Γεια σας! Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να φτιάξω ceviche με ψάρια απευθείας μετά τη καρπωση, είτε με ψαροντούφεκο είτε με καλάμι. Συνήθως σαργο, τσιπούρα, λαυράκι, και ότι άλλο άσπρο τύχει. Το σεβιτσε για όσους δε ξέρουν είναι ψάρι λευκό συνήθως "μαγειρεμένο" μέσα σε μια όξινη μαρινάδα, συνήθως χυμό εσπεριδοειδών, και με τη προσθήκη διαφόρων λαχανικών (κρεμμύδι, πιπεριά ντομάτα, μαϊντανό κτλ).
Η απορία που έχω είναι, πόσο ασφαλή είναι αυτά τα είδη ψαριών και ειδικότερα στις δικές μας θάλασσες, για να καταναλωθούν με αυτόν τον τρόπο; Καθώς έτσι δεν σκοτώνονται πιθανά παράσιτα που μπορεί να φέρει το ψάρι.
Ceviche - Κατάλληλα ψάρια και ασφαλεια
-
- Δημοσιεύσεις: 77
- Εγγραφή: Κυρ 15 Νοέμ 2015, 10:51
- Ονοματεπώνυμο: Nicholas Pachis
- Τοποθεσία: Κερκυρα
Re: Ceviche - Κατάλληλα ψάρια και ασφαλεια
Μια χαρα ειναι ολα. Αν εχει παρασιτα θα τα δης οταν καθαριζεις την κοιλια η το εξωτερικο δερμα. Συνηθως βρισκονται στο εσωτερικο τοιχωμα της κοιλιας πανω στο κρεας. Ειναι πολυ πολυ σπανιο αυτο ομως σε ψαρια ελευθερα. Απ οτι θυμαμαι μονο δυο φορες εχει τυχει να δω παρασιτα και ψαρευω παρα πολλα χρονια. Παντως τα ψαρια αναφερες γενικα δεν κανουν για σεβιτσε γιατι ειναι μικρα και εχουν πολλα κοκαλακια. Λαυρακι
-
- Δημοσιεύσεις: 1379
- Εγγραφή: Τετ 13 Δεκ 2006, 10:14
Re: Ceviche - Κατάλληλα ψάρια και ασφαλεια
Αποφεύγετε τα γοφάρια. Συχνά έχουν παράσιτα στην κοιλιακή χώρα αλλά και στις ωοθήκες-άρα και το χαβιάρι τηγανητό ή στη σούπα....
Re: Ceviche - Κατάλληλα ψάρια και ασφαλεια
Εγώ κάνω τους σκάρους σεβιτσε και είναι εξαιρετικός μεζές για ούζο τσίπουρο !!!