Ανταλλακτική λεπίδα Salvimar Speeder;;;

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Άβαταρ μέλους
xagoras

Ανταλλακτική λεπίδα Salvimar Speeder;;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xagoras » Σάβ 01 Ιουν 2024, 23:39

Να περιμένεις πως και πως να έρθει 01 Ιούνη να δοκιμάσεις το καινούργιο όπλο και την καινούργια μάσκα, και στην 3η βουτιά να γίνεται αυτό:

Εικόνα

Ούτε κατάλαβα τι έγινε και πως. 3 μέτρα βουτιά για να προσγειωθώ σε ένα σκαλοπάτι του βράχου. Στο ανέβασμα ένοιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και βλέπω τη λεπίδα κομμένη σαν αγγούρι.
Shit happens, που λένε και στο χωριό μου. Το θετικό είναι ότι ευτυχώς οι λεπίδες αλλάζουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά ιντερνετικά τις πλαστικές ανταλλακτικές λεπίδες, παρά μόνο τις carbon.

Το budget μου αυτή τη στιγμή δεν είναι για να πάω σε carbon, οπότε βοηθάτε ωρέ παλικάρια, μήπως και υπάρχει καμιά λεπίδα σε κάνα μαγαζί, που ξέρετε ότι εμπορεύεται Salvimar.
Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω...
Ν. Καζαντζάκης

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Re: Ανταλλακτική λεπίδα Salvimar Speeder;;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Δευ 03 Ιουν 2024, 09:39

Καλημέρα , βρες οικονομικές carbon , 120 ευρώ έχουν και θα έχεις και απόδοση και ξεκούραστα πόδια . :hello:

Άβαταρ μέλους
xagoras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xagoras » Δευ 03 Ιουν 2024, 13:37

subzoulou έγραψε:
Δευ 03 Ιουν 2024, 09:39
Καλημέρα , βρες οικονομικές carbon , 120 ευρώ έχουν και θα έχεις και απόδοση και ξεκούραστα πόδια . :hello:
Καλημέρα. Για τους χρόνους και τον τρόπο που τα δουλεύω, είναι πολύ άνετα και ξεκούραστα τα συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου, την αγορά carbon. Καταλαβαίνω την περίσσια άνεση και ξεκούραση, αλλά ούτε τα βάθη έχω, ούτε τα πολύωρα ψαρέματα.

Το νέο της ημέρας είναι ότι έστειλα ένα mail στην Salvimar για να μου υποδείξουν μεταπωλητές εδώ Ελλάδα και να ρωτήσω για διαθεσιμότητα, και οι άνθρωποι μου ζήτησαν να τους στείλω την απόδειξη αγοράς. Θα μου στείλουν 2 λεπίδες δωρεάν, αφού τα έχω 1 χρόνο και έχουν 2 χρόνια εγγύηση όπως μου είπαν! :yahoo:
Ν’ αγαπάς την ευθύνη
θα σώσω τον κόσμο.
Ν. Καζαντζάκης

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Δευ 03 Ιουν 2024, 21:59

xagoras έγραψε:
Δευ 03 Ιουν 2024, 13:37
subzoulou έγραψε:
Δευ 03 Ιουν 2024, 09:39
Καλημέρα. Για τους χρόνους και τον τρόπο που τα δουλεύω, είναι πολύ άνετα και ξεκούραστα τα συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου, την αγορά carbon. Καταλαβαίνω την περίσσια άνεση και ξεκούραση, αλλά ούτε τα βάθη έχω, ούτε τα πολύωρα ψαρέματα.

Το νέο της ημέρας είναι ότι έστειλα ένα mail στην Salvimar για να μου υποδείξουν μεταπωλητές εδώ Ελλάδα και να ρωτήσω για διαθεσιμότητα, και οι άνθρωποι μου ζήτησαν να τους στείλω την απόδειξη αγοράς. Θα μου στείλουν 2 λεπίδες δωρεάν, αφού τα έχω 1 χρόνο και έχουν 2 χρόνια εγγύηση όπως μου είπαν! :yahoo:
Τι λες τώρα, αυτό είναι αφτερμάρκετ.
Απίστευτο.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Τρί 04 Ιουν 2024, 07:50

Όλα καλά, αλλά το ότι έσπασε έτσι και μέσα σε μικρό χρόνο βάζει σε σκέψεις...
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Zeus
Ονοματεπώνυμο: Panagiotis Ntoulaptsis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zeus » Πέμ 02 Ιαν 2025, 21:06

Πες μας τις εντυπώσεις σου από το πέδιλο κατά την χρήση του; Κάνε μια εκτίμηση και ένα σχόλιο. Με ενδιαφέρει.
Να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.

Άβαταρ μέλους
alygistos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alygistos » Παρ 03 Ιαν 2025, 14:50

Πιστεύω οτι δεν μπορεί να σπάσει ένα πεδίλο είτε carbon είτε πλαστικό κάνοντας απλώς πεδιλία στο ανοιχτό νερό, Ισως παλαιότερα να γινόταν σε κάποια carbon.....θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι που δεν το αντιληφθεικε ο κάτοχος τους δηλ να έσπρωξε για να ξεκολλήσει από τον βυθό που είναι και το ποιο πιθανό... δηλ το διπλωμένο πεδίο να κόντραρε σε κάποιο βράχο και ως αποτέλεσμα ο χρήστης να νομίζε ότι έκανε απλώς μια πέδιλα αλλά δεν έκανε τελικά πεδιλία.....
Τώρα κοίτα στα λινκ που σου στέλνω έχει την λεπίδα που θες....Αλλά με τα μεταφορικά θέλει κάνα 60αρι για μια λεπίδα!!!Ενώ ένα καινούργιο σετ έχει 90 με τα μεταφορικά!!!

https://www.tradeinn.com/diveinn/en/fin ... es/18185/s

https://www.tradeinn.com/diveinn/en/sal ... 40826086/p

https://www.tradeinn.com/diveinn/en/sal ... 40384880/p

Εγώ προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν με το να βρω λεπίδα στα συγκεκριμένα πέδιλα είναι ένα περίεργο μοντέλο μη εμπορικό και με ιδιαίτερα πέλματα που δεν ασχολούνται κατασκευαστές ανθρακονηματινων πεδιλων, δηλ δεν μπορεί κάποιος να πει ότι θα κρατήσεις τα πέλματα να βάλεις δύο λεπίδες καρμπόν αργότερα κλπ.
Θα πήγαινα σε ένα καινούργιο ζευγάρι με γύρω στα 70 ευρώ όπως μαρες razor , hs desualt η σε αυτό το site που σου έστειλα έχει και άλλα πέδιλα πλαστικά που είναι αρκετά φτηνότερα από Ελλάδα...

Τώρα αν η εδώ αντιπροσωπεία μπορεί να σου βρει λεπίδα με κάνα 20αρι οκ να την βάλεις δεν το συζητάμε...

Άβαταρ μέλους
xagoras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xagoras » Σάβ 08 Μαρ 2025, 23:07

Zeus έγραψε:
Πέμ 02 Ιαν 2025, 21:06
Πες μας τις εντυπώσεις σου από το πέδιλο κατά την χρήση του; Κάνε μια εκτίμηση και ένα σχόλιο. Με ενδιαφέρει.
Κοίταξε, είναι λίγο σχετικό το να κάνεις μια εκτίμηση. Οι ανάγκες και οι εμπειρίες του καθενός μας είναι διαφορετικές. Στα δικά μου τα θέλω και στον τρόπο που ψαρεύω, τα συγκεκριμένα πέδιλα ταίριαξαν ακριβώς. Τι εννοώ;

Παω μέχρι τα 10 μέτρα βαριά-βαριά. Συνηθίζω να μπαίνω από την παραλία και να κολυμπάω παράλληλα με την ακτογραμμή, κάποιες φορές μέχρι και 1,5 χλμ. Σέρνω πάντα μαζί μου σημαδούρα και μια πατέντα με ένα κουβά-δοχείο-συλλέκτη για λεοντόψαρα που έχω φτιάξει, που δεν έχει και την καλύτερη υδροδυναμική.Έχω κάνει μέχρι και 5ωρο ψάρεμα με αυτά.

Τι έχω δει στα 2 χρόνια που τα έχω; Μηδέν κούραση στα πόδια ή στα πέλματα. Έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στις αλλαγές κατεύθυνσης και στην επιφάνεια και την ώρα της κατάδυσης. Ακόμα και σε απίστευτα δυνατό κόντρα ρεύμα μου έβγαζαν σιγουριά ότι θα γυρίσω πίσω.

Αυτό που λέει ο alygistos ισχύει. Έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό στο παπουτσάκι, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλες λεπίδες. Βγάζει βέβαια και carbon η Salvimar που ταιριάζουν αν σκεφτείς να αλλάξεις αργότερα. Οι αρχικές λεπίδες που είχα εγώ δεν ήταν αυτές οι HD που πουλάνε τώρα και έχει στο link. Αυτές τις έβγαλε μετά και είναι και αυτές που μου έστειλαν κιόλας, σαν ανταλλακτικές μέσα στην εγγύηση. Θεωρητικά είναι από πιο σκληρό υλικό, αλλά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά κατά τη χρήση, να σου πω την αλήθεια. Φοβερή aftermarket υποστήριξη από τη Salvimar, αφού εκτός ότι μου απάντησαν άμεσα και σε αυτό το θέμα, αλλά και σε κάτι άλλο που ήθελα για το Hero 85 που έχω, μου κάλυψαν και τη ζημιά με συνοπτικές διαδικασίες. Μέχρι και 2η αποστολή έκαναν γιατί δεν είχαν βάλει μαζί με τις λεπίδες τις βίδες που πιάνουν στο παπουτσάκι (είναι λίγο πιο μακριές από τις απλές).

Στα αθλητικά συνήθως φοράω 44. Πήρα το 43-44 της Salvimar και για να μου κάθεται καλά φοράω 5mm καλτσάκι.

Νομίζω ότι τη ζημιά την έκανα εγώ άθελα μου, χωρίς να το καταλάβω, όπως λέει ο alygistos. Μάλλον όπως ξεκολλούσα από το βράχο που είχα ξαπλώσει σχημάτισα αγγλικό C με το σώμα μου και πίεσα τη λεπίδα, ενώ νόμιζα ότι έκανα πεδιλιά.
Ν’ αγαπάς την ευθύνη
θα σώσω τον κόσμο.
Ν. Καζαντζάκης

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”