Zeus έγραψε: ↑Πέμ 02 Ιαν 2025, 21:06
Πες μας τις εντυπώσεις σου από το πέδιλο κατά την χρήση του; Κάνε μια εκτίμηση και ένα σχόλιο. Με ενδιαφέρει.
Κοίταξε, είναι λίγο σχετικό το να κάνεις μια εκτίμηση. Οι ανάγκες και οι εμπειρίες του καθενός μας είναι διαφορετικές. Στα δικά μου τα θέλω και στον τρόπο που ψαρεύω, τα συγκεκριμένα πέδιλα ταίριαξαν ακριβώς. Τι εννοώ;
Παω μέχρι τα 10 μέτρα βαριά-βαριά. Συνηθίζω να μπαίνω από την παραλία και να κολυμπάω παράλληλα με την ακτογραμμή, κάποιες φορές μέχρι και 1,5 χλμ. Σέρνω πάντα μαζί μου σημαδούρα και μια πατέντα με ένα κουβά-δοχείο-συλλέκτη για λεοντόψαρα που έχω φτιάξει, που δεν έχει και την καλύτερη υδροδυναμική.Έχω κάνει μέχρι και 5ωρο ψάρεμα με αυτά.
Τι έχω δει στα 2 χρόνια που τα έχω; Μηδέν κούραση στα πόδια ή στα πέλματα. Έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στις αλλαγές κατεύθυνσης και στην επιφάνεια και την ώρα της κατάδυσης. Ακόμα και σε απίστευτα δυνατό κόντρα ρεύμα μου έβγαζαν σιγουριά ότι θα γυρίσω πίσω.
Αυτό που λέει ο alygistos ισχύει. Έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό στο παπουτσάκι, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλες λεπίδες. Βγάζει βέβαια και carbon η Salvimar που ταιριάζουν αν σκεφτείς να αλλάξεις αργότερα. Οι αρχικές λεπίδες που είχα εγώ δεν ήταν αυτές οι HD που πουλάνε τώρα και έχει στο link. Αυτές τις έβγαλε μετά και είναι και αυτές που μου έστειλαν κιόλας, σαν ανταλλακτικές μέσα στην εγγύηση. Θεωρητικά είναι από πιο σκληρό υλικό, αλλά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά κατά τη χρήση, να σου πω την αλήθεια. Φοβερή aftermarket υποστήριξη από τη Salvimar, αφού εκτός ότι μου απάντησαν άμεσα και σε αυτό το θέμα, αλλά και σε κάτι άλλο που ήθελα για το Hero 85 που έχω, μου κάλυψαν και τη ζημιά με συνοπτικές διαδικασίες. Μέχρι και 2η αποστολή έκαναν γιατί δεν είχαν βάλει μαζί με τις λεπίδες τις βίδες που πιάνουν στο παπουτσάκι (είναι λίγο πιο μακριές από τις απλές).
Στα αθλητικά συνήθως φοράω 44. Πήρα το 43-44 της Salvimar και για να μου κάθεται καλά φοράω 5mm καλτσάκι.
Νομίζω ότι τη ζημιά την έκανα εγώ άθελα μου, χωρίς να το καταλάβω, όπως λέει ο alygistos. Μάλλον όπως ξεκολλούσα από το βράχο που είχα ξαπλώσει σχημάτισα αγγλικό C με το σώμα μου και πίεσα τη λεπίδα, ενώ νόμιζα ότι έκανα πεδιλιά.