πρησμένο δάχτυλο από αχινό!

Άβαταρ μέλους
pillius
Ονοματεπώνυμο: Βασίλης Κόκκαλης

Re: πρησμένο δάχτυλο από αχινό!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pillius » Παρ 09 Μαρ 2018, 12:48

μόλις γύρισα από τον γιατρό, και μου έκανε την καρδιά περιβόλι...

διπλή δυνατή αντιβίωση για 7 μέρες και αν δεν γίνει τίποτα πάμε για άνοιγμα του χεριού με σωληνάκια, νοσηλεία κλπ, δηλαδή άστα βράστα... ας ελπίσουμε να με πιάσει για να γλιτώσω τα χειρότερα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Αν σας τύχει αχινός σε ΑΡΘΡΩΣΗ μην αμελήσετε να τον βγάλετε την ίδια μέρα και την πατήσετε σαν και μένα!

Άβαταρ μέλους
matador23
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Παρ 09 Μαρ 2018, 13:03

pillius έγραψε:μόλις γύρισα από τον γιατρό, και μου έκανε την καρδιά περιβόλι...

διπλή δυνατή αντιβίωση για 7 μέρες και αν δεν γίνει τίποτα πάμε για άνοιγμα του χεριού με σωληνάκια, νοσηλεία κλπ, δηλαδή άστα βράστα... ας ελπίσουμε να με πιάσει για να γλιτώσω τα χειρότερα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Αν σας τύχει αχινός σε ΑΡΘΡΩΣΗ μην αμελήσετε να τον βγάλετε την ίδια μέρα και την πατήσετε σαν και μένα!
Βασιλη περαστικα και γρηγορα!!!

Εχω τρυπηθει απο αχινο αρκετες φορες ποτέ δεν μου ειχαν δημιουργησει προβλημα.

Εγω παντως αν ειναι σε προσβασιμο σημειο με τη βελονα και το καλο μου χερι ( δεξι) , αποστειρωνω μια βελονα και σκαλιζω-βγαζω οτι μπορω.Οξυζενε και μπεταντιν και παντα ειμαι οκ.
Σε μη προσβασιμο σημειο απλα κανω υπομονη και περναει μονο του.
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075

Άβαταρ μέλους
pillius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pillius » Τετ 21 Μαρ 2018, 14:57

σχεδόν 40 μέρες μετά και αφού μου έχουν δώσει άπειρες αντιβιώσεις, βρίσκομαι στο σημείο μηδέν. Με το που σταμάτησα την τελευταία αντιβίωση το πρήξιμο επανέρχεται.
μου έχει κάνει τενοντοελυτρίτιδα που φτάνει στην μέση της παλάμης, αν προχωρήσει στον καρπό την βάψαμε, δεν το γλιτώνω το χειρουργείο :(:(:(

Το περίεργο είναι ότι σε αυτό το διάστημα πήγα 2 φορές στην θάλασσα - δεν μπορώ να οπλίσω δεύτερη σκάλα, αλλά οκ- και κάθε φορά μετά την βουτιά το δάχτυλο πρήστηκε χειρότερα...
τί να πω, γκαντεμιά ρε παιδιά...

Άβαταρ μέλους
PanEx
Ονοματεπώνυμο: Εξαρχίδης Παναγιώτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PanEx » Τετ 21 Μαρ 2018, 15:04

Δύσκολη φάση,..τι να πεις;;
Καλή δύναμη.
Mη πιστεύεις όσα γράφονται στα φόρουμς.....

lykos180

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lykos180 » Τετ 21 Μαρ 2018, 15:11

φίλε χωρίς παρεξήγηση κακώς πήγες θάλασσα γιατί πιεσες πάλι το χέρι σου.ισως να έπαιρνες και κάποια γνώμη αλλού γιατρού προτού φτάσεις στο στάδιο του χειρουργείου. το χέρι σου χρειάζεται ξεκούραση,είναι δύσκολο βέβαια να μείνεις εκτός για καιρό γιατί αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε αλλά πάνω από όλα η υγεία μας.ελπιζω να σου περιέγραψε ο γιατρός σου λεπτομερος το πρόβλημα σου και ανατομικά και φυσιολογικά έτσι ώστε να καταλάβεις ακριβώς τι έχεις πάθει.παρε γνώμη και από άλλον γιατρό ενημέρωσε τον από την αρχή έως τώρα με το τι έχεις κάνει,σε τι φάσεις έχει έρθει το χέρι,ποιες αντιβιωσεις έχεις πάρει και μετά προχωράς

Άβαταρ μέλους
matador23
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Τετ 21 Μαρ 2018, 15:11

pillius έγραψε:σχεδόν 40 μέρες μετά και αφού μου έχουν δώσει άπειρες αντιβιώσεις, βρίσκομαι στο σημείο μηδέν. Με το που σταμάτησα την τελευταία αντιβίωση το πρήξιμο επανέρχεται.
μου έχει κάνει τενοντοελυτρίτιδα που φτάνει στην μέση της παλάμης, αν προχωρήσει στον καρπό την βάψαμε, δεν το γλιτώνω το χειρουργείο :(:(:(

Το περίεργο είναι ότι σε αυτό το διάστημα πήγα 2 φορές στην θάλασσα - δεν μπορώ να οπλίσω δεύτερη σκάλα, αλλά οκ- και κάθε φορά μετά την βουτιά το δάχτυλο πρήστηκε χειρότερα...
τί να πω, γκαντεμιά ρε παιδιά...
Βασιλη να φανταστω εχεις παρει δευτερη-τριτη γνωμη για καλου κακου? Ασχετος ειμαι με τα ιατρικα, αλλα 40 μερες και να εισαι παλι στο μηδεν για ενα αχινο δέν ειναι πολλες μερες?

Περαστικα γρηγορα να ειναι αγορινα και ευχομαι χωρις επεμβασεις κτλ κτλ κτλ :hello:
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Τετ 21 Μαρ 2018, 15:57

ΑΝ θέλεις το κάνεις είναι αβλαβές
πολλοί έχουν γλυτώσει χειρουργείο, και εγώ μαζί αφού έσπασε σάπιο κλαδί μέσα στο πέλμα στον Στρυμόνα. Τη δεύτερη μέρα δεν το πατούσα, από την τρίτη που το επάλειφα πέρασε σταδιακά.
1 μέρος ελαιόλαδο
1 μέρος κερί (μελισσοκομικά)
1 μέρος ρετσίνι (κάβα)
1 μέρος χοιρινό λίπος
1 μέρος άλλο λίπος (αρνί ή πουλερικό)
Τα λειώνεις σε μπεν-μαρί, αφού ομοιογενοποιηθούν και κρυώσουν βάζεις και τυλίγεις με επίδεσμο. Όσο περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο.
Το ρετσίνι και το κερί είναι αντισηπτικά, το λίπος και το ελαιόλαδο θρέφουν. Γενικώς τραβάει το πύον, μπαίνει και σε πληγές.
Πολλοί θα το κοροϊοδέψουν αλλά κάνει φοβερή :hello: δουλειά
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato

Άβαταρ μέλους
kostasprobonas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostasprobonas » Τετ 21 Μαρ 2018, 16:24

Σοβαρό το κόβω. Αν ήμουν γιατρός θα σε έκανα εισαγωγή σε νοσοκομείο. Οπωσδήποτε γενική αίματος και οπωσδήποτε συνέχιση της αντιβίωσης. Περαστικά! #-o

Άβαταρ μέλους
maimouth
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Τετ 21 Μαρ 2018, 16:29

Λεβεντη πολυ το αφηνεις.
Η γνωστη μου επαθε τελικως Οστεομυελιτιδα.
Μη φτασεις σε αυτο το σημειο.Πηγαινε σε ενα χειρουργο και καθαρισε το.
Αν δυσκολευεσαι να ρωτησω ποιος γιατρος ηταν στην Αθηνα να τον επισκευτεις.
Λογικα πλεον μετα απο το περιστατικο αυτο εγινε εεεεεμμμμπειρος!! :)
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Τετ 21 Μαρ 2018, 17:55

Ότι είπαν οι προλαλησαντες.
Πες στο γιατρό που σε κουραρει να μπεις χειρουργείο ..χτες να τελειωνεις.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
pillius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pillius » Πέμ 19 Ιαν 2023, 09:08

κακώς δεν ξαναέγραψα σε αυτό το παλιό θέμα το τέλος της ιστορίας.
Μου έστειλε μήνυμα συνάδελφος με το ίδιο πρόβλημα, οπότε γράφω και εδώ να υπάρχει η εμπειρία μου, για όποια αξία μπορεί να έχει...

Λοιπόν, αφού πήρα ένα σκασμό αντιβιώσεις (οι ορθοπαιδικοί δεν μπορούσαν να το βρουν το αγκαθάκι ούτε με υπέρηχο και δεν ήθελαν να ανοίξουν το σημείο στα τυφλά επειδή έχει πολλά νεύρα εκεί) οι οποίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα, και έχοντας ψιλοτρομάξει και από τους γιατρούς και από διάφορα που διάβασα, το άφησα έτσι, σχεδόν το συνήθισα.
Ήταν πρησμένη η άρθρωση και δεν έκλεινε τελείως για σχεδόν 5-6 μήνες.
Τέλος ένα ωραίο πρωί παρατήρησα ότι είχε ξεπρηστεί τελείως και έκλεινε κανονικά :)

Οπότε αν δεν προχωρήσει πολύ το πρήξιμο προς την παλάμη και τον καρπό, που ήταν αυτό που ανησυχούσε τον γιατρό, θεωρώ ότι απλά θέλει τον χρόνο του ο οργανισμός να το απορροφήσει και δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα.
Αν βέβαια προχωρήσει πολύ μην το αφήσει κανείς. Το ότι πρηζόταν μετά το ψάρεμα ήταν μάλλον από το κρύο νερό, προφανώς δεν κάνει κακό, έτσι μου έλεγε και ο γιατρός.

Άβαταρ μέλους
vladimitris
Ονοματεπώνυμο: δημητρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vladimitris » Παρ 17 Φεβ 2023, 22:41

Σε συνέχεια του ίδιου πόστ, θα αναφερθώ στη δική μου περιπέτεια η οποία ακόμη δεν έχει τελειώσει.
Πρίν από 1 μήνα μπήκαν 3 αγκαθάκια στη μέση της παλάμης. Το ένα όμως που αχνοφαίνεται λίγο ίσως κάνει και τη ζημιά. Μετά από 1 βδομάδα το μεσαίο δάχτυλο πρήστηκε, δεν κλείνει, και δεν τεντώνει. Πήγα Ορθοπεδικό, με στέλνει για μαγνητική, αιματολογικές, και αντιβίωση.
Η μαγνητική δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά 1) υποψία κομμένου ελύτρου (finger pulleys) λόγω οξείας φλεγμονής, (δεν υπάρχει περίπτωση γνώμη μου), ή 2) λοίμωξη λόγω του αχινού, οπότε με στέλνει σε λοιμωξιολόγο.
Αυτός με τη σειρά του δίνει αντιφλεγμονώδη, αντιβίωση και ξανά αιματολογικές. Από βδομάδα ταυτόχρονα Θα ακολουθήσει μικροχειρουργική πρός αφαίρεση του αγκαθιού, καθότι ίσως μπήκε σε τένοντα, και δημιούργησε τενοντοελυτρίτιδα.
Κατά συνέπεια το δάχτυλο εδώ και 1 μήνα είναι πρησμένο και η περιπέτεια συνεχίζεται... :cry:

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Παρ 17 Φεβ 2023, 23:15

Η κόρη μου ράβει τένοντες, αρτηρίες, νεύρα, κολλάει δάχτυλα αλλά την κεραλοιφή την παραδέχεται για ορισμένες περιπτώσεις.
Αν δεν βοηθήσει, τουλάχιστον δεν βλάπτει... :hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato

Επιστροφή στο “Φυσιολογία”