Συκωτι ψαριου-Βαρεα μεταλλα

Απορίες, προτάσεις, κλπ πληροφορίες για τα θηράματα που μας ενδιαφέρουν.
Άβαταρ μέλους
kostasprobonas

Re: Συκωτι ψαριου-Βαρεα μεταλλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostasprobonas » Τετ 03 Ιούλ 2024, 15:56

Ο Γιάννης ο Βλάχος είχε πάθει ζημιά τρώγοντας συκώτι από μεγάλο μαγιάτικο, είχε φάει εκατοντάδες αλλά να ένα, :shock: που τον πείραξε :oops: . Έκανε μέρες να συνέλθει. Το είχε γράψει κιόλας. Προσωπικά, θα το έκανα μια ψαρόσουπα ώστε να το φάω σταδιακά, σε μικρές ποσότητες, μαζί με άλλα κομμάτια του ψαριού.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Πέμ 04 Ιούλ 2024, 09:38

Η στηρα ,χωρίς να σου κάνω τον..ιχθυολογο, δεν ανήκει στα πελαγισια, που γυρνάνε αποδω κι από κει,ούτε είναι μεγάλο ψάρι ώστε να προλαβαίνει να βιοσυσσωρευει μεγάλες ποσότητες βλαπτικών συστατικών. Αν όπως λες,το υπόλοιπο ψάρι δεν έχει εμφανώς θέμα, θα το κατανάλωνα,πολύ καλά ψημένο, γιατί γενικώς τα μαύρα έχουν θέμα με παράσιτα, παραδοσιακά της μεσογείου κσι μη.
Θυμάμαι 2 Ιουνίου, μετά από σχεδόν ολοήμερο ψάρεμα, με την εξάντληση καθώς κολυμπούσα επιστρεφοντας αισθητή, μου ήρθε έντονη επιθυμία να φάω, ει δυνατόν εν..πλω ώμο το συκώτι ενός ροφού που είχα πιάσει, και που όπως συνηθίζεται ήταν γεμάτος παράσιτα στα σπαραχνα..τελευταία στιγμή,ευτυχώς, θυμήθηκα ότι πολύ πιθανό να έχει anisakis, και..άλλαξα γνώμη...αλλιώς μπορεί να υην πάταγα κι εγώ όπως ο Γιάννης Βλάχος ...
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

diogenis
Ονοματεπώνυμο: diogenis christoforidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από diogenis » Δευ 05 Αύγ 2024, 09:03

Καλημέρα σας! Χθες, μερικες βδομαδες μετα, στην ιδια περιοχη αλλα σε αλλο κομματι το ζευγάρι βρηκε ενα χαρακι με στηρες ,ωραια ψαρια σε μετριας δυσκολίας χαρακι, ψαρια 1 εως 2 κιλα ... παίρνει μια αυτός από έξω κ κατεβαίνω κ εγώ κ ρίχνω στην άλλη στον προθάλαμο. Μετα απο ενα δευτερωμα για σιγουρια, γιατι εσκαψε την αμμο, βγηκε μαζι μας στην επιφάνεια. Στο τελος που καθαρίσαμε τα ψαρια είχαμε ιδιαίτερη περιεργεια να δουμε τα συκώτια απο τα μαυρα της περιοχης, στο ψαρι του ζευγαριού ολα ηταν πεντακάθαρα...

μετα καθαρισα το δικο μου ...
IMG-74400984c7c153cff336221ff18e35f4-V.jpg
0
IMG-651ab1b1cce6b3f19637e6221c017958-V.jpg
IMG-b3485de6a7f55a0afa77c025c5d00dbd-V.jpg
δείξαμε φωτογραφίες σε ντόπιο ψαρά κ μας είπε, σιγά το συκώτι θα φας; είναι το δεύτερο ψαρι που θα πετάξω ... κ είναι κρίμα. Καλή συνέχεια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Δευ 05 Αύγ 2024, 11:00

Ποιο μέρος είναι?
Προσωπικά θα έμπαινα στη διαδικασία να στείλω φωτογραφίες ή και να κατάψυξη το συκώτι ώστε να ψάξω να βρω κάπου να το στείλω για περεταιρω αναλύσεις..έτσι για να φανεί τι ασθένεια υπάρχει στα μαύρα της περιοχής.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

diogenis
Ονοματεπώνυμο: diogenis christoforidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από diogenis » Δευ 05 Αύγ 2024, 16:44

Το συκώτι το έχει στην κατάψυξη το ζευγάρι , το κράτησε να το δείξουμε κ ίσως αν το κόστος είναι μικρο το στείλουμε για ανάλυση, αυτή την φορά ήταν τραχύ κ σκληρό το ασημένιο κομμάτι του κ πιο μέσα ήταν καφέ σκούρο , στυφό σαν σφουγγάρι ...
νότιο ευβοϊκό είναι το μέρος κοντά στα Νέα Στηρα.

Επιστροφή στο “Βιβλιοθήκη ψαριών”