ΣΥΝΤΑΓΗ (Ροφός με φινόκιο και σελινόριζα)

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
Άβαταρ μέλους
Mary L.
Δημοσιεύσεις: 485
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 07:59
Ονοματεπώνυμο: Λιώρα Μαρία
Τοποθεσία: Θεσ/νικη

ΣΥΝΤΑΓΗ (Ροφός με φινόκιο και σελινόριζα)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mary L. » Πέμ 14 Δεκ 2006, 11:11

Ροφός με φινόκιο και σελινόριζα


Υλικά για 4 άτομα

• 2 φινόκια κομμένα σε κύβους
• 2 σελινόριζες κομμένες σε κύβους
• 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
• 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες
1 ροφός ενός κιλού κομμένο σε φέτες
• 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 2 αυγά
• χυμός δύο λεμονιών
• ελαιόλαδο, λίγο άνηθο

Διαδικασία:

Μαρινάρουμε το ψάρι με το κρασί και το ελαιόλαδο για μία ώρα. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, βάζουμε από πάνω το ψάρι, αλατίζουμε και το βράζουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αυγοκόβουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και τα αυγά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_ar ... 006_170647

:lol: :lol: :lol: 8)
Μια πληγωμένη Φώκια...

hunter
Δημοσιεύσεις: 757
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 12:21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hunter » Πέμ 14 Δεκ 2006, 11:46

γινεται και με στηρα ή σφυριδα 1 κιλου εξισου νοστιμο!!!!
που πας και τα βρισκεις βρε μαιρη :P :P :P :wink:

Άβαταρ μέλους
Mary L.
Δημοσιεύσεις: 485
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 07:59
Ονοματεπώνυμο: Λιώρα Μαρία
Τοποθεσία: Θεσ/νικη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mary L. » Πέμ 14 Δεκ 2006, 12:35

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μωρό χταποδάκι πιάστηκε από τον ψαρά. "Μαμά βοήθεια, με πιάσανε". Η χταποδίνα δε συγκινήθηκε. "Με χτυπάνε, με βράζουνε!". "Δεν έχεις ανάγκη, απαντά ατάραχη η μαμά του". "Μαμά, ρίχνουν στο τσουκάλι και κρασί". "Ωχ παιδάκι μου! Πας χαμένο, αφού σου ρίξαν και κρασί".


Χταποδάκι κρασάτο


ένα μικρό χταποδάκι 400-500 γρ. 8)
0,25 λίτρα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
θρούμπη, θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



8) :lol: :lol: ...ε αφου δεν εχει πρόβλημα η μάνα του ...
http://www.gourmet.gr/greek/greek-recip ... &arid=5146
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mary L. την Πέμ 14 Δεκ 2006, 12:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μια πληγωμένη Φώκια...

Άβαταρ μέλους
tasos_argos
Δημοσιεύσεις: 2115
Εγγραφή: Κυρ 19 Νοέμ 2006, 01:39
Ονοματεπώνυμο: Τάσος Μπίσκος
Τοποθεσία: Άργος - Χαλκίδα

Re: ΣΥΝΤΑΓΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tasos_argos » Πέμ 14 Δεκ 2006, 12:39

Mary L. έγραψε: 1 ροφός ενός κιλού κομμένο σε φέτες
Δε νομίζεις οτι θα μπορούσε να γίνει και με μεγαλύτερο ψάρι; Ντροπή, αμαρτία, ανηθικότης :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
Mary L.
Δημοσιεύσεις: 485
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 07:59
Ονοματεπώνυμο: Λιώρα Μαρία
Τοποθεσία: Θεσ/νικη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mary L. » Παρ 27 Ιούλ 2007, 13:26

Έχει και ο καύσωνας τις μαγειρικές λύσεις του

Tης Νταϊάνας Κόχυλα
Ο καιρός - λόγω του καύσωνααπαιτεί το γεύμα να είναι εύκολο, γρήγορο και δροσερό, με την ελάχιστη χρήση της φωτιάς
Oι ημέρες αυτές δεν είναι ό,τι καλύτερο για θέματα μαγειρικής. Φωτιές παντού, ζέστη και αλύπητο, ελληνικό χάος, ποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με το μαγείρεμα; Στις οκτώ χθες το πρωί, εδώ έξω από το σπίτι μου στην Ικαρία, είχε 38 βαθμούς υπό σκιάν. Εδώ ζούμε άλλη κόλαση, δεν υπάρχει νερό. Μία εβδομάδα έχει να τρέξει νερό από τη βρύση μου λόγω της απίστευτης έλλειψης οργάνωσης για το θέμα του νερού, λόγω της ανυπαρξίας πρόβλεψης από τις εδώ τοπικές αρχές και, φυσικά, λόγω της γενικότερης ελληνικής αφασίας που είναι λίγο πιο αυξημένη εδώ, στην Ικαρία. Δυστυχώς αυτή η αφασία χαρακτηρίζει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας φυλάξω τα θέματα αυτά για κάποια άλλη στιγμή, π.χ. αν δεν λειτουργεί το φημισμένο διυλιστήριο, από το οποίο κρέμονται όλες οι ελπίδες ύδρευσης των Ραχών.
Προς το παρόν, όσο πεζό και αν ακούγεται, οι μακαρονάδες, οι ψαρόσουπες και τα μαγειρευτά του καλοκαιριού είναι απαγορευμένα στην κουζίνα μου, απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχει νερό!!! Χώρια τα άπλυτα πιάτα. Όλα αυτά προκαλούν νεύρα και τα νεύρα γίνονται εντονότερα μέσα στον καύσωνα των ημερών μας. Σαν φωτιά... χωρίς νερό, πυρώνονται.
Πράγματι, μέσα σε αυτή τη ζέστη η σκέψη τού να μαγειρέψω είναι εφιάλτης. Από την άλλη, έχουμε πήξει στα σουβλάκια, τα παστίτσια και τις μέτριες χωριάτικες που πλημμυρίζουν τα μενού τον ντόπιων ταβερνείων. Ακολουθούν διάφορες ιδέες για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε καλοκαιρινό φαγητό χωρίς να μείνουμε στην κουζίνα για πάνω από 10 λεπτά!



----------------------------------------------
Μια πληγωμένη Φώκια...

Άβαταρ μέλους
Mary L.
Δημοσιεύσεις: 485
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 07:59
Ονοματεπώνυμο: Λιώρα Μαρία
Τοποθεσία: Θεσ/νικη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mary L. » Παρ 27 Ιούλ 2007, 13:27

1. Καθαρίζουμε 8-10 φρέσκες γαρίδες ανά μερίδα, κόβουμε στα δύο και μαρινάρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού, αλάτι, μπούκοβο και μαϊντανό. Θέλουν μισή έως μία ώρα να «ψηθούν».
2. Ανακατεύουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες με ντομάτα, τριμμένη φέτα, γλιστρίδα και ρόκα και σερβίρουμε πάνω σε κρητικό ντάκο.
3. «Ανακαλύπτουμε» τα όσπρια σε κονσέρβα! Ανακατεύουμε ρεβίθια με λίγο σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη, φρέσκια ή λιαστή τομάτα και voila.
4. Στραγγίζουμε ρεβίθια κονσέρβας και τα λειώνουμε στο μπλέντερ με μισό φλιτζάνι γιαούρτι, 3-4 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, καγιέν ή ταμπάσκο και φτιάχνουμε χούμους, το οποίο τρώμε με μπόλικες αραβικές πίτες.
5. Φτιάχνουμε χωριάτικη σούπα! Κόβουμε 4-5 ντομάτες, ένα αγγουράκι, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μία σκελίδα σκόρδο και 5-6 παγάκια και χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με γαύρο ξιδάτο ή παστές αντσούγιες.
6. Βάζουμε 1 φλιτζάνι πλιγούρι σε μπολ και ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα, από πάνω 1 μεγάλο αγγούρι ψιλοκομμένο, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο λάδι. Αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι από τον χυμό τομάτας. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας μπόλικο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λάδι και λεμόνι.
7. Φτιάχνουμε ένα σάντουιτς από μπαγκέτα αλειμμένη με λάδι, προσούτο, ρόκα, ντομάτα σε φέτες και λίγο αλατοπίπερο.
8. Φτιάχνουμε μια χορταστική σαλάτα τόνο σε κονσέρβα, ρεβίθια ή άλλα όσπρια σε κονσέρβα (στραγγισμένα), μαρούλι τριμμένο, λάδι, λεμόνι και ντομάτα. Για κάτι ακόμα πιο χορταστικό, βάζουμε το ίδιο μείγμα μέσα σε ψωμί «λαβάς».
9. Παίρνουμε τόνο, στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με κάππαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, μαϊντανό. Λάδι και λεμόνι. Με αυτό γεμίζουμε ώριμες αλλά σκληρές φρέσκες τομάτες. 10. Πάνω σε ένα βρεγμένο ντάκο περιχύνουμε λίγο λάδι, μισό φλιτζάνι ξινομυζήθρα ανακατεμένη με 2-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, λίγο καπνιστό σολομό, ρόκα, ροδέλες από κρεμμύδια και πιπέρι.


http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200 ... Σ&spid=221
Μια πληγωμένη Φώκια...

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”