Ο...Λαβρακόσπορος!

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Ο...Λαβρακόσπορος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 02 Φεβ 2025, 17:50

Καλησπέρα :)

Πάντα μου άρεσε η κηπουρική. Να φυτεύεις κάτι,να το φροντίζεις, να το ποτίζεις, κλάδεμα, και όλα τα σχετικά. Αυτά, ως ...ιδέα, ως σκέψη βρε αδερφέ.
Μέχρι τώρα, δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ. Έλα όμως που ο φίλος ο Κώστας, το ζευγάρι μου ντε, ανακάλυψε κάτι απίθανο :shock:

Σε ένα μαγαζάκι με λουλουδικά, φυτά κ.λπ., βρήκε το μυθικό Λαβρακόσπορο!!! Αμέσως με πήρε τηλέφωνο και τρέξαμε για τη φύτευση. Πάει κάνας μήνας τώρα.
Και, που λέτε, πάμε σήμερα το πρωϊ και τί να δούμε; Έδωσε καρπό ο ευλογημένος ο σπόρος!
στο δέντρο.jpg
Αμέσως, τρέξαμε για τη συγκομιδή. Δεν είναι να τα αφήνεις αυτά στα δέντρα γιατί περνάνε τίποτες πονηροί και τα μαζεύουνε. Ναι, καραδιαπιστωμένο :mrgreen:
Κώστας.jpg
Me and the fish 1.jpg
Και τώρα, που περνάει σιγά σιγά η επίδραση από αυτό που έπινε ο γερο-καλαμάς και μας έδωσε, :grin: , ας το κάνουμε και λιγο πιο ρεαλιστικόν :)

Είχαμε ευκαιρία για ένα γρήγορο πρωϊνό σήμερα, συνεννοηθήκαμε από χθες για την ώρα, και με το πρώτο φώς ήμασταν στο νερόόό. Δηλαδή, το πρώτο φώς έξω ήτανε.
Μέσα στο νερό, να δεις πως το λένε, πως το λένε... αααα! ναι! μπίχλα μαύρη το λένε :lol:
02 2 2024 μπίχλα.jpg
Τί να κας τώρα; Να κατς να μαλώς; Βραχήκαμε που βραχήκαμε, βούτα, καρτέρευε κι ας πάει και το παλιάμπελο... Δώσε πάρε, ρηχά (30πόνοι νερό), βαθιά (3,5 μέτρα), κάποια στιγμή εδέησε ένα λαβράκι να μας τιμήσει με την παρουσία του, η οποία παρουσία του ήταν κάτι σαν κομήτης, αφού μόνο μια λάμψη φάνηκε μεσα στην ομίχλη της θολούρας.

Ευτυχώς, τα αντανακλαστικά λειτούργησαν, η σκανδάλη πιέστηκε εγκαίρως και το μουλινέ άρχισε να ΄΄σφυριζει΄΄. Σε λίγο ο Κώστας κρατούσε αγκαλιά το ψάρι του της ημέρας, αφού τα υπόλοιπα μας σνομπάρανε γενικώς...

Κάποια στιγμή, αναμεσα σε κατι βραχάκια, πετάχτηκε ένα καλο λαβράκι, που καρτέρευε μάλλον κι αυτό για να την πέσει στα μικρόψαρα της γειτονιάς. Φυσικά, ίσα που προλαβα να το δώ, για βολή και άλλα τέτοια όμορφα, ούτε κουβέντα...

Με πονήρεψε όμως το σκηνικό και άρχισα να κινούμαι στην επιφάνεια ανάμεσα τα βράχια όσο μπορούσα αθόρυβα, τραβώντας με το χέρι και με πέδιλα σβηστά....
Υπόψιν ότι στην επιφάνεια, η θολούρα ήταν ακόμη πιό τραγικη, οπότε μου είχανε βγει τα μάτια να προσπαθώ να διακρίνω κάτι, κάποια κίνηση έστω...

Αρκετή ώρα πέρασε χωρίς αποτέλεσμα μέχρι που έφτασα σε ένα σημείο που δυο βράχια έκαναν ΄΄παράθυρο΄΄ με μακρόστενα φύκια σαν ΄΄κουρτίνα΄΄ ανάμεσα. Τα λατρεύω αυτά τα σημεία...
Σταματάω εκεί λοιπόν, το όπλο φυσικά τραβηγμένο πίσω αφου και το 80αράκι φαινόταν υπερβολικά μεγάλο για τα άντε 60 -70 εκατοστά ορατότητας...
Ακίνητος λοιπόν και ΄΄ανάσα΄΄ που λένε στο χωριό.
Ξαφνικά, πολύ ξαφνικά για να προλάβω κάτι, μια ασημιά αστραπή πέρασε με ταχύτητα μπροστά μου και χαμηλα... Το έργο το έχω ξαναδεί και ξέρω οτι αν κουνηθώ έστω λίγο, ότι κι αν ήταν δεν θα ξανάρθει...

Περιμένω ήσυχα και σε μισό λεπτό, η...αστραπή ξαναπέρασε, αντίθετα αυτή τη φορά, αιφνιδιάζοντάς με...
Αααα, όλα κι όλα είπα, δεν θα με δουλεύεις εσύ, ότι κι αν είσαι. ΑΝ σου βαστάει, ξαναπέρνα! Και μισοκλείνω τα μάτια (μύωπας βλέπετε) και εστιάζω στο σημείο που φαντάζομαι ότι θάρθει, αν έρθει...

Πέρασε κάπου ένα λεπτό, λίγο κουράστηκα, είχα κρυώσει κιόλας (το νερό 10 βαθμοί μου είπε ο Κώστας) και πάνω που έλεγα να μαζέψω τα απομεινάρια της αξιοπρέπειάς μου και να πάρω τον πικρό δρόμο του γυρισμού, φραάάπ, μια...κεφάλα σκάει μύτη από χαμηλά προς τα πάνω, λες κι ερχόταν να με εμβολίσει! Ειχε ωραία μάτια και δεν άντεξα, τούριξα... Εξαφανίστηκε αμέσως και δεν ήξερα αν το πέτυχα καλά, οπότε ξεχύθηκα στο κατόπι του μπας και το πιάσω...
Όντως, το πρόλαβα, αν και το να το πιάσεις ακούγεται πολύ απλούστερο απ ότι ήταν. Επιανα ουρά, γλύστραγε, στόχευα τα βράγχια, έστριβε από την άλλη, το πήρα αγκαλιά πάλι μου ξέφυγε. Αλλά μέσα στο πάλεμα, είδα επιτέλους ότι η βέργα το είχε περάσει κέντρο, στα σκληρά, οπότε χαλάρωσα, κατάφερα να το ακινητοποιήσω και να το περάσω στο ψαροκαλώδιο...
Το ψάρεμα είχε τελειώσει, αν και κάναμε καμιά 10ριά καρτέρια ακόμη. Κάτι σουγιάδες που μας έκαναν την τιμή, αφέθηκαν να ζήσουν, να τρώνε καλά, να παχουλέψουν και να μας έρθουν του χρόνου υπέρβαροι!

Το κρύο και η θολούρα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για σκάντζες κ.λπ. οπότε, μετά τις σχετικές φωτό, πήραμε το δρόμο του γυρισμού, γεμάτοι, όχι από ψάρια αλλά από την μοναδική αίσθηση πληρότητας που έχουμε οι ψαροκυνηγοί, παρά την κούραση, μετά το ψάρεμα, ειδικά το χειμώνα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Ο...Λαβρακόσπορος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Κυρ 02 Φεβ 2025, 19:55

Πες μας μωρε που πουλαν αυτους τους σπορους ντε. Να παω και γω να παρω και να φυτεψω στης θαλασσας τα λειβαδια.
Εχω να παρω μεγαλο λαυρακι 2 χρονια συναπτα. Να δω δε λαυρακι εναμιση .
Ωραια η εξιστοριση των πεπραγμενων.
Αλλα 10 βαθμοι... ποτε δεν μου εχει τυχει. Τι παχος στολη φορας πανω κατω και ποση ωρα μπορεις να ψαρευεις? Με τρωει η περιεργεια.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 02 Φεβ 2025, 20:21

tas έγραψε:
Κυρ 02 Φεβ 2025, 19:55
Πες μας μωρε που πουλαν αυτους τους σπορους ντε. Να παω και γω να παρω και να φυτεψω στης θαλασσας τα λειβαδια.
Εχω να παρω μεγαλο λαυρακι 2 χρονια συναπτα. Να δω δε λαυρακι εναμιση .
Ωραια η εξιστοριση των πεπραγμενων.
Αλλα 10 βαθμοι... ποτε δεν μου εχει τυχει. Τι παχος στολη φορας πανω κατω και ποση ωρα μπορεις να ψαρευεις? Με τρωει η περιεργεια.
Για τους Λαβρακόσπορους, δε λέω λέξη :grin:

Γενικά, φτωχή σεζόν σε λαβράκια η φετινή κι εδώ...

Στολή...χμμμ...σακκακι 5αρι φοδρα ξυρισμενο, παντελονι 5αρι φοδρα μεσα λειο εξω 13 ετών, καλτσακια 4αρια και γαντια 2mm με ενα ζευγος νιτριλιου απο μέσα.

Τωρα, ποση ωρα αντέχω; Αν ειναι χαλια η θαλασσα και δεν εχει ψαρια καθόλου, 1,5-2 ώρες. Αν εχει καθαρά νερά και παίζουν ψαράκια καλά, 3-4 ώρες με χαμόγελο :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Κυρ 02 Φεβ 2025, 20:27

Μια χαρά ορατότητα. Ποιό βόρεια, άστα καλύτερα.....
Κανά φυντάνι δεν έχει, μόνο σπόρια;
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 02 Φεβ 2025, 20:39

ichthyologist έγραψε:
Κυρ 02 Φεβ 2025, 20:27
Μια χαρά ορατότητα. Ποιό βόρεια, άστα καλύτερα.....
Κανά φυντάνι δεν έχει, μόνο σπόρια;
Είναι νέα καλλιέργεια. Φυντάνια απο του χρόνου :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
TSAKYS.KOS
Ονοματεπώνυμο: ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TSAKYS.KOS » Κυρ 02 Φεβ 2025, 21:33

Το νου σου φίλε μου θα μου φέρουν νέους σπόρους που καρπιζουν 5κιλα σε χρόνο ρεκόρ. Πρέπει να τους βάλουμε τώρα που χαλάει ο καιρός κ μέσα Φλεβαρη θα είναι έτοιμα για μάζεμα. Βέβαια έπρεπε να αναφέρεις ότι με το νέο σακάκι κ άρωμα lavrex οι θυληκες λυκαινες σε προτιμούν τα μαλλα και πέφτουν με την πρώτη ταϊτιά.
Μια εκπνοή μια εισπνοή και το όνειρο αρχίζει......

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 02 Φεβ 2025, 21:49

TSAKYS.KOS έγραψε:
Κυρ 02 Φεβ 2025, 21:33
Το νου σου φίλε μου θα μου φέρουν νέους σπόρους που καρπιζουν 5κιλα σε χρόνο ρεκόρ. Πρέπει να τους βάλουμε τώρα που χαλάει ο καιρός κ μέσα Φλεβαρη θα είναι έτοιμα για μάζεμα. Βέβαια έπρεπε να αναφέρεις ότι με το νέο σακάκι κ άρωμα lavrex οι θυληκες λυκαινες σε προτιμούν τα μαλλα και πέφτουν με την πρώτη ταϊτιά.
Μέσα για τη νέα σπορά :grin:
Όσο για τις Λύκαινες, ας ερχονται για να φέρνουν μαζί τους σπαθάτους αρσενικούς Λύκους που αυτούς θα κυνηγάμε :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 03 Φεβ 2025, 11:07

Μπράβο πολύ ωραίος ο λαυρακας!!! Καλά δεν σχολιάζω καν που βουτάτε σε τέτοιες θολούρες…. Και μετά μουρμουράω εγώ που ψαρεύω μόνο σε ορατότητες 5 μέτρων και λίγο να είναι θολά δεν μπαίνω καν :mrgreen: Όσο για την περίοδο του λαβρακιού καθε χρονιά και χειρότερα. Να περνάτε πάντα όμορφα με πολύ θάλασσα και με μεγαλύτερους σπόρους!!! :D

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Τρί 04 Φεβ 2025, 17:54

και δε μλες? :-k ......αυτο το λαβρακοδεντρο κατα που πφτ' / :grin:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 04 Φεβ 2025, 19:26

KOSTAS STI έγραψε:
Τρί 04 Φεβ 2025, 17:54
και δε μλες? :-k ......αυτο το λαβρακοδεντρο κατα που πφτ' / :grin:
Να σε πώ :mrgreen:

Κατα κεί, που παλιότερα είχε ολάκερη...φυτεία \:D/
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 05 Φεβ 2025, 13:05

Ωραίο ψάρι Άρη.
Πάνε ρε παιδάκι μου και φτιάξε μια στολή να ψαρεύεις σαν άνθρωπος άκου εκεί 10 βαθμοί με 5άρα.
Γενικά και φέτος δύσκολα για τα λαβράκια, δέχονται πολλή πίεση από όταν το ρηχό έγινε μόδα και οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν μας ευνοούν.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τετ 05 Φεβ 2025, 13:34

xareas έγραψε:
Τετ 05 Φεβ 2025, 13:05
Ωραίο ψάρι Άρη.
Πάνε ρε παιδάκι μου και φτιάξε μια στολή να ψαρεύεις σαν άνθρωπος άκου εκεί 10 βαθμοί με 5άρα.
Γενικά και φέτος δύσκολα για τα λαβράκια, δέχονται πολλή πίεση από όταν το ρηχό έγινε μόδα και οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν μας ευνοούν.
Φχαριστώ Χάρη! Οντως όμορφος Λύκος :)

Οσο για τη στολη, το σακκακι καινουργιο ειναι και αποδείχτηκε τέλειο. Πιο χοντρή στολή, δεν εχω βαλει 40 χρονια :mrgreen: .

Αλλωστε, με 5αρα, θελω 14 με 15 κιλα στα ρηχά. Οποτε δεν ξερω, με 8αρα, 9άρα κλπ που ακουω φορανε άλλοι, θα χρειαζόμουν...ολυμπιακή μπάρα φορτωμένη φια να μεινω κάτω :grin:

Επίσης, τα λαβράκια ο τελευταίος που τα "πιέζει" είναι ο ψαροκυνηγός. Τρατα, γρι γρι, ζωσίματα κ.α. τέτοια με ψαριές " σκουπα" πολλούς τόνους, στις περιοχές και εποχές αναπαραγωγής, για 10ετίες, είναι που ψαλίδισαν πληθυσμούς και μεγέθη...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 05 Φεβ 2025, 14:44

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τετ 05 Φεβ 2025, 13:34
xareas έγραψε:
Τετ 05 Φεβ 2025, 13:05
Ωραίο ψάρι Άρη.
Φχαριστώ Χάρη! Οντως όμορφος Λύκος :)

Οσο για τη στολη, το σακκακι καινουργιο ειναι και αποδείχτηκε τέλειο. Πιο χοντρή στολή, δεν εχω βαλει 40 χρονια :mrgreen: .

Αλλωστε, με 5αρα, θελω 14 με 15 κιλα στα ρηχά. Οποτε δεν ξερω, με 8αρα, 9άρα κλπ που ακουω φορανε άλλοι, θα χρειαζόμουν...ολυμπιακή μπάρα φορτωμένη φια να μεινω κάτω :grin:

Επίσης, τα λαβράκια ο τελευταίος που τα "πιέζει" είναι ο ψαροκυνηγός. Τρατα, γρι γρι, ζωσίματα κ.α. τέτοια με ψαριές " σκουπα" πολλούς τόνους, στις περιοχές και εποχές αναπαραγωγής, για 10ετίες, είναι που ψαλίδισαν πληθυσμούς και μεγέθη...
Με 6,5άρα λ/ξ πάνω κάτω πέρσυ κρύωσα για πρώτη φορά αλλά το υλικό ήταν τρίτος χρόνος.
Φέτος έραψα 8άρι κορμό,6,5 κουκούλα/χέρια και η διαφορά είναι αισθητή,σε φάση ότι αν κολυμπάω πάνω από 2-3 λεπτά συνεχόμενα ιδρώνω. :rotfl:
Το κακό από την άλλη είναι ότι έβαλα 2 κιλά παραπάνω και έφτασα τα 17 και δε την παλεύω καθόλου και πρέπει να κάνω καλύτερη κατανομή βαρών γιατί θα πάρω τη μέση μου στα χέρια.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
Αερικό
Ονοματεπώνυμο: Λεονάρδος Στεφάνου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αερικό » Πέμ 06 Φεβ 2025, 10:24

Ωραίο ψάρι !!! Τέτοιο σπόρο θέλω και γωωωω !!! :lol: :lol:

silverdiver
Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από silverdiver » Πέμ 06 Φεβ 2025, 18:25

Πανέμορφος καρπός! Είσαι πολύ μάχιμος ρε φίλε.. άκου 10 βαθμούς... :shock:
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”