Κάτω απ' τα πόδια μου!!!
- GoRaN
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
Κάτω απ' τα πόδια μου!!!
Ο τίτλος περιγράφει ακριβώς αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.
Κάνοντας καρτέρια για μαγιάτικα και πελαγίσια έτυχα σε κάτι πραγματικά ανέλπιστο.
Ξεκίνησα το πρωινό μου με μία ατυχία , στο πρώτο όπλισμα , έχοντας περάσει καινούρια λάστιχα , το ένα από αυτά έσπασε στο δέσιμο και έτσι έπρεπε να συνεχίσω με τα άλλα δύο. Δύσκολο ψάρεμα , σκέφτηκα , δεδομένου ότι η 7,5 mm βέργα θα ήταν δύσκολο να φτάσει μακριά και με δύναμη. Παρόλα αυτά συνέχισα με την επιλογή να πατήσω τη σκανδάλη μόνο αν θα ήταν το θήραμα πολύ κοντά μου , υπολογίζοντας στο πλεονέκτημα της μάζας της βέργας δηλαδή θα άφηνα την αδράνεια να δουλέψει υπέρ μου!
Καρτέρι στο καρτέρι και δεν είχε εμφανιστεί τίποτα , το ψιλό όμως πολλές φορές νευρικό. Σε κάποια στιγμή ενώ είμαι στην επιφάνεια αντιλαμβάνομαι να περνάει αργά κάτω από τα πόδια μου ένα μεγάλο μαγιάτικο.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν , ή τώρα ή ποτέ!
Σπάω τη μέση και βυθίζομαι ήρεμα προς το μέρος του ακολουθώντας την πορεία του . Είχα αρκετά κιλά γιατί ψάρευα ρηχό κομμάτι. Δίνω ακόμα δύο τρείς πεδιλιές ήρεμα για να μειωθεί η απόσταση και να κάνω βολή.
Πατάω τη σκανδάλη και το βρίσκει η βέργα πίσω προς την ουρά και διαγώνια.
Τα πρώτα δευτερόλεπτα κάνει μία εκρηκτική εκκίνηση και προσπαθώ να κρατήσω κόντρα , σκίζοντας το γάντι και τα δάχτυλα της αριστερής παλάμης . Το κοντράρω έντονα και το αφήνω να με κάνει βόλτα μέχρι να κουραστεί και ευτυχώς μετά από καμιά εκατοστή μέτρα άρχισε να παραδίδει. Αφού δεν καταλαβαίνω πια ζόρι, πιάνω και ακολουθώ το σχοινί για να δω που είναι και αν είναι επάνω.
Όπως ακολουθώ το αντικρίζω και βλέπω να κάνει μικρές απέλπιδες προσπάθειες να ξεφύγει.
Βλέπω το ένα φτεράκι μέσα και μόνο το ένα ανοιχτό και με ζώνουν τα φίδια!
Το αφήνω λίγο να ηρεμήσει , ώσπου το βλέπω να γυρίζει ανάποδα και να πέφτει προς τον πάτο.
Ακαριαία σπάω μέση και με δύο πεδιλιές το πιάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ από τα βράχια , ανεβαίνω επιφάνεια και το θανατώνω.
Προσπαθώ να ηρεμήσω και να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έχει γίνει και πραγματικά δεν το πιστεύω !!!
Ένα ψάρι , μία σύλληψη και μία μάχη που θα με συντροφεύει για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.
Περιττό να πω πως η βέργα καταστράφηκε ανεπανόρθωτα, βέργα devoto 7.5mm για όσους γνωρίζουν , αρκετά σκληρή αλλά σε τέτοιες μάχες πραγματικά ο εξοπλισμός δοκιμάζεται!
Ασύλληπτο βάθος σύλληψης , σχεδόν 3 μέτρα με χρόνο 9 δευτερόλεπτα και δεύτερη βουτιά στα σχεδόν 5 μέτρα με χρόνο 15 δευτερόλεπτα! Χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ των δύο , 2 λεπτά!
Τι να πεις , τι να ζητήσεις και τι να ονειρευτείς;;;
Ψάρια έχει και στα ρηχά!!!!!!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!
Κάνοντας καρτέρια για μαγιάτικα και πελαγίσια έτυχα σε κάτι πραγματικά ανέλπιστο.
Ξεκίνησα το πρωινό μου με μία ατυχία , στο πρώτο όπλισμα , έχοντας περάσει καινούρια λάστιχα , το ένα από αυτά έσπασε στο δέσιμο και έτσι έπρεπε να συνεχίσω με τα άλλα δύο. Δύσκολο ψάρεμα , σκέφτηκα , δεδομένου ότι η 7,5 mm βέργα θα ήταν δύσκολο να φτάσει μακριά και με δύναμη. Παρόλα αυτά συνέχισα με την επιλογή να πατήσω τη σκανδάλη μόνο αν θα ήταν το θήραμα πολύ κοντά μου , υπολογίζοντας στο πλεονέκτημα της μάζας της βέργας δηλαδή θα άφηνα την αδράνεια να δουλέψει υπέρ μου!
Καρτέρι στο καρτέρι και δεν είχε εμφανιστεί τίποτα , το ψιλό όμως πολλές φορές νευρικό. Σε κάποια στιγμή ενώ είμαι στην επιφάνεια αντιλαμβάνομαι να περνάει αργά κάτω από τα πόδια μου ένα μεγάλο μαγιάτικο.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν , ή τώρα ή ποτέ!
Σπάω τη μέση και βυθίζομαι ήρεμα προς το μέρος του ακολουθώντας την πορεία του . Είχα αρκετά κιλά γιατί ψάρευα ρηχό κομμάτι. Δίνω ακόμα δύο τρείς πεδιλιές ήρεμα για να μειωθεί η απόσταση και να κάνω βολή.
Πατάω τη σκανδάλη και το βρίσκει η βέργα πίσω προς την ουρά και διαγώνια.
Τα πρώτα δευτερόλεπτα κάνει μία εκρηκτική εκκίνηση και προσπαθώ να κρατήσω κόντρα , σκίζοντας το γάντι και τα δάχτυλα της αριστερής παλάμης . Το κοντράρω έντονα και το αφήνω να με κάνει βόλτα μέχρι να κουραστεί και ευτυχώς μετά από καμιά εκατοστή μέτρα άρχισε να παραδίδει. Αφού δεν καταλαβαίνω πια ζόρι, πιάνω και ακολουθώ το σχοινί για να δω που είναι και αν είναι επάνω.
Όπως ακολουθώ το αντικρίζω και βλέπω να κάνει μικρές απέλπιδες προσπάθειες να ξεφύγει.
Βλέπω το ένα φτεράκι μέσα και μόνο το ένα ανοιχτό και με ζώνουν τα φίδια!
Το αφήνω λίγο να ηρεμήσει , ώσπου το βλέπω να γυρίζει ανάποδα και να πέφτει προς τον πάτο.
Ακαριαία σπάω μέση και με δύο πεδιλιές το πιάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ από τα βράχια , ανεβαίνω επιφάνεια και το θανατώνω.
Προσπαθώ να ηρεμήσω και να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έχει γίνει και πραγματικά δεν το πιστεύω !!!
Ένα ψάρι , μία σύλληψη και μία μάχη που θα με συντροφεύει για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.
Περιττό να πω πως η βέργα καταστράφηκε ανεπανόρθωτα, βέργα devoto 7.5mm για όσους γνωρίζουν , αρκετά σκληρή αλλά σε τέτοιες μάχες πραγματικά ο εξοπλισμός δοκιμάζεται!
Ασύλληπτο βάθος σύλληψης , σχεδόν 3 μέτρα με χρόνο 9 δευτερόλεπτα και δεύτερη βουτιά στα σχεδόν 5 μέτρα με χρόνο 15 δευτερόλεπτα! Χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ των δύο , 2 λεπτά!
Τι να πεις , τι να ζητήσεις και τι να ονειρευτείς;;;
Ψάρια έχει και στα ρηχά!!!!!!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
- CapetanThomas
Re: Κάτω απ' τα πόδια μου!!!
Ενα τέτοιο εκπληκτικό Ψάρι,
άξιζε μιάς τόσο υπέροχης Διήγησης....
Ολα ονειρικά δοσμένα
απο την μαγική γαλαντόμο Θάλασσα,
την Θάλασσά μας....
Μεγάλο Μπράβο για Ολα....
Να είσαι πάντα καλά....
Καλές Θάλασσες....
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
Συγχαρητήρια για τη σύλληψη του!!27 κιλά ψάρι να είναι καλοφαγωτο με καλή παρέα και κέφι!! 
Καλοφάγωτο!!!
Ευλογη ερώτηση....Αντε και το πιάνεις, και το πετας στο πορτ μπακαζ στο αμαξι...αντε και το φέρνεις σπιτι κυριακή βραδάκι.
Πως το συντηρείς; που το βάζεις;
Ευλογη ερώτηση....Αντε και το πιάνεις, και το πετας στο πορτ μπακαζ στο αμαξι...αντε και το φέρνεις σπιτι κυριακή βραδάκι.
Πως το συντηρείς; που το βάζεις;
- GoRaN
Καλημέρα καπετάνιο μας!!!CapetanThomas έγραψε: ↑Κυρ 07 Ιουν 2026, 18:16![]()
Ενα τέτοιο εκπληκτικό Ψάρι,
άξιζε μιάς τόσο υπέροχης Διήγησης....
Ολα ονειρικά δοσμένα
απο την μαγική γαλαντόμο Θάλασσα,
την Θάλασσά μας....
Μεγάλο Μπράβο για Ολα....
Να είσαι πάντα καλά....
Καλές Θάλασσες....
![]()
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.
Έχεις την βαθύτατη εκτίμησή μου!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
- GoRaN
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε pittask , τα πρώτα κομμάτια μαγειρεύτηκαν και έχω ακόμα να πειραματιστώ στην γαστρονομία αρκετά!
Όσο για καλή παρέα , αυτό είναι το μυστικό κάθε καλής συνταγής!
- GoRaN
Ευχαριστώ πολύ!
Θα σου λύσω την απορία πολύ εύκολα.
Πρώτον όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με τέτοιο ψάρεμα έχεις πάρει σίγουρα καταψύκτη.
Δεύτερον , το καθαρίζεις και το τεμαχίζεις επί τόπου στην θάλασσα αρκεί να έχεις και το ανάλογο μαχαίρι κοντά σου.
Στην περίπτωση μου ήταν καθημερινή πρωί και έτρεχα να προλάβω να κάνω τις διαδικασίες γιατί το μεσημέρι δούλευα.
Άρα όταν πας για τέτοια ψάρια είσαι κάπως πιό προετοιμασμένος.
Ακριβώς το ίδιο έπαθα με το λάστιχο που μόνο εγώ έριξα σε μια μπάφα και πάλευα κανά 5λεπτό.
Πολύ ωραία ψάρι Γιώργη αλλά ήθελα μια φωτογραφία χωρίς την σακούλα να το ευχαριστηθώ.
Άμα θέλει όλα γίνονται σχετικά εύκολα.
Άντε και στα επόμενα.
Πολύ ωραία ψάρι Γιώργη αλλά ήθελα μια φωτογραφία χωρίς την σακούλα να το ευχαριστηθώ.
Άμα θέλει όλα γίνονται σχετικά εύκολα.
Άντε και στα επόμενα.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
- GoRaN
Καλημέρα Χάρη!
Δυστυχώς από φωτογραφίες είμαι φτωχός γιατί δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου. Έτρεχα να προλάβω να τελειώσω με το ψάρι γιατί το μεσημέρι δούλευα.
Η φωτογραφίες στο ζυγό είναι μέσα στο εργοστάσιο απ' όπου πέρασα σφαίρα για να το ζυγίσω.
Έτσι είναι φίλε , άμα θέλει να δώσει , δίνει απλόχερα κάποιες φορές!!!
Σε ευχαριστώ!
Μπράβο! Απίθανο ψάρι και λεπτομερής αφήγηση της επιχείρησης.
Αυτή η εποχή ειναι ό,τι πρέπει για μαγιατικα.
Και παλι μπράβο.
Αυτή η εποχή ειναι ό,τι πρέπει για μαγιατικα.
Και παλι μπράβο.
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/
- GoRaN
Ευχαριστώ Mike !
Αυτή η εποχή είναι ότι πρέπει γενικά για την θάλασσα!
Γιώργο, ενα δώρο της θάλασσας!
Και τα δώρα της θάλασσας είναι γι αυτούς που τιμούν συχνά την αγκαλιά της
Και τα δώρα της θάλασσας είναι γι αυτούς που τιμούν συχνά την αγκαλιά της
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
- labrax7
- Ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Ζορζοβίλης
Τρομερή διήγηση, μέχρι να το πιάσεις είχα αγωνία και εγώ
Πάντα τέτοια, μπράβο
Πάντα τέτοια, μπράβο
- GoRaN
Γειά σου Άρη!!!
Απ' ότι φαίνεται αυτός ο Ιούνιος μου πάει!!!
Η θάλασσα μου έκανε και δεύτερη απλοχεριά!!!
Αυτή τη φορά μιά συναγρίδα για την οποία θα γράψω σύντομα.
- GoRaN
Ευχαριστώ Λάβραξ , εύχομαι τα καλύτερα για το καλοκαίρι!!!