Το σήριαλ ....με τους κακομούτσουνους ...

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
Αερικό
Ονοματεπώνυμο: Λεονάρδος Στεφάνου

Το σήριαλ ....με τους κακομούτσουνους ...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Παρ 07 Φεβ 2025, 10:32

Χαιρετώ την παρέα, πάει πολύς καιρός που έχω να ανεβάσω κάτι γιατί απλά για να ανεβάσεις πρέπει να το έχεις …
Μετά από 1 χρόνο και παραπάνω εκτός …. λόγω προβλημάτων με το αυτί μου ήρθε τελικά κάπου τον Σεπτέμβριο η ώρα να κάνω την πρώτη βουτιά..
Ο καιρός ήταν πάνω στο σπάσιμο του και αποφάσισα να πάω να βουτήξω αργά μετά το μεσημέρι.
Όλα ήταν υπο δοκιμή αφού δεν ήξερα καν πως θα συμπεριφερόταν το αυτί μου στις εξισώσεις.
Τουφέκι διάλεξα το 115 μόνο και μόνο επειδή τα λάστιχά του ήταν σε θέση να οπλιστούν, χωρίς να κοπούν ….
Κάμερα δεν πήρα μαζί ήθελα να έρθω λιγάκι στα ίσια μου να ευχαριστηθώ λιγάκι ξέγνοιαστό ψαροτούφεκο.. άλλη φορά..
Όταν έχεις να πέσεις τόσο καιρό σου φταίνε όλα.
Οπότε ελλείψη βίντεο θα σας τα γράψω όποιος εχεί υπομονή τα διαβάζει.
Στο μέρος που θα έπεφτα η θάλασσα ήταν ακόμα θολή αλλά τόσο όσο χρειάζεται με ορατότητα γύρω στα 6-7 μέτρα.
Ντύσιμο με τα χίλια ζόρια και βουτιά !!!
Πώ πώ ρε φίλε δεν το πίστευα, η απίστευτή αίσθηση, μια βουτιά για να πάρει νερά και να στρώσει η στόλη, και τελίκα το πρώτο καρτέρι, γέρνοντάς προς τα κάτω με ερωτηματικό γιατί τεστάριζά και το αυτί μαζί,
Κάθομαι στο αβυσσαλέο βάθος των 3 μέτρων.
Μαζεύομαι όπως πρέπει, και περιμένω σαρώνοντας την περιοχή.
Από την αρχή είχε φανεί ότι είναι καλή μέρα με αρκετή κίνηση από ψάρια.
Ξαφνίκά, λόγω της θολούρας, ένα νιάκι (κέφαλός) μπαίνει με φόρα, το όπλο θα σηκωθεί ελαφρά το χέρι θα τεντωθεί και η βολή θα γίνει κατά μέτωπο αρκετά μακριά.
Η βέργα θα το βρεί λίγο πιο κάτω από το στόμα, θα το κάνει σουβλάκι και θα πέσουν μάζι στο βυθό !!!
Ω ρε φίλε μια τουφεκιά !!!
Από αυτές που τα ξεχνάς όλα, και τη στολή που είχε σκεβρώσει με τον καιρό και δεν έστρωνε, την ρεστία και τη θολούρα που δεν τις γουστάρω, την ενόχληση στο αυτί και όλα.
Το επόμενο καρτέρι θα γίνει σε ένα μέρος που κατά καιρούς παίζουν συναγρίδια.
Μετά την χαλάρωση θα ακολουθήσει η βουτιά, φτάνω στο πόστο και κρύβομαι πίσω από ένα βράχο κρατώντας τα φύκια.
Η ρεστία αρκετή, ακολουθώντας την κίνηση της, μια βλέπω πιο μακρία και μια κρύβομαι πιο χαμηλά.
Και νατην !!! Στο όριο της ορατότητας …. Ένα πολύ ωραίο ψάρι πάνω από 3 κιλά..
Ξεκίνάει να έρθει και το ξανασκέφτεται…..
Είναι στη τσίτα δεν μπορεί να καταλάβει αν αυτό που νιώθει είναι καλό ή κακό, έχει πολύ θόρυβο γύρω γύρω…..
Τελικά θα το πάρει απόφαση και θα μπεί αλλά όσο πιο αργά και εκνευριστικά γίνεται… θα γυρίσει περίπού στα 5 μέτρα μακριά, υπό αλλές συνθήκες η βολή θα είχε γίνει, αλλά με πεσμένα λάστιχα με αυτή τη ρεστία, σε αυτό ειδικά το ψάρι δεν ρίχνεις… σε αυτή την απόσταση. Έτσι δώσαμε ραντεβού για μια επόμενη φορά.
Οι επόμενες βουτιές θα φανερώσουν αρκετούς μεγάλους σαργούς, μεμονωμένους, που όμως σνομπάρισα επιδεικτικά … ο σκόπος ήταν άλλος …
Φτάνω σε μια μεγάλη ξέρα που μου κόβει τη ρεστία, ακολουθώ την απάγκια πλευρά και τελικά βουτάω και κρύβομαι στην σκιά από ένα βράχο..
Ανεβαίνουν ψηλά στην αρχή όλα τα σαργουδάκια και τα κακαρελάκια να με χαιρετήσουν, ένα κοπάδι κέφαλοι περνάει από πάνω και ένα κοπάδι σάρπες βόσκουν…
Από πάνω και δεξιά βλέπω μια μακριά σιλούετα και μπαίνει, η πρώτη στιγμιαιά έντυπωση λόγω θολούρας είπε: Γοφάρι !! Και μετά η διόρθωση: ΩΩΩ ρε φίλε ένας λάβρακας !!!
Αρσενικός, σπαθάτος και λεβέντης μπαίνει από τα δεξιά και ψηλά !!! Ένα ψάρι πολύ πάνω από 3,5 κιλά περνάει τραβέρσα γύρω στα 4 μέτρα απόσταση…
Το σταυρώνω και σκέφτομαι ο Θεός συγχωρέσει τα πεθαμένα σου… Σκόπευση πίσω από το μάτι … και πατάω την σκανδάλη με υπερβολική σιγουριά ….
Την στιγμή όμως που πατούσα την σκανδάλη, αποφάσισε και το ψάρι να γυρίσει για να έρθει να με δεί, η βέργα το βρίσκει ξυστά στο χείλι και κάνει μεταβολή και εξαφανίζεται απορημμένο, αλλά ευτυχώς χωρίς καμιά σοβαρή ζημιά….
Μαζεύω τα πράγματα και αποφασίζω ότι είναι ώρα να πάω να δω τι γίνεται με τους άλλους τους κακομούτσουνους σε ένα τόπο που τους κάνει λίγο παρακάτω μιάς και δεν είχε μείνει και πολλή ώρα.
Η πανωλεθρία που ακολούθησε δεν μου είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να περιγραφεί,…
Το μέρος αψάρευτο, τα ψάρια να περνάνε από πάνω μου, και εγω να προσπαθώ να βάλω σε λογαριασμό το ματσούκι που κρατούσα.
Τα λάστιχα ξέρα, κλωτσούσαν υπερβολικά και επρεπε να κάνω την βολή όπως μπορούσα.... με το χέρι μαζεμένο ή με τουφέκι στο πλάι και το χέρι πίσω…
Αποτέλεσμα … ευτυχώς τελικά δεν με έφαγαν !!!
Έριξα 5 τουφεκιές στα 2 μέτρα, το πολύ, μπροστά μου και δεν πήρα ούτε έναν..... σε ψάρια από 2 έως 4 κιλά περίπου…
Το αποκορύφωμα ήταν στο τέλος όταν ένας, από τους πιο μικρούς γύρω στα 2 κιλά, πετιέται κάτω από ένα παραπέτο δίπλα μου, πιάνει έναν κέφαλο 300 αρή , τον ξετινάζει στην κυριολεξία !!! και απομακρύνεται προσπαθόντας να τον καταπιεί …..μετά από αυτό μάζεψα τα πριονίδια μου και πήγα σπίτι…….
Το δεύτερο επεισόδιο παίχτηκε κάνα μήνα αργότερα..
Αυτή τη φορά ξαναπήρα πάλι το μεγάλο όπλο, ψώφιος από την κούραση, ο καιρός ήταν νοτινός αλλά πολύ ελαφρής με θολούρα ανεκτή.
Από κίνηση αυτή τη φορά δεν έπαιζε τίποτα… ακρά του τάφου σιωπή…
Οι βουτιές ακολουθούσαν η μία την άλλη χωρίς ιδιάιτερο ενδιαφέρον.
Άφού σάρωσα πάλι τα πιο καλά σημεία της περιοχής έφτασα πάλι στον τόπο με τους αυθάδεις, προκλητικούς κακομούτσουνους..
Στην πρώτη βουτιά ήρθε και το πρώτο ψάρι, ωραίο 4 κιλά περίπου, αλλά κοντά, βολή με το χέρι λυγισμένο και τακούνι του όπλου σχεδόν στη μάσκα και αποτέλεσμα το ίδιο με τις άλλες φορές……………
Όλα τα φαντάσματα που δεν με αφηναν να κοιμηθώ τον περασμένο μήνα ζωντάνεψαν και πάλι…
Αλλάγη τακτικής, αφού τα άλλα σενάρια τα είχα δοκιμάσει την περασμένη φορά, οπλιζοντάς και τα 2 λάστιχα στο βοηθητικό καρχαριακί…
Βουτιά και ένα αρκετά μικρότερο ψάρι περνάει χαμηλότερα, αλλά πάλι κοντά, η σκόπευση μου φάνηκε ότι κράτησε έναν αιώνα και η αγχωμένη βολή που ακολούθησε επιτέλους είχε το επιθυμητό απότέλεσμα.. επιτέλους …. Τουλάχιστον αυτή τη φορά γυρίζω αξιοπρεπής !!!
9_n.jpg
Για να παιχτεί το τρίτο επεισόδιο είχε φτάσει πια Νοέμβριος …
Αυτή τη φορά πηρα να βάλω και το καινούριο χειμωνιάτικο σακάκκι από την στολή που είχα ράψει από τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά μέχρι τότε ήταν αφόρετο…
Ο καιρός καλός με ένα ελαφρύ νοτινό που απλά θόλωνε τον τόπο.
Αυτή την φορά πήρα μαζί τον Ρόμπι, όχι δεν πήρα το σκύλο για να μου φερμάρει τα ψάρια .
Ένα παλιό Rob Allen 100 αρι που έχω πήρα …
Μια πρώτη βουτιά θα μου φανερώσει ένα κοπάδι τσιπούρες, η πιο μεγάλη γύρω στο μισό κιλό, βόσκούν αμέριμνές…. ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω….
Μία βόλτα σε όλα τα πόστα θα μου δέιξει ότι υπάρχουν αρκετοί σαργοί που όμως δεν … Για άλλη δουλειά είχα έρθει…
Παίρνω τον δρόμο για να πάω προς την περιοχή με τους λούτσους.
Φτάνω σε ένα σημείο όπου μπρόστά μου έχω ένα μεγάλο βράχο και σέρνομαι για να πάω από κάτω του και να δω τι γίνεται μετά.
Εκει παίζουν στα μεσόνερα μεγάλοι κέφαλοι, τόσο μεγάλοι που με βάζουν στον πειρασμό να ασχοληθώ. Να και μια τσιπουρίτσα πάλι..
Πάω να γυρίσω το κεφάλι μου και…….
Περνάει ένας μικρός (κακομούτσουνος) μπροστά από τη μάσκα μου….
Μέχρι να γυρίσω είχε χαθεί μέσα στη θολούρα, γυρίζω να δω μπροστά…..
Ένα μεγάλο ψάρι είχε περάσει ήδη και απομακρυνόταν βαθιά στην αποχή … χάθηκε προς τα εκεί που πήγε και ο πιο μικρός .
Γυρίζω να πάω προς τα εκεί που πήγαν μήπως και γυρίσει κανείς πίσω.
Στην δεύτερη χεριά βλέπω έναν να έρχεται μέσα από την θολούρα, βολή στη μούρη και …..ο μικρός ήταν στα χέρια μου…… απογοήτευση στιγμιαία… τα ξαναμαζεύω … οπλίζω
Βουτάω να κάνω συρτό πέρα από το βράχο…. 2-3 χεριές και με το που περνάω το βράχο βλέπω έναν πιο μεγάλο να έρχεται….
Στάματάω και κάθομαι κάτω….. αυτός κρατάει την πορεία του και μπαίνει πίσω από ένα βράχο….
Τον περιμένω να βγεί… πάνω που λέω πάει γύρισε με κατάλαβε… νάτος ….. βγαίνει…
Η βολή ακολουθεί ενστικτωδώς και το ψάρι, ακουμπά απλά με το βάρος της βέργας κάτω….
Τα υπόλοιπά ήταν απλά διαδικαστικά…
Αλλό ψάρι δεν είδα και στο σπίτι η ζυγαριά έδειξει 3,5 κιλά και οι δύο μαζί….
Το Δεκέμβρίο που ξαναπήγα είχε φουρτούνα και η θαλασσα ήταν κουρκούτι, ξέχωρα που μπορεί να με εβρισκαν σα γραματόσημο κολλημένο σε κάνα βράχο από τα κύματα …
Τώρα αναμένω την επόμενη φορά …
Αν τελικά φτάσατε μέχρι έδω χωρίς να τα παρατήσετε σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή ………
9_n.jpg
2_n.jpg
4_n.jpg
5_n.jpg
7_n.jpg
9_n.jpg
12_n.jpg
13_n.jpg
18_n.jpg
20_n.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Το σήριαλ ....με τους κακομούτσουνους ...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Παρ 07 Φεβ 2025, 10:51

Καλημέρα :)

Τί λες τωρα, αν φτασαμε ως το τελος! Πολύύύ καιρό είχα να ευχαριστηθώ κείμενο και περιγραφή ζωντανή :thumbsup:

Πράγματι, οπως γραφεις, μετά από καιρό αποχής, όλα μα όλα σου φταίνε, δεν "καθονται" καλά κ.λπ :grin:

Επίσης, οταν εχεις καιρό κα ριξεις τουφεκιά, χωρια απο την κατασταση του οπλου, λαστιχα κλπ, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επανακτήσοουμε τη σιγουριά μας για το οπλο που κραταμε, ειδικά για μακρινές βολές σε μεγάλα ή γρήγορα ψάρια... Οποτε, ειναι τυχη, να μην σου ερθει απο την αρχή κατι καλό μιας και η πιθανότητες για...πατατιά :mrgreen: είναι αυξημένες...

Ευχαριστούμε, κι ευχομαι να βουτας και να γράφεις συχνότερα :)
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

tankard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tankard » Παρ 07 Φεβ 2025, 11:02

Πολύ όμορφο κείμενο!
Η επάνοδος είναι σαν μια νέα αρχή οπότε και δύσκολη. Φαίνεται όμως πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο.
Στα επόμενα λοιπόν!
Φιλικά,

ΥΓ> Πώς "περνάει τραβέρσα" κάποιος/κάτι;

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Παρ 07 Φεβ 2025, 11:17

tankard έγραψε:
Παρ 07 Φεβ 2025, 11:02
Πολύ όμορφο κείμενο!
Η επάνοδος είναι σαν μια νέα αρχή οπότε και δύσκολη. Φαίνεται όμως πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο.
Στα επόμενα λοιπόν!
Φιλικά,

ΥΓ> Πώς "περνάει τραβέρσα" κάποιος/κάτι;
Τραβέρσα είναι η πορεία που ακολουθεί κάτι που περνάει από δεξία προς τα αριστερά ή το ανάποδο, φαντάσου ότι είσαι σε μία διασταύρωση, τραβέρσα σε σχέση με εσένα θα περνάνε όσοι κινούνται- ακολουθούν τον κάθετο δρόμο μπροστά σου

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Παρ 07 Φεβ 2025, 14:11

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Παρ 07 Φεβ 2025, 10:51
Καλημέρα :)

Τί λες τωρα, αν φτασαμε ως το τελος! Πολύύύ καιρό είχα να ευχαριστηθώ κείμενο και περιγραφή ζωντανή :thumbsup:

Πράγματι, οπως γραφεις, μετά από καιρό αποχής, όλα μα όλα σου φταίνε, δεν "καθονται" καλά κ.λπ :grin:

Επίσης, οταν εχεις καιρό κα ριξεις τουφεκιά, χωρια απο την κατασταση του οπλου, λαστιχα κλπ, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επανακτήσοουμε τη σιγουριά μας για το οπλο που κραταμε, ειδικά για μακρινές βολές σε μεγάλα ή γρήγορα ψάρια... Οποτε, ειναι τυχη, να μην σου ερθει απο την αρχή κατι καλό μιας και η πιθανότητες για...πατατιά :mrgreen: είναι αυξημένες...

Ευχαριστούμε, κι ευχομαι να βουτας και να γράφεις συχνότερα :)
Έγω ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Παρ 07 Φεβ 2025, 14:31

Με τέτοια περιγραφή τύφλα να έχει το βίντεο.
Καημό το έχω να πιάσω έναν κακομούτσουνο και εγώ αλλά σα βαγόνι τονε θέλω. :rotfl:
Το θέμα είναι ότι βράχηκες,τώρα σιγά σιγά θα έρθουν όλα ξανά και μετά από μερικές βουτιές θα είναι σα να μην έλειψες ποτέ.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Παρ 07 Φεβ 2025, 18:57

το καλύτερο είναι οτι το αυτί δουλεύει :hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Παρ 07 Φεβ 2025, 20:01

xareas έγραψε:
Παρ 07 Φεβ 2025, 14:31
Με τέτοια περιγραφή τύφλα να έχει το βίντεο.
Καημό το έχω να πιάσω έναν κακομούτσουνο και εγώ αλλά σα βαγόνι τονε θέλω. :rotfl:
Το θέμα είναι ότι βράχηκες, τώρα σιγά σιγά θα έρθουν όλα ξανά και μετά από μερικές βουτιές θα είναι σα να μην έλειψες ποτέ.
Χάρη σε ευχαριστώ !! Η αλήθεια είναι ότι βαγονάτο έψαχνα και εγώ αλλά :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Παρ 07 Φεβ 2025, 20:04

ichthyologist έγραψε:
Παρ 07 Φεβ 2025, 18:57
το καλύτερο είναι οτι το αυτί δουλεύει :hello:
Έτσι είναι τουλάχιστον μέχρι τα 14-15 που το έχω φτάσει δουλεύει πλέον απροβλημάτιστα ...... :amen:

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Σάβ 08 Φεβ 2025, 09:54

Πολυ ωραια ψαρια και νοστιμα. Ειδικα μετα απο τοσο μεγαλη αποχη.
Απο περιεργεια: Σε πιο τοπο τα επιασες? Δεν νομιζω να ειναι Αττικη. Μαλλον πιο βορια φαινονται.

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Σάβ 08 Φεβ 2025, 12:31

Το αν φτάσαμε μέχρι το τέλος, απαντήθηκε πολλάκις :hello:
Ταξιδευτικη περιγραφή και ζηλευτή. Η αποχή επηρεάζει, είμαι σίγουρος ότι με την επανάληψη θα επανέλθεις εκεί που πρέπει!

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Κυρ 09 Φεβ 2025, 18:18

tas έγραψε:
Σάβ 08 Φεβ 2025, 09:54
Πολύ ωραία ψάρια και νόστιμα. Ειδικά μετά από τόσο μεγάλη αποχή.
Από περιέργεια: Σε πιο τόπο τα έπιασες? Δεν νομίζω να είναι Αττική. Μάλλον πιο βόρια φαίνονται.
Τάσο ευχαριστώ !! Όχι δεν είναι Αττική, αυτοί είναι από Χίο, αλλά όχι ότι εδώ δεν έχει !! 'Οπου και αν έχω πέσει έχω βρει. Απλά δεν τους βλέπεις κάθε μέρα.

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Κυρ 09 Φεβ 2025, 18:19

Panagpanag έγραψε:
Σάβ 08 Φεβ 2025, 12:31
Το αν φτάσαμε μέχρι το τέλος, απαντήθηκε πολλάκις :hello:
Ταξιδευτικη περιγραφή και ζηλευτή. Η αποχή επηρεάζει, είμαι σίγουρος ότι με την επανάληψη θα επανέλθεις εκεί που πρέπει!
Παναγιώτη ευχαριστώ !!! :hello:

Άβαταρ μέλους
mike_m

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Δευ 10 Φεβ 2025, 14:50

Πολύ ωραία ψάρια!
Μπραβο φιλαράκι ειδικά μετά από τοσο καιρο.
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

Άβαταρ μέλους
Αερικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Δευ 10 Φεβ 2025, 15:08

mike_m έγραψε:
Δευ 10 Φεβ 2025, 14:50
Πολύ ωραία ψάρια!
Μπραβο φιλαράκι ειδικά μετά από τοσο καιρο.
Mike ευχαριστώ ρε να είσαι πάντα καλά !!! :hello:

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”