα υπάρχει και μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον).
Απαγόρευση ορισμένων περιοχών και εποχών πάλι για τους νόμιμους αλιείς, οι παράνομοι θα μπορούν να ψαρεύουν παντού και πάντα.
Τέλος αν και δεν μου αρέσει η απαγόρευση του Μαίου ας αφήσουμε τα ψάρια να ξεκουραστούν απ το κυνήγι έστω αυτόν τον μήνα, πάλι οι νόμιμοι ΥΑ γιατί για τους παράνομους …………
Είμαι υπέρ του ελένχου και τιμωρίας απ τις αρχές.
Ενημερωτικά, δεν έχω ψηφίσει.

ΥΣ. Ζω σε μέρος της Ελλάδος πολύ πιεσμένο αλιευτικά και το μόνο που βλέπω είναι ότι εξαρτάτε μόνο από την συνήδηση και την παιδεία του καθενός. Άρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι παιδεία και δεν θα την πετύχουμε με κανένα εισπρακτικό μέσω.