ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ SNIPER 105

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Nikolas r.
Ονοματεπώνυμο: Nick roum

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ SNIPER 105

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nikolas r. » Δευ 10 Φεβ 2025, 19:16

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ το οποίο ομολογουμένως έχει να με δει αρκετό καιρό (μας έφαγε το facebook και οι αντίστοιχες ομάδες εκεί).
Το πρόβλημα συνάδελφοι είναι το εξής, έχω στην κατοχή μου ένα pathos sniper 105 το οποίο είναι σεταρισμένο με μια βέργα pathos 6,75 X 140 την μαμά τρίκοπη την οποία με τροχό έκανα στρογγυλή και λάστιχα 16,5 sigal. Το όπλο ψαρεύεται εδώ και δύο χρόνια όχι ιδιαίτερα συστηματικά, λόγω έλλειψης χρόνο και αποτελεί το βασικό μου όπλο για ψαρέματα αποκλειστικά με καρτέρι σε ρηχά κομμάτια (max 15m το καλοκαίρι).
Τα πρόβλημά μου είναι πώς ακόμη και μετά από βολές σε σταθερό στόχο και κάμποση εξάσκηση το σετάρισμα του όπλου δίνει την αίσθηση μιας αργής βολής και έχω μπει σε διάφορες σκέψεις είτε για μόνιμη αντικατάσταση του είτε ακόμη και για μετατροπή του σε roller μιας και η Pathos δεν παράγει κεφαλή για invert roller στον διαμορφωμένο σωλήνα του όπλου.
Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω περισσότερο υπάρχει κάποια ιδέα για το σετάρισμα το όπλου ή πάμε για μόνιμη αντικατάσταση του;

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων :hello:
Ο καλός ψαράς δεν είναι αυτός που πιάνει πολλα ψάρια είναι αυτός που γυρνάει σπίτι του

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ SNIPER 105

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Δευ 10 Φεβ 2025, 20:08

Καλησπέρα
Είναι λάθος να σεταρονται τα συμβατικά με 6,75.
Η 6,75 για να πάει πραγματικά γρήγορα, απαιτεί σκληρά 16αρια (τουλάχιστον).
Αυτό σημαίνει κλωτσημα ανυπόφορο.
Στα βαθιά δε γίνεται αισθητό,στα ρηχά γίνεται.
Στα συμβατικά μέχρι 6,5 πάει επαρκώς γρήγορα χωρίς μεγάλο κλωτσημα.
Κίνηση πρώτη, βάζεις βέργα 6,5,κίνηση δεύτερη, κόβεις λίγο τα λάστιχα,αν πάλι η βέργα δεν πάει αρκετα γρήγορα(δε μας είπες και τι συντελεστή είναι κομμένα).
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
Αερικό
Ονοματεπώνυμο: Λεονάρδος Στεφάνου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Δευ 10 Φεβ 2025, 21:45

Ένα 16,5 του έχεις πάνω ή 2; Αν του έχεις 1 λάστιχο δεν είναι παράξενο να είναι πραγματικά αργή.
Αν έχεις 2 όμως την 6,75 την κάνουν φωτοβολίδα, πρόσεξε γιατί η αίσθηση ή μάλλον η ψευδαίσθηση που μπορεί να έχουμε με το μάτι ότι μια βέργα πάει αργά έχει να κάνει και με την απόσταση στην οποία γίνονται οι βολές.
Το όπλο δεν είναι συμβατικό είναι με κλειστό οδηγό και διαμορφωμένο σωλήνα από αλουμίνιο.
Πρόσεξε μη τυχόν η βέργα σου είναι στραβή γιατί μπορεί να τρίβεται μέσα στον οδηγό και χάνει την ταχύτητα της.

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Δευ 10 Φεβ 2025, 22:20

Επίσης πρόσεξε τον οδηγό να είναι καθαρός χωρίς άμμους ή σκουριές καθάρισε τον με ένα πανί και λάδωσε τον να γλυστράει η βέργα ελεύθερα χωρίς να τρίβεται ή να γρατσουνάει.
Το έχω το ίδιο σε 95 ari ρολλερ με μια 7,15 riffee 140, αλλά δεν σου συνιστώ να κάνεις την μετατροπή, μάθε το μέσα στα όρια του είναι άριστο, επίσης πρόσεξε μην το φορτώνεις πολύ σε δύναμη γιατί γίνεται βαριά η σκανδάλη

Nikolas r.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nikolas r. » Τρί 11 Φεβ 2025, 09:00

Καλημέρα παιδιά!
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Τα λάστιχα είναι 2 16,5 και τον συντελεστή δεν τον γνωρίζω. Συζήτησα με τον άνθρωπο που τα προμηθεύομαι τι βέργα έχω και μέτρησα τις αποστάσεις και εκείνος μου τα στέλνει κομμένα και εγώ τα τοποθετώ. Ο οδηγός δεν έχει σκουρίες και δεν έχω παρατηρήσει χτυπήματα από σύρσιμο της βέργας.
Υπάρχει πιθανότητα να το βελτιώσω με 6,5 βέργα ή επειδή είναι μεγάλα τα φορτία από τα δύο λάστιχα είναι τσάμπα κόπος;
Ο καλός ψαράς δεν είναι αυτός που πιάνει πολλα ψάρια είναι αυτός που γυρνάει σπίτι του

Nikolas r.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nikolas r. » Τρί 11 Φεβ 2025, 09:01

Καλημέρα παιδιά!
Τα λάστιχα είναι 2 16,5 και τον συντελεστή δεν τον γνωρίζω. Συζήτησα με τον άνθρωπο που τα προμηθεύομαι τι βέργα έχω και μέτρησα τις αποστάσεις και εκείνος μου τα στέλνει κομμένα και εγώ τα τοποθετώ. Ο οδηγός δεν έχει σκουρίες και δεν έχω παρατηρήσει χτυπήματα από σύρσιμο της βέργας.
Υπάρχει πιθανότητα να το βελτιώσω με 6,5 βέργα ή επειδή είναι μεγάλα τα φορτία από τα δύο λάστιχα είναι τσάμπα κόπος;

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Τρί 11 Φεβ 2025, 09:17

Nikolas r. έγραψε:
Τρί 11 Φεβ 2025, 09:00
Καλημέρα παιδιά!
Η απάντηση σε αυτό που ρωτάς δεν είναι μονοδιάστατη.
Ξεκινάμε με αλλαγή στις παραμέτρους μια μια,και βλέποντας και κάνοντας.
Για μένα επίγει η αλλαγή βεργας.
Αερικό, ακόμα και διαμορφωμένος σωλήνας να υπάρχει, πάλι συμβατικό είναι το αλουμινένιο όπλο.
Απλά,όχι συμβατικής σχεδίασης.
Επιτρέπει σωστές βολες λόγω ακαμψίας, αλλά μεγάλη μάζα,που να επιτρέπει μεγάλες φορτίσεις, προκειμένου να ρίχνει γρήγορα βεργες βαρυτερες από 6,5, και μάλιστα στα ρηχά, δεν διαθέτει.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

COURSAROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από COURSAROS » Τρί 11 Φεβ 2025, 10:15

Και εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις μια 6,5χιλ βέργα ,δεν έχω το sniper, αλλά και στα open pro που τα δίνει με αυτό το setup τα θεωρώ υπερβολή για ψαρέματα μέχρι τα 10μ. Η 6,5χιλ με δυο 16αρια στο sniper νομίζω θα είναι τέλεια ...

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τρί 11 Φεβ 2025, 13:02

Με 2 Χ 16 και 6,75 πρεπει το οπλο σου να ριχνει πολυ δυνατα αλλα και με πολυ ανακρουση , ειδικα στα ρηχα. Το ιδιο φυσικα θα ριχνει και οποιοδηποτε αλλο παρομοιο οπλο παρεις. Τωρα γιατι εχεις προβλημα με το συγκεκριμενο οπλο δεν μπορω να καταλαβω. Σιγουρα παντως δεν φταιει η μαρκα.

ανθρωποκαινος
Ονοματεπώνυμο: Ιωαννης Αρματωλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ανθρωποκαινος » Τετ 12 Φεβ 2025, 03:47

Nikolad.r έχουμε ακριβώς το ίδιο όπλο στα ίδια εκατοστά μόνο που εγώ έχω πάνω 2χ16 της pathos τα nitro και ποιο πριν τα tnt. Ρε συ το όπλο δεν ειναι σε καμία περίπτωση αργό, μήπως τα sigal ειναι κομμένα λάθος και δεν δίνουν ολοι τους την ενέργεια?

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Τετ 12 Φεβ 2025, 09:29

Ανεξαρτήτως όπλου, τα 2×16 σε ρηχά βάθη τα θεωρώ πολύ. Νομίζω με 2×14 και μια 6,5 βέργα θα είσαι αρκετά καλά.

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Τετ 12 Φεβ 2025, 13:45

Καλημέρα !! Ξαναδιάβασα το αρχικό πόστ ..
Δεν σε ρώτησα από την αρχή τα λάστιχα που έχεις είναι καινούρια;; Αν δεν είναι και ξεκίνησε τώρα το φαινόμενο άλλαξε τα.
Αν δεν είναι παλιά και καμένα τα λάστιχα θα σε ρωτήσω κάτι και μην το παρεξηγήσεις, απλά προσπαθούμε όλοι να καταλάβουμε τι γίνεται.
Έχεις εμπειρία από ψαρέματα και μακρινές βολές με πιο χοντρές βέργες;; Από 6,75, 7 και πάνω;;
Επειδή δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις και απλά λες ότι έχεις την εντύπωση ότι πάει πιο αργά γι αυτό ρωτάω.
Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι οι συγκρίσεις με βάση το πάχος της βέργας έχουν νόημα μόνο σε βέργες από το ίδιο υλικό (κράμα) και με το ίδιο μήκος.
Οι πιο χοντρές λοιπόν, λόγω μάζας έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν πιο μακριά, ναι έχουν λίγο πιο μικρή αρχική ταχύτητα από μια 6αρα ή 6,25 αλλά την διατηρούν περισσότερο λόγω της μεγαλύτερης μάζας που έχουν.
Για να στο κάνω πιο λιανά, μέχρι τα 2-2,5 μέτρα μακριά από το όπλο μια λεπτή βέργα μπορεί να είναι πιο γρήγορη, η πιο χοντρή και βαριά βέργα διατηρεί την ταχύτητα και την ενέργεια της πολύ πιο πέρα και είναι γρηγορότερη μακριά.
Επειδή ξεκινάει με μικρότερη επιτάχυνση και βλέπεις την βέργα πολύ περισσότερη ώρα γιατί πάει πραγματικά μακριά σου δίνει την εντύπωση μιας αργής βολής που στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.
Όλο το θέμα είναι εσύ πως θέλεις το όπλο και τι σου χρειάζεται. Αν σου κάνει την δουλειά μια χαρά και απλά λες ότι μου δίνει την εντύπωση ότι ρίχνει αργά πρόσεξε γιατί μπορεί να είναι μόνο εντύπωση ;) .
Είπες επίσης ότι έκανες βολές σε σταθερό στόχο, εκεί η συμπεριφορά της βέργας ποια ήταν; Τι στόχος ήταν; Σε τι απόσταση; Τον διαπερνούσε; Πόσο; Ήταν σταθερός ο στόχος; αυτά σου τα λέω για να σε βοηθήσω ..
Κάνε μια ακόμα δοκιμή σε σταθερό στόχο, πάρε και μια πιο λεπτή βέργα για να τις συγκρίνεις, ο κλειστός οδηγός δεν την αφήνει να ταλαντωθεί και πάει καλύτερα. Στο τέλος κράτα στο όπλο αυτή που έχει την καλύτερη συμπεριφορά για σένα και διάτρηση.
Πραγματική σύγκρισή και αντικειμενικές μετρήσεις για να γίνουν θέλουν πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό για να γίνουν, δεξαμενές και χρονογράφους - ταχογράφους που δεν ξέρω αν και ποιος έχει πλέον.
Συγνώμη για την πολυλογία

* Στέλιο όλα καλά !! εγώ απλά συμβατικά θεωρώ αυτά με τον στρογγυλό αλουμίνιο σωλήνα.

GIANNELO
Ονοματεπώνυμο: Γιαννης Γιαννελος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GIANNELO » Παρ 14 Φεβ 2025, 09:26

Ρε αδέρφια στα δικά μου 105 βάζω 7ες βέργες
Βασικά σε ΟΛΑ τα όπλα μου έχω 7 άρες!
Στο 105 λοιπόν 7 και 2χ14 στο 1/3 και θερίζει στα 4 μήκη, χωρίς σοβαρή ανάκρουση

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Παρ 14 Φεβ 2025, 11:28

GIANNELO έγραψε:
Παρ 14 Φεβ 2025, 09:26
Ρε αδέρφια στα δικά μου 105 βάζω 7ες βέργες
Βασικά σε ΟΛΑ τα όπλα μου έχω 7 άρες!
Στο 105 λοιπόν 7 και 2χ14 στο 1/3 και θερίζει στα 4 μήκη, χωρίς σοβαρή ανάκρουση
Αλουμινίου???? :mrgreen:

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Παρ 14 Φεβ 2025, 11:43

2x14 και 7ρα;;;;
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”