ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Με pm παρακαλώ :),........
bilias98
Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Γομάτος

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τρί 07 Ιαν 2025, 16:55

Καλησπέρα σε όλους,

Όντας νέος στο ψαροντούφεκο καθότι ξεκίνησα το περασμένο καλοκαίρι, προσπαθώ να εξερευνήσω κάποιους ψαρότοπους που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια εύκολα ψάρια σε ρηχούς τόπους.
Πιο πολύ στοχεύω σε λαβράκια και τσιπουρες και ψάχνω μέρη κοντά στην Αττική καθώς επίσης και σε απόσταση το πολύ μιάμιση ώρα από αυτήν.
Έχω δοκιμάσει διάφορα μέρη: (Από κακιά σκάλα, πάχη μέχρι Σούνιο και Λούτσα) χωρίς ιδιαίτερες συναντήσεις.
Να σημειωθεί ότι βουτάω πρωί πρωί σε χαμηλά βάθη (μέχρι 10 μέτρα) με το πρώτο φως με ένα pathos 90 pro (κλειστή κεφαλή μονολάστιχο).
Είμαι στο ψάξιμο και αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιο μέρος εντός 1.5 ώρας από την Αθήνα που θα μπορούσα σχετικά εύκολα να κυνηγήσω κανά τσιπουρολαβράκι αυτή την περίοδο.
Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη.
Ευχαρίστως να δοκιμάσω τις προτάσεις σας και να μοιραστώ τις εμπειρίες σας.

GIANNELO
Ονοματεπώνυμο: Γιαννης Γιαννελος

Re: ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GIANNELO » Τρί 07 Ιαν 2025, 18:28

Παιδιά, έχει μήπως κανένας να μου δώσει ένα κερδισμένο τζόκερ; Είμαι νέος στον τζόγο και ψάχνω ένα μέρος με κερδισμένα λαχεία! Ξέρετε κανένα;

Αδερφέ μου απλά σε τρολαρω λιγο! Αλλά η ερώτηση σου είναι παρόμοια με την δική μου!
Ειδικά για το λαβράκι δεν παίζουν οι πληροφορίες. Και ο λόγος δεν είναι γιατί δεν λένε, αλλά περισσότερο διότι δεν έχει τόσο νόημα! Ένας τόπος που σήμερα έχει ψάρια, αύριο είναι νεκρός, και ανάποδα! Δεν βγάζεις άκρη με τα λαβράκια!
Σε γενικές γραμμές πάντως, υπάρχουν αρκετά μέρη γύρω και μέσα στην αττική. Ραφήνα Ζούμπερι Σχοινιάς είναι η μια πλευρά
Ωρωπός Αυλίδα η ποιο βόρεια
Ισθμός και πέριξ λίγο πιο μακριά
Αταλάντη μεριά στις 1:30 ώρες
Πουθενά δεν είναι εύκολα ψάρια που ζητάς, θέλει υπομονή και επιμονή να μάθεις τον τόπο και την συμπεριφορά των ψαριών κάθε περιοχής
Εάν βρεις πάντως πες και σε μας που!
😁

GIANNELO
Ονοματεπώνυμο: Γιαννης Γιαννελος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GIANNELO » Τρί 07 Ιαν 2025, 18:28

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

bilias98

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τρί 07 Ιαν 2025, 21:00

Πολυ σωστη παρατηρηση σιγα μην σου πει κανεις που εχει λαβρακια… Γιατι να στο πει… για να πας να του τα παρεις;
Το θεμα δεν ειναι αυτο το θεμα ειναι να ξερουμε αν γενικα υπαρχουνε ή απλα ολη η Αττικη ειναι καμμενη εντελως.

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τρί 07 Ιαν 2025, 21:11

Λαβρακια το χειμωνα υπαρχουν παντου σε ολη την Αττικη, οπου εχει ρηχα νερα. Για να βρης τα περασματα και τις εποχες τους καθε τοπου, θελει ψαξιμο και λιγη τυχη. Τωρα το 2024, σε μερος που για χρονια επιανα απο Γεναρη μεχρι Μαιο λαυρακια απο 1 μεχρι 4 κιλα, δεν ειδα ουτε ενα. Οποτε τι να σου πουμε? Μηπως ειμαστε σιγουροι?

bilias98

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τετ 08 Ιαν 2025, 09:11

Κοντα στα ιχθυοτροφεια προς Αναβυσσο επισης εντυπωση μου κανε που μετα απο 6 ωρες ψαρεμα δεν περασε ουτε ενα και δεν ειναι η πρωτη φορα που πηγαινω σαυτο το μερος αλλα η 4η.
Μηπως ειναι μυθος οτι υπαρχουν ψαρια διπλα στα ιχθυοτροφεια και κοντα στο βραο;

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 08 Ιαν 2025, 09:57

Δεν νομιζω οτι εχουν σχεση τα ιχθυοτροφεια με λαυρακια. Παντως, για να μην σκας, δεν εχουν μπη ακομα λαυρακια στη Αττικη. Οπου να ναι ομως πρεπει να δουμε, αν και περσυ ελαχιστα ανεβηκαν στα ρηχα.

bilias98

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilias98 » Τετ 08 Ιαν 2025, 17:50

Για τις τσιπουρες ισχυει το ίδιον;

Άβαταρ μέλους
maimouth
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Τρί 14 Ιαν 2025, 19:48

Παντου εχει ψαρια. Θα βρεις τα μερη που θες, θα τα αποκωδικοποιησεις και θα τα ψαρευεις τακτικα. Ετσι θα μαθεις πως και ποτε λειτουργει ο τοπος.
Οπως βρηκαμε ολοι μας ,ετσι θα βρεις και εσυ τα μερη που θα ψαρευεις.
Μπορει να εκπλαγεις με το τι ψαρια περνανε απο μερη που φαινομενικα δε βλεπεις τιποτα..
Επισης τα λαβρακια ειναι στα 0-3 μετρα. δε θελει παραπανω.
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Επιστροφή στο “Ψαρότοποι”