Βατραχοπεδιλα

Είστε καινούργιοι στην παρέα μας ;
Eλάτε εδω να γνωριστούμε.
jubrilo

Βατραχοπεδιλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jubrilo » Πέμ 11 Φεβ 2021, 14:35

Γεια σε όλους. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες όσο αφορά το κολύμπι με πέδιλα. Παλιότερα έκανα κολύμβηση και έπαιρνα μαζί ένα ζευγάρι πέδιλα μακριά μέσης σκληρότητας .Όταν είχαν υποστεί κάποιες φθορές αγόρασα ένα άλλο ζευγάρι πάλι μακριά αλλά πολύ σκληρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κουράσω τα πόδια μου μετα από πολλές ώρες κολύμβησης και να μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Πέρσι έκανα αρθροσκόπηση έσω μηνίσκου.Το πρόβλημα το εντοπίζω στο βάδισμα .Δεν είναι όπως παλιά, και δεν νοιώθω τα γόνατα σταθερά στις στροφές. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να οφείλεται στα πέδιλα και αν υπάρχει τρόπος να το διορθώσω. Θα ήθελα την γνώμη σας μέσα από δικές σας εμπειρίες. Ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος

Re: Βατραχοπεδιλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Πέμ 11 Φεβ 2021, 17:21

Καλώς ήρθες φίλε.
Έχοντας κάνει και στα δύο μου γόνατα αρθροσκοπηση από ρήξη έσω μηνίσκου θα σου πω τη γνώμη μου.

Ο μηνίσκος καταπονειται από στο βάδισμα και το τρέξιμο σε τρομακτικά μεγαλύτερο βαθμό απ ότι στο κολύμπι. Παίζει το ρόλο του αμορτισέρ στην άρθρωση (που είναι η πιο περίπλοκη στον άνθρωπο) οπότε οι κραδασμοί και το βάρος παίζουν καταλυτικό ρόλο. Αυτά τα δύο στη θάλασσα δεν υπάρχουν...

Το να οφείλεται η ρήξη στα πεδιλα σχεδόν το αποκλείω.Ίσως να ήταν αυτά που πυροδοτησαν το υποβοσκων πρόβλημα. Ίσα ίσα αν δουλεύεις σωστά την πεδιλια (δηλ αν η δύναμη προέρχεται από τον τετρακεφαλο και κρατάς το υπόλοιπο άκρο τεντωμένο) θα δυναμώσεις πολύ την αρθρωσή σου, θα αποκτήσεις σταθερότητα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Φυσικά ο, τι καλύτερο γι αυτή τη δουλειά είναι πέδιλα carbon soft η το πολύ soft+

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
:hello:
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas

jubrilo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jubrilo » Πέμ 11 Φεβ 2021, 17:40

Αυτό μου κι ο φυσιοθεραπευτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερο αν έβαζα κοντα πτερύγια. Θα ήταν καλύτερο μου είπε και για τα γόνατα αλλά και για τη μέση. Είχα δοκιμάσει παλιότερα όταν πήγαινα σε κολυμβητήριο, αλλά πιο πολύ μου έκαναν τα πιο μακριά, όχι τα σκληρά, τα πρώτα που είχα πάρει που ήταν πιο μαλακά. Ένοιωθα να μου δίνουν καλύτερη ώθηση και ήταν και πιο ξεκούραστα καθώς κάνω πολύ ώρα κολύμπι επιφάνειας. Με ψαροντούφεκο και καταδύσεις δεν έχω σχέση αλλά στο κολύμπι του δίνω και καταλαβαίνεις Πιστεύω ότι τα μαλακά θα βοηθήσουν πιο πολύ.

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Πέμ 11 Φεβ 2021, 18:30

mojo έγραψε:
Πέμ 11 Φεβ 2021, 17:21
Καλώς ήρθες φίλε.
Έχοντας κάνει και στα δύο μου γόνατα αρθροσκοπηση από ρήξη έσω μηνίσκου θα σου πω τη γνώμη μου.

Ο μηνίσκος καταπονειται από στο βάδισμα και το τρέξιμο σε τρομακτικά μεγαλύτερο βαθμό απ ότι στο κολύμπι. Παίζει το ρόλο του αμορτισέρ στην άρθρωση (που είναι η πιο περίπλοκη στον άνθρωπο) οπότε οι κραδασμοί και το βάρος παίζουν καταλυτικό ρόλο. Αυτά τα δύο στη θάλασσα δεν υπάρχουν...

Το να οφείλεται η ρήξη στα πεδιλα σχεδόν το αποκλείω.Ίσως να ήταν αυτά που πυροδοτησαν το υποβοσκων πρόβλημα. Ίσα ίσα αν δουλεύεις σωστά την πεδιλια (δηλ αν η δύναμη προέρχεται από τον τετρακεφαλο και κρατάς το υπόλοιπο άκρο τεντωμένο) θα δυναμώσεις πολύ την αρθρωσή σου, θα αποκτήσεις σταθερότητα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Φυσικά ο, τι καλύτερο γι αυτή τη δουλειά είναι πέδιλα carbon soft η το πολύ soft+

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
:hello:
ακριβως οτι ειπε ο Ζαχος !!
για πολυωρο κολυμπι μαλακα πεδιλα !
και αν κανεις συχνα ,θα διορθωσεις πολυ το προβλημα !
.....παθων ! ;)
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ » Πέμ 11 Φεβ 2021, 19:22

jubrilo έγραψε:
Πέμ 11 Φεβ 2021, 14:35
Γεια σε όλους. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες όσο αφορά το κολύμπι με πέδιλα. Παλιότερα έκανα κολύμβηση και έπαιρνα μαζί ένα ζευγάρι πέδιλα μακριά μέσης σκληρότητας .Όταν είχαν υποστεί κάποιες φθορές αγόρασα ένα άλλο ζευγάρι πάλι μακριά αλλά πολύ σκληρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κουράσω τα πόδια μου μετα από πολλές ώρες κολύμβησης και να μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Πέρσι έκανα αρθροσκόπηση έσω μηνίσκου.Το πρόβλημα το εντοπίζω στο βάδισμα .Δεν είναι όπως παλιά, και δεν νοιώθω τα γόνατα σταθερά στις στροφές. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να οφείλεται στα πέδιλα και αν υπάρχει τρόπος να το διορθώσω. Θα ήθελα την γνώμη σας μέσα από δικές σας εμπειρίες. Ευχαριστώ πολύ.
φιλε μαλλον εισαι λαθος πληροφορημενος για τις σκληρες λεπιδες.αν ψαξεις θα μαθεις οταν πρωτοβγηκαν τα μονοπεδιλα καρμπον πως πολλοι αθλητες και αθλητριες εχοντας δυνατα ποδια τα πρωτα χρονια προτιμουσαν εκεινα τα πεδιλα που τους εδιναν μεγαυτερη ωθηση.το αποτελεσμα λοιπον σε παρα πολλα παιδια ηταν οι μηνισκοι που εβγαλαν με τα σκληρα πεδιλα.ετυχε να την παθουν τρεις φιλοι μου ψαροτουφεκαδες οταν δουλεψαν λεπιδες αντιστασης 2.5/3.00 κιλων.εκτοτε το θεμα εγινε γνωστο σε ολους τους κατασκευαστες και συτοι εφτιαξαν λεπιδες που τωρα ξεκινουν απο 0.8-0.9 του κιλου.

ανθρωποκαινος
Ονοματεπώνυμο: Ιωαννης Αρματωλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ανθρωποκαινος » Κυρ 29 Οκτ 2023, 12:49

Καλημέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, σκέφτομαι να πάρω βατραχοπεδιλα μετρίου μήκους λαστιχένια μαλακά με το εξής σκεπτικό. Κάνω ρηχό ψαρεματακι μέχρι 4 μέτρα κολυμπιτο διάρκειας το πολυ 3 ωρες. Με τα τωρινά πέδιλα πλαστικά μέτριας σκληρότητας μακριά που έχω δεν μου είναι πρακτικά στο ψάρεμα γιατί όταν κινούμαι πολύ ρηχά τα πέδιλα βαρανε στα βραχια συνέχεια και κάνουν θόρυβο, στο μπες βγες λόγω μεγέθους ολοι την ώρα σκαλωνουν (τα φοράω λόγω αχινών) οταν ξεκουράζομαι παλι βρίσκουν στο πάτο, όταν κινούμαι αθόρυβα και πολύ αργά μου είναι σαν κουτσουρα και με δυσκολευουν μιας και δεν μου χρειάζεται και η ώθηση που μπορούν να δώσουν και μετά λιγότερο σημαντικό είναι και πιο δυχρηστα στο κουβαλημα. Επίσης τα γόνατα μου λόγω στίβου σε μικρότερη ηλικια δεν είναι και στην καλυτερη τους.Θα ήταν σωστό να αγοράσω τα λαστιχένια που ανέφερα χρησιμοποιεί κάποιος τέτοια πέδιλα να μου πει την άποψη του?

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Δευ 30 Οκτ 2023, 18:09

Το θεμα αυτο εχει απασχολησει ολους τους ψαροκυνηγους. Σε μεγαλυτεροο βαθμο αυτους που κολυμπανε μεγαλες αποστασεις. Το προβλημα εγω , αλλα και πολυ αλλοι , το λυσαμε , αρκετα χρονια τωρα, με carbon πεδιλα μεσαιας η μαλακη ςσκληροτητα, αναλιγα το σωματυπο τις αναγκες και τις ιδιαιτεροτητες του καθενος . Αν κολυμπας μεγαλες αποστασεις, ακομα και μονο ρηχα , ( δηλ. απο 1,5- 2 χλμ και πανω) τα κοντα πεδιλα δεν ειναι αποδοτικα. Αυτο γιατι Βαρας αρκετες περισσοτερες πεδιλιες για την ιδια αποσταση. Ομοιως σε αντιθετο ρευμα θα κολησεις ασχημα και θα κουραστεις χωρις να καταφερεις κατι. Αυτο που θα προτεινα εγω σε πρωτη φαση, αν φυσικα ψαρευεις μεγαλες αποστασεις εστω και ρηχα, ειναι να κοντυνεις, απο 5 μεχρι 7 ποντους το πολυ, τα πλαστικα πεδιλα που εχεις. Θα εχεις σιγουρα πιο ελαφρια πεδιλια χωρις να πεσεις σε κατασταση μη αποδοτικοτητας. Αν και παλι ζοριζεσαι, εφοσον παντα κολυμπας μεγαλες αποστασεις, νομιζω οτι πλεον τα καρμπον ειναι μονοδρομος. Τα κοντα πεδιλα (που δεν ειναι λαστιχενια αλλα συνδυασμος λαστιχο και μαλακο πλαστικο) δεν ενδεικνυνται για ψαρεμα μεγαλων αποστασεων.

ανθρωποκαινος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ανθρωποκαινος » Δευ 30 Οκτ 2023, 19:58

Συνολικά η απόσταση που διανύω στο σύνολο πήγαινε έλα θα είναι με το ζόρι 1 χλμ χωρίς ρεύματα κτλπ, διότι κάνω μικρά τακτικά καρτερια. Αυτό με το κόψιμο δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ. Μέχρι πόσο μπορώ να το κόψω χωρις να το καταστρέψω?

tas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τρί 31 Οκτ 2023, 08:45

Πεντε εκατοστα για αρχη καλα ειναι και βλεπεις πως θα παει. Καλο θα ηταν να ελαφρωσεις και τα νευρα απο κατω και στο πλαι. Θα σου στειλω φωτο γιατι το ειχα κανει σε πλαστικα πεδιλα, οταν ειχα παρομοιο προβλημα και πραγματικα η πεδιλια ελαφρυνε αρκετα. Ομως η καλυτερη λυση για μενα ηταν το καρμπον. Ομως η αληθεια ειναι οτι συχνα κολυμπαω μεγαλες αποστασεις 3+ χλμ και κανω αρκετες βουτιες κατω απο 10 μ.

tas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 01 Νοέμ 2023, 11:19

Σου στελνω τα κομενα πεδιλα σε σχεση με τα καρμπον. Πρεπει να εχω αφαιρεσει γυρω στους 5-6 ποντους. Ειναι βασικο να
Polish_20231031_203713590.jpg
ελαφρωσεις και τα πλαστικα νευρα που βρισκονται απο κατω καθως και τα πλαινα λαστιχενια νευρα με ενα χοντρο γυαλιχαρτο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

ανθρωποκαινος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ανθρωποκαινος » Τετ 01 Νοέμ 2023, 18:05

Με το που βρω ελεύθερο χρόνο θα ξεκινήσω τις χειροτεχνίες ;) και όπως βγει. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Επιστροφή στο “Καλώς ήρθατε”