Πάχη Μεγάρων

Με pm παρακαλώ :),........
bilias98
Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Γομάτος

Πάχη Μεγάρων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τρί 14 Ιαν 2025, 10:03

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου για το μέρος του θέματος.

Έχω ψαρέψει πάμπολες φορές στα νησάκια της Πάχης (Παχάκι και Πάχη) και κάποιες φορές το μέρος φιλοτιμούταν και έδινε καμιά τσιπούρα (κάτω του κιλού βέβαια), νομίζω από Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβρη.

Από το νέο έτος εξαφανίστηκαν τελείως και αυτές.

Όσο για τα λαβράκια, κι αυτά άφαντα.΄

Σα να ερήμωσε τελείως το μέρος.

Συμφωνείτε με τα παραπάνω σύμφωνα με τις δικές σας ψαρευτικές εμπειρίες σ'αυτά τα μέρη;

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Πάχη Μεγάρων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τρί 14 Ιαν 2025, 11:07

Παλαιοτερα ολη η περιοχη αυτη μεταξυ παχης, μεγαρων και σαλαμινας φιλοξενουσε μεγαλη ποικιλια ψαριων. Ειδικα η περιοχη προς τη σαλαμινα ηταν τοπος αναπαραγωγης τσιπουρας και πολλων αλλων ειδων (γοφαρια, λαυρακια κλπ). Τα τελευταια χρονια εχουν μειωθει κατα πολυ ολα τα πιο πανω ανεβασματα.
Περιοριζονται πλεον σε ελαχιστες μερες το χρονο, που θα τις πετυχεις μονο αν εισαι τυχερος. Τωρα που πηγαν ολα συτα τα ψαρια δεν γνωριζω. Ισως, λογω του κυνηγιου να μειωθηκε ο πληθυσμος τους, ισως να παραμενουν στα βαθεια που υπαρχει ασφαλεια και να βγαινουν μονο για ελαχιστο χρονο οταν ειναι ετοιμογεννα, ισως να εχουν καταφυγει σε καποιο αλλο μερος που δεν κυνηγιουνται, λογω απαγορευσης αλιειας ( πχ ρεβυθουσα) ισως, ισως....

bilias98
Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Γομάτος

Re: Πάχη Μεγάρων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τρί 14 Ιαν 2025, 13:43

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή!

Ακριβώς όπως τα είπατε είναι τα πράγματα.

Η Σαλαμίνα (από τη μεριά των Μεγάρων) περιττό να ρωτήσω αν κρατάει ακόμα τσιπούρες λαβράκια κλπ.... Σωστά;

Επιστροφή στο “Ψαρότοποι”