Χρυσοφρύδα κατ΄εξαίρεση...

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Χρυσοφρύδα κατ΄εξαίρεση...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Πέμ 07 Νοέμ 2024, 22:16

Καλησπέρα :)

Όπως υποσχέθηκα και στον Ψαρογιατρό μας, είπα να μοιραστώ μια από τις ελάχιστες επιτυχίες των τελευταίων ψαρεμάτων μου...

Προηγούμενες προσπάθειες να βρούμε τα λαβράκια που έπρεπε να έχουν έρθει αλλά αυτά είχαν άλλη άποψη, απέτυχαν παταγωδώς. :mrgreen:
Και δεν έφτανε η πληρης απουσία ψαριών αλλά κάθε φορά πέφταμε σε κάτι θολούρες ζαλιστικές με ρεστία κλπ

Είπαμε λοιπόν να αλλάξουμε σκηνικό και να εκδράμουμε σε άλλο τόπο, με όμορφη διαμόρφωση και ευκαιρίες (θεωρητικά λέμε :grin: )για μεικτό ψαρεματάκι...

Τελικά, η μέρα ήταν πολύ καλή, φωτεινή και τα νερά με σπάνια διαύγεια, οπότε ευχαριστήθηκα την όλη βουτιά παρά το γεγονός ότι στο 3ωρο είναι ζήτημα αν είδα 3-4 ψαρια στα οποία θα πατούσα τη σκανδάλη. Αρχικά ήρθε ένα καλο λαβράκι που όμως με αιφνιδίασε βγαίνοντας από πίσω μου και φεύγοντας πιό γρήγορα απ ότι θα έπρεπε για να κάνω σίγουρη βολή.

Μετά πέρασαν κάποιες αξιόλογες μπάφες αλλά είχα ...ξεμυαλιστεί με το λαβράκιον, οπότε τις άφησα να παρελαύνουν μπροστά μου και τόπαιζα δύσκολος :lol:

Κάτι τρελές ελπίδες για κάποιο γοφάρι τέρας που θα ερχόταν να φάει τις...κατοικίδιες μπάφες μου, αποδείχτηκαν φρούδες, κοινώς γοφάρι γιόκ!

Ελα όμως που η Θάλασσα, δεν αφήνει τα καλά παιδιά χωρίς κάποιο δωράκι, και μου έστειλε μία από τις πιό εύκολες καρτερίσιες τσιπούρες που έχω πάρει ποτε...

Και επιτέλους, είχα πατήσει το σωστό κουμπί στην καμερούλα, και η όλη φάση καταγράφηκε:

https://youtu.be/ZlpHU8S7YcQ
φωτο.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Re: Χρυσοφρύδα κατ΄εξαίρεση...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Πέμ 07 Νοέμ 2024, 23:58

Μπράβο Αρη...
Τί όμορφο Χτύπημα...
Ακόμα σπαρταράει η Τσιπουράκλα σου...
Πολύ το χάρηκα Φίλε...
Κι ωραίο Τόπο βρήκες...
Ολα πολύ όμορφα...
Μπράβο και πάντα τέτοιες Χαρές...

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

SpyrosX
Ονοματεπώνυμο: Σπύρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpyrosX » Παρ 08 Νοέμ 2024, 09:03

Καταρχήν λέω πάει το ψαροντούφεκο έτσι που το κοπανάει, έχασε το λαβράκι και θέλει να το σπάσει! Μετά βλέπω την μικρή να έρχεται και λέω ΟΚ, εντάξει, μια τσιπούρα... μέχρι που μπαίνει στο κάδρο η "μαμά" και ανέβασα παλμούς μόνο απο το βίντεο!! Πολύ τυχερός που δεν έστριψε, μεγάλο στοίχημα εκείνη την στιγμή να γυρίσεις το όπλο λίγο, ή να μείνεις ακίνητος ελπίζοντας να μην αλλάξει πορεία το ψάρι που ήταν και πολύ κοντά! Μπράβο, εύγε, ψαρούκλα!! :hello:

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Παρ 08 Νοέμ 2024, 09:09

Άρη έτσι δεν έρχονται ούτε τα λαβράκια σε εμένα εδώ κάτω.
Ωραίο πλάνο,για να πατάς πιο συχνά το rec.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Παρ 08 Νοέμ 2024, 10:06

SpyrosX έγραψε:
Παρ 08 Νοέμ 2024, 09:03
Καταρχήν λέω πάει το ψαροντούφεκο έτσι που το κοπανάει, έχασε το λαβράκι και θέλει να το σπάσει! Μετά βλέπω την μικρή να έρχεται και λέω ΟΚ, εντάξει, μια τσιπούρα... μέχρι που μπαίνει στο κάδρο η "μαμά" και ανέβασα παλμούς μόνο απο το βίντεο!! Πολύ τυχερός που δεν έστριψε, μεγάλο στοίχημα εκείνη την στιγμή να γυρίσεις το όπλο λίγο, ή να μείνεις ακίνητος ελπίζοντας να μην αλλάξει πορεία το ψάρι που ήταν και πολύ κοντά! Μπράβο, εύγε, ψαρούκλα!! :hello:
Μηηηηήν ανησυχείς, που έλεγε και η κορούλα μου μικρή ( όταν έπρεπε να ανησυχώ σοβαρά :mrgreen: ).

Οπως και άλλοι φίλοι που.. τρόμαξαν από το " ξύλο" που τρώει το τουφεκάκι και με κατήγγειλαν στο ΙΠΡοΚαΨ ( Ιδρυμα Προστασίας Κακοποιημένψν Ψαροτούφεκων) :lol:

Στο κατω μερος του σωληνα, στο ύψος της κεφαλής, εχω βιδωσει μιση μπαϊνα για να εχει ανωση η κεφαλή και να μην κουλαίνεται το χέρι μου. Η μπαϊνα και οι βιδες ακουγονται γκαπα γκουπα. Το όπλο μενει αλώβητο :)

ΥΓ Οι τσιπουρες μας εδω, λατρεύουν τα βραχοκοπανισματα και έρχονται μεν να δουν περι τινος πρόκειται. Συνήθως βεβαια, οι μεγάλες φρεναρουν στα 5-6 μέτρα και πανε περα δώθε μεχρι να μπλαβιάσεις και να παραδεχτείς την ήττα σου...Εξ' ού και ο τίτλος :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Παρ 08 Νοέμ 2024, 10:10

xareas έγραψε:
Παρ 08 Νοέμ 2024, 09:09
Άρη έτσι δεν έρχονται ούτε τα λαβράκια σε εμένα εδώ κάτω.
Ωραίο πλάνο,για να πατάς πιο συχνά το rec.
Χάρη μου, εξαίρεση ήταν. Ευχάριστη αλλά σπάνια, ειδικά στο σημείο αυτό που το ψάρι με " χόρτασε" οπτικά απο νωρίς...

Τι να πείς, άβυσσος η ψυχή της χρυσοφρύδας :grin:

Οσο για το κουμπί, αφού έπαθα πολλές νίλες, αρχίζω και μαθαίνω στα πόσα μπιιίπ ανοίγει και στα πόσα σταματάει η κάμερα :yahoo:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
nickchrysiko
Ονοματεπώνυμο: Nikolas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nickchrysiko » Σάβ 09 Νοέμ 2024, 13:33

Πολυ ωραιο ψαρι!
Και πολυ καλη βολη.
Ηρεμη και ακριβης.
Μπραβο!

=D>
Μέτρον άριστον

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:11

Πλάνο κορυφαίο. Ένα ψάρι που σε πνίγει για πλάκα έρχεται να συναντήσει το πεπρωμένο της. Αυτή είναι η μαγεία της θάλασσας και η γλυκιά προσμονή.
Εγώ βέβαια άλλο περιμένω. Αν μαγειρεύτηκε και πως!!! :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:40

nickchrysiko έγραψε:
Σάβ 09 Νοέμ 2024, 13:33
Πολυ ωραιο ψαρι!
Και πολυ καλη βολη.
Ηρεμη και ακριβης.
Μπραβο!

=D>
Να είσαι καλά :)

Οσο για την ήρεμη βολή, η εμπειρία μου με τις κυρίες αυτές, εχει δείξει οτι αν κάνεις νευρικές κινήσεις και μετακινείς το όπλο καθώς έρχονται και ενώ σε εχουν αντιληφθεί, οι πιθανότητες είναι να ...στρίψουν και να μείνεις με την όρεξη :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:50

Psarogiatros έγραψε:
Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:11
Πλάνο κορυφαίο. Ένα ψάρι που σε πνίγει για πλάκα έρχεται να συναντήσει το πεπρωμένο της. Αυτή είναι η μαγεία της θάλασσας και η γλυκιά προσμονή.
Εγώ βέβαια άλλο περιμένω. Αν μαγειρεύτηκε και πως!!! :lol:
Ναί, ναί, είναι " σκάστρες", αλλά είναι και πανέμορφες με το ...μακιγιάζ στα μάγουλα και το χρυσό μεσόφρυδο :)

Αλλά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, τουλάχιστον για κάποιες από αυτές τις ακριβοθώρητες και σνομπ κούκλες :grin:

Όσο για το προκείμενο :mrgreen: , η εν λόγω, φιλοξενήθηκε σε γάστρα με πατατούλες, σύμφωνα με τις συμβουλευτικές οδηγίες φίλου, ονόματα δεν λέμε, και εκτιμήθηκε δεόντως συνοδευμένη με καλό ντόπιο άσπρο κρασί :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Κυρ 10 Νοέμ 2024, 09:07

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:50
Psarogiatros έγραψε:
Σάβ 09 Νοέμ 2024, 21:11
Εγώ βέβαια άλλο περιμένω. Αν μαγειρεύτηκε και πως!!! :lol:
Ναί, ναί, είναι " σκάστρες", αλλά είναι και πανέμορφες με το ...μακιγιάζ στα μάγουλα και το χρυσό μεσόφρυδο :)

Αλλά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, τουλάχιστον για κάποιες από αυτές τις ακριβοθώρητες και σνομπ κούκλες :grin:

Όσο για το προκείμενο :mrgreen: , η εν λόγω, φιλοξενήθηκε σε γάστρα με πατατούλες, σύμφωνα με τις συμβουλευτικές οδηγίες φίλου, ονόματα δεν λέμε, και εκτιμήθηκε δεόντως συνοδευμένη με καλό ντόπιο άσπρο κρασί :thumbsup:
Αυτό είναι το ψαροντούφεκο Άρη, δηλαδή αυτό ΠΡΈΠΕΙ να είναι το χομπιστικο ωραίο ψαροντούφεκο!!!

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 11 Νοέμ 2024, 08:58

Πολύ ωραίο ψάρι με ωραία βολή που την ξέρανε! Δύσκολο το είδος να ανταποκριθεί στο καρτέρι, όσες φορές έχω δει μεγάλες αλλά και οι μικρές πολύ καχύποπτες εξαφανίζονται ούτε καν μπαίνουν στο βεληνεκές (πριν κάτι μέρες σε ένα καβακι στα μεσονερα συνάντησα ένα μπουλούκι να ακινητει με μεγάλες τσιπουρες μια που της είδα μια που εξαφανίστηκαν). Μπράβο καλοφάγωτη!!! :hello:

flowin_through

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από flowin_through » Δευ 11 Νοέμ 2024, 18:18

Και εγώ. Όχι δεν έχω πάρει, αλλά δεν έχω πλησιάσει τσιπούρα ούτε στο διπλάσιο βεληνεκές. Δεν ξέρω πώς τις πιάνουν 3-3 και τις ανεβάζουν

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 11 Νοέμ 2024, 18:50

fiesta1420 έγραψε:
Δευ 11 Νοέμ 2024, 08:58
Πολύ ωραίο ψάρι με ωραία βολή που την ξέρανε! Δύσκολο το είδος να ανταποκριθεί στο καρτέρι, όσες φορές έχω δει μεγάλες αλλά και οι μικρές πολύ καχύποπτες εξαφανίζονται ούτε καν μπαίνουν στο βεληνεκές (πριν κάτι μέρες σε ένα καβακι στα μεσονερα συνάντησα ένα μπουλούκι να ακινητει με μεγάλες τσιπουρες μια που της είδα μια που εξαφανίστηκαν). Μπράβο καλοφάγωτη!!! :hello:
Καλησπέρα, συνήθως αυτό γίνεται :grin: , σου κουνάνε την ουρά να χαρείς καλά καλά και μετάάά φουουούπ, εξαφανίζονται :confused:

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό που περιγράφεις, με καμια 19ρια 3κιλες τσιπουράκλες μου ετυχε πριν χρονια. Τσιμπολογουσαν σε εναν βραχο στα 2μετρα νερο και εκανα οτι κολπο ήξερα και δεν ήξερα αλλά...δεν...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 11 Νοέμ 2024, 19:00

flowin_through έγραψε:
Δευ 11 Νοέμ 2024, 18:18
Και εγώ. Όχι δεν έχω πάρει, αλλά δεν έχω πλησιάσει τσιπούρα ούτε στο διπλάσιο βεληνεκές. Δεν ξέρω πώς τις πιάνουν 3-3 και τις ανεβάζουν
Καλησπέρα :)

Η συμπεριφορά τους εξαρτάται απο πολλά πράγματα, κοινώς ειναι εντελώς απρόβλεπτες και κυρίως οι μεγάλες πολύ επιφυλακτικές ( γι αυτό και γλίτωσαν για να μεγαλώσουν :grin: , αφού η άγρια θέλει καπου 5 χρονια για να γινει 1 κιλό).Για να μην πλατειάζω, εμείς δεν μπορούμε να κανουμε πολλα πράγματα για αυτό.

Τι μπορουμε να κάνουμε:
Αθόρυβη προσέγγιση πίσω απο βραχια, κυρίως νωρίς το πρωί, και βολή στο φτερό χωρις πολυ σκέψη μόλις την δείς.
Σε καρτερι, καλό κρύψιμο και ξύσιμο στην πετρα ή τα μυδακια του βραχου που κρατιόμαστε πολλές φορές τους εξάπτουν την περιέργεια.
Γενικα, αν πάνω στην περα δωθε βόλτα τους, πλησιάσουν αρκετά ώστε να μπουν στο βεληνεκές του οπλου που κρατάς, ρίχνεις άμεσα. Δεύτερες ευκαιρίες, ξαναπλησίασμα κλπ αυτά είναι για λαβράκια, οχι γι αυτές τις σνομπ ομορφούλες ;)
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”