Γευσιγνωσία...

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
edge
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: Παρ 07 Μαρ 2014, 18:28
Ονοματεπώνυμο: efthimiou nikos

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από edge » Δευ 17 Μαρ 2014, 13:45

edge έγραψε:
fireman έγραψε:
Wazeer έγραψε:παιδιά πείτε καμιά εκτέλεση για μπάφες- κέφαλους.

τους έχω βαρεθεί ψητούς και με τόσο στεγνό ψαχνό....
Στο φούρνο. ταψί,πατατούλες στα κενά, κρεμμύδια ντομάτες φέτες από πάνω, σκόρδο, μαϊντανός, αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη, ελαιόλαδο . Το βγάζεις όταν γίνουν οι πατάτες :hello:[/qubote]

έτσι ακριβώς ...μόνο μαζί με τη ντομάτα ρίξε και τριμένη ντομάτα καθώς και μια κουταλιά πάστα ντομάτα ανακατεμένη με νερό ..σκόρδο μπόλικο και πιπέρι ... ..........επίσης εμείς στο μεσολόγγι τα ανοίγουμε στη μέση ..τα λεγόμενα πετάλια ...στα κάρβουνα με λαδοριγανο λεμονο ...όσο αναφορά το αυγό ...το αλεβρώνουμε και στο τηγάνι για λίγα λεπτά ...βασιλικός ουζοτσιπουρομεζες \:D/ :hello:
σαν αυτό να πούμε

οοοππ α=συγνώμη αυτό εννοουσα :-$ :-$
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

subak
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: Σάβ 26 Νοέμ 2011, 00:40
Ονοματεπώνυμο: makis

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subak » Δευ 17 Μαρ 2014, 14:01

Wazeer έγραψε:σπανάκι, μανιτάρια πως τα βάζεις; ψιλοκομένα και αραδιασμένα και γίνονται μαζί με τα υπόλοιπα;
Nαι, οσο χοντρο/ψιλοκομμενα τα προτιμας, κατω κατω, και απο πανω το ψαρι. Εισαι ατυχος που εχει πεσει το μπλογκ μου γιατι παρέλειψα να πληρωσω τη συνδρομη, θα εβλεπες τις συνταγες βημα βημα. Συντομα θα το ξανανεβασω ομως...

Sikios01
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Τετ 15 Μάιος 2013, 17:22

Ροφός με πατάτες φούρνου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sikios01 » Παρ 02 Μάιος 2014, 23:10

Μιας και βλεπω οτι παιξανε αρκετα μαυρα στο φορουμ και ο Μαης ψαρεμα δεν επιτρεπη...οριστε μια απλη συνταγη για τα μαυρα σας...(αν και εδω που τα λεμε ολα τα ψαρια μαγειρευονται ετσι....καλη σας ορεξη :hello: http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%81%CE%B ... E%BF%CF%85
Hiking - Spearfishing - Photography - https://www.facebook.com/TrekkingSkiathos

Άβαταρ μέλους
chefgxinos
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: Δευ 17 Οκτ 2011, 14:29
Ονοματεπώνυμο: ξυνος γιωργος
Τοποθεσία: Σαντορινη-Γλυφαδα

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chefgxinos » Τετ 07 Μάιος 2014, 03:12

Δοκιμαστε ψαροσουπα με οτι ψαρι θελετε αρκει το 1/4 να ειναι θαλασσινο φρεσκο νερο και μην προσθεσετε αλατι...
Ριξτε και καμμια σμερνα μεσα και στο τελος προσθεστε και κανα δυο κλωςτες κροκο κοζανης ετσι για αλλαγη....
Οςο για το κοκκινο κραςι με θαλαςςινα και ψαρια στο οτι δεν ταιριαζει ευθύνεται ο σίδηρος, ο οποίος εξηγεί την αισθητηριακή αλλεργία μας ....
Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τους συνήθως δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη ψαρίσια επίγευση. Η παραδοσιακή εξήγηση βασίζεται στην παρουσία των τανινών- χημικές ουσίες που κάνουν τα κόκκινα κρασιά στυφα...
...δοκιμαστε με θαλασσινα η ψητο ψαρι κτημα αλφα sauvignon blanc fume...ολα τα λεφτα..
Επισης στο ψητο ψαρι μαζι με το χοντρο αλατι που θα το πασπαλισετε τριψτε και λιγη ξερη λουιζα μεσα...θα δωσει ευχαριστο αρωμα λεμονιου...
Legalize spearfishing in May!

dalamas
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: Δευ 08 Αύγ 2011, 10:42
Ονοματεπώνυμο: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dalamas » Τετ 07 Μάιος 2014, 13:47

Ωραιες προτασεις!μεχρι οτι πιανουμε γινεται καρβουνο..νομιζω ηρθε η ωρα για αλλαγη!

Άβαταρ μέλους
terror
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: Πέμ 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από terror » Τετ 05 Νοέμ 2014, 14:44

Προς τη Διαχείρηση... Κάντε αυτό το θέμα sticky κάπου αν επιθυμείτε, ψάχνω να βρώ κάθε τρείς και λίγο συνταγές στην αναζήτηση. Είναι αρκετά χρηστικό.
Ευχαριστώ.
:hello:

Άβαταρ μέλους
PanEx
Δημοσιεύσεις: 15129
Εγγραφή: Σάβ 11 Νοέμ 2006, 15:21
Ονοματεπώνυμο: Εξαρχίδης Παναγιώτης
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PanEx » Τετ 21 Οκτ 2015, 17:23

:)
mojo έγραψε:Μπράβο κάνε ζέσταμα γιατι τον αλλο μήνα αρχίζει το έργο. :)
Σε περίπτωση που δε ξέρεις , το στειράδι ,άκουσέ με και θα με θυμηθείς.

1. Ανοίγεις το ψάρι σα σάντουιτσ στα δυο σχίζοντάς το απ την πάνω μεριά (ράχη) όχι απ την κάτω (κοιλιά) .Αυτό πιο πολύ για αισθητικούς (διατηρεί το σχήμα ψαριού) και εργονομικούς λόγους (πιάνει λιγότερο χώρο στη σχάρα),
αν το άνοιξες απο κάτω, δε τρέχει τπτα, άνοιξέ το ανάποδα)
2. Τρελό καθάρισμα να γίνει το ψάρι λάμπα.Επιμένεις στην κοιλιά με πανί ή στουπί καθαρό.
3 . Το στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας ή το κρεμάς στον αέρα κανα 10 λεπτο .
4. Χονδρό αλάτι αρκετό μέσα έξω (αν θες και πιπέρι).

Το ψήνεις στα κάρβουνα δυνατή σχετικά φωτιά και γρήγορες τούμπες. Όταν ροδίσει το κρέας ...εδώ είναι που θα κάνεις τη μαγική σου κίνηση:

Πάιρνεις ένα μικρό ματσάκι ρίγανης (το οποίο έχεις ταλαιπωρήσει λίγο με το χέρι σου πριν ωστε να βγάλει αρώματα) το βουτάς στο ελαιόλαδο και χτυπάς το ροδισμένο κρέας.Όχι υπερβολές ,λίγο αλλα να πάει παντού. Το γυρνας να ψηθεί λίγο ακόμη και θα δεις οτι το ρόδισμα θα γίνει αμέσως καραμέλωμα.
Το βγάζεις του στάζεις 3 - 4 σταγόνες λεμόνι , μια ιδέα ριγανη και το τρώς
πας στον παράδεισο

και για τις μπάφες το ίδιο :wave:
Mη πιστεύεις όσα γράφονται στα φόρουμς.....

sparos
Δημοσιεύσεις: 3079
Εγγραφή: Παρ 17 Νοέμ 2006, 12:14
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sparos » Σάβ 25 Απρ 2020, 10:14

A.Marmaras έγραψε:
Τετ 12 Νοέμ 2008, 18:09
Δραπέτης έγραψε:Φίλε Costalio δεν υπάρχει "λάθος" και "σωστό", ειδικά στη σούπα. Σεβαστές όλες οι απόψεις.
Εγώ βάζω τα ψάρια στην αρχή, ώστε τα λαχανικά να βράσουν στο ψαροζούμι και όχι τα ψάρια στο λαχανόζουμο! Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό το είδα σε ψαροκάλυβο πριν ... 18 χρόνια από παρέα ψαράδων και μου άρεσε. Μάλιστα η σούπα περιείχε (ακόμα το θυμάμαι) ένα μουγκρί, 2 φαγκρόπουλα, διάφορα περκόχανα, ένα σάργαρο και μία στήρα κανά δυάρι κιλά. Ακόμα έχω τη γεύση στον ουρανίσκο μου...

Αργύρη, άκου αν και είμαι σίγουρος ότι το έχεις ζήσει:
Αγιονόρος Χριστούγεννα. Από τις 23:00 ξεκινά η ολονυχτία έως τις 08:00 την επόμενη. Ορθοστασία, χλιαρό κρύο, σκοτάδι με ελάχιστο φως από τα καντήλια, μυρωδιά από τα κεριά και το θυμίαμα, οι πολυέλαιοι να πηγαινοέρχονται, οι μοναχοί να ψέλνουν μουρμουριστά και κάτι σύντομοι υπνάκοι στο στασίδι. Οι ώρες πολλές αλλά περνάνε σα νερό κελαρυστό. Κούραση; Κατά περίεργο τρόπο καμία! Μόνο τα μάτια τσούζουν λίγο...
08:15 στην τράπεζα ροφόσουπα πηχτή λευκή και λεμονάτη, ένα τεράστιο φιλέτο από το ψάρι μέσα στο τσίγκινο σκεύος, κόκκινο κρασί στο λαγήνι, ζυμωτό ψωμί, πορτοκάλι. Την προηγούμενη μέρα μάς έβαζαν διακόνημα να στύβουμε τα λεμόνια...

ΥΓ: έχω πάθει πλάκα μέχρι στιγμής με τα διάφορα τιπς!

Χρηστο πρωτοπηγα στο Ορος το 89' -90' εχω καθισει και 1 χρονο μεσα Παραδεισος.
Την προηγουμενη μερα της Πανυγηρης ερχοταν το Unimac φορτωμενο με Ροφους εκει να δεις καθαρισμα ...

Μου εστειλε p.m. o emilios για την συνταγη ,θα την βαλω εδω στο περιπου για φετες 2-3 κιλα

O Tαβας πρεπει να ειναι χαλκινος για να βραζει ολος.

Κοβουμε τον Ροφο σε φετες 2cm , Πλενουμε με Θαλασσινο νερο και αλατιζουμε με χοντρο αλατι και τον αφηνουμε ενα 5ωρο.

Βαζουμε τις φετες στον Ταβα ωστε να καλυφθη ολος και ριχνουμε νερο ωστε να σκεπαστει το ψαρι καλα.

Η φωτια πρεπει να ειναι πολυ δυνατη , μολις παρει βραση ξαφριζουμε.

Αφου κοψει ο αφρος ριχνουμε 4 μεγαλα κρεμυδια κομμενα σε λεπτες φετες και 1μεγαλο κεφαλι σκορδο (Τα σκορδα ολοκληρα).

Μετα ριχνουμε 400gr λαδι Καλαματας , πρεπει η φωτια να ειναι πολυ δυνατη για να δεσει η κολλα του Ροφου με το λαδι και το κρεμυδι ωστε να δωσει μια λευκη πηχτη σαλτσα.

Ο Ροφος θελει καμια ωρα μαγειρεμα , ριχνουμε στη συνεχεια πιπερι σε κοκους και ενα μαιντανο σε ματσακι.

Οταν το νερο αρχιζει να σωνεται ριχνουμε χυμο λεμονιου κοντα στα 4 λεμονια , ριγανηχαμηλωνουμε τη φωτια και περιμενουμε να πηξει η σαλτσα.

Για καθε φετα Ροφου περιπου 2 κουταλιες σαλτσα , τρωγετε ζεστο .

Και μια φωτο απο τραπεζα με Μαγιατικο :)
Παρόμοια που έχω κάνει και είναι φανταστική (ιδανικά γκάζι)

https://youtu.be/U0pMxuV7UJo

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”