Καλημέρα !! Ξαναδιάβασα το αρχικό πόστ ..
Δεν σε ρώτησα από την αρχή τα λάστιχα που έχεις είναι καινούρια;; Αν δεν είναι και ξεκίνησε τώρα το φαινόμενο άλλαξε τα.
Αν δεν είναι παλιά και καμένα τα λάστιχα θα σε ρωτήσω κάτι και μην το παρεξηγήσεις, απλά προσπαθούμε όλοι να καταλάβουμε τι γίνεται.
Έχεις εμπειρία από ψαρέματα και μακρινές βολές με πιο χοντρές βέργες;; Από 6,75, 7 και πάνω;;
Επειδή δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις και απλά λες ότι έχεις την εντύπωση ότι πάει πιο αργά γι αυτό ρωτάω.
Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι οι συγκρίσεις με βάση το πάχος της βέργας έχουν νόημα μόνο σε βέργες από το ίδιο υλικό (κράμα) και με το ίδιο μήκος.
Οι πιο χοντρές λοιπόν, λόγω μάζας έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν πιο μακριά, ναι έχουν λίγο πιο μικρή αρχική ταχύτητα από μια 6αρα ή 6,25 αλλά την διατηρούν περισσότερο λόγω της μεγαλύτερης μάζας που έχουν.
Για να στο κάνω πιο λιανά, μέχρι τα 2-2,5 μέτρα μακριά από το όπλο μια λεπτή βέργα μπορεί να είναι πιο γρήγορη, η πιο χοντρή και βαριά βέργα διατηρεί την ταχύτητα και την ενέργεια της πολύ πιο πέρα και είναι γρηγορότερη μακριά.
Επειδή ξεκινάει με μικρότερη επιτάχυνση και βλέπεις την βέργα πολύ περισσότερη ώρα γιατί πάει πραγματικά μακριά σου δίνει την εντύπωση μιας αργής βολής που στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.
Όλο το θέμα είναι εσύ πως θέλεις το όπλο και τι σου χρειάζεται. Αν σου κάνει την δουλειά μια χαρά και απλά λες ότι μου δίνει την εντύπωση ότι ρίχνει αργά πρόσεξε γιατί μπορεί να είναι μόνο εντύπωση

.
Είπες επίσης ότι έκανες βολές σε σταθερό στόχο, εκεί η συμπεριφορά της βέργας ποια ήταν; Τι στόχος ήταν; Σε τι απόσταση; Τον διαπερνούσε; Πόσο; Ήταν σταθερός ο στόχος; αυτά σου τα λέω για να σε βοηθήσω ..
Κάνε μια ακόμα δοκιμή σε σταθερό στόχο, πάρε και μια πιο λεπτή βέργα για να τις συγκρίνεις, ο κλειστός οδηγός δεν την αφήνει να ταλαντωθεί και πάει καλύτερα. Στο τέλος κράτα στο όπλο αυτή που έχει την καλύτερη συμπεριφορά για σένα και διάτρηση.
Πραγματική σύγκρισή και αντικειμενικές μετρήσεις για να γίνουν θέλουν πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό για να γίνουν, δεξαμενές και χρονογράφους - ταχογράφους που δεν ξέρω αν και ποιος έχει πλέον.
Συγνώμη για την πολυλογία
* Στέλιο όλα καλά !! εγώ απλά συμβατικά θεωρώ αυτά με τον στρογγυλό αλουμίνιο σωλήνα.