Ο γόφαρος, ο Κώστας και ο...Μέρφυ!

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Ο γόφαρος, ο Κώστας και ο...Μέρφυ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 10:43

Καλημέρα και χρόνια πολλά :)

Το σκηνικό που θα εξιστορήσω, εκτυλίχτηκε το Σάββατο αλλά χρειάστηκαν 2 μερούλες για να συνέλθω αρκετά ώστε να μπορέσω να γράψω 😜.

Αλλά, ας το παρουμε απο την αρχή. Στο προτελευταίο ψάρεμα, τουφέκισα ένα βράχο με αποτέλεσμα η ταλαιπωρημένη βέργα του 85αριού να σπάσει στον πίρο. Την ακόνισα στο σπάσιμο και σημάδεψα που θα τρυπηθεί για να μπεί νέος πίρος/ φτεράκι, αλλά δεν βρηκα χρονο να την φτιάξω για να το εχω ετοιμοπόλεμο το Σάββατο που μας πέρασε. Οπότε, πήρα ένα 75άρι, μονολαστιχο, χωρίς να το τσεκαρω δεσίματα κλπ. Κάπου εδώ, ξεκινάει ο...Μέρφυ 😉.

Πάμε λοιπόν για βουτιά με τον Κώστα, Σάββατο χάραμα, ήδη μεγάλο κατόρθωμα! Μέσα στα πρώτα λεπτά, τααάνγκ, πάει το λάστιχο, δεν ειχα σφιξει καλά την ψαλιδιάάά. Το ψιλοεφτιαξα δενοντας απεξω αλλά ειχα ξεχασει τα γαντια και με ξερό, κοντό 18άρι, δεν όπλιζε με τιποτε πανω απο 1η σκαλα...

Μου δίνει ο Κώστας ένα 70αρι που ειχε και προτεινε να καρτερευουμε εναλαξ με το ξυλινο πολυσπαστό του. Καλό παιδί ο Κώστας.😁

Το νερό ζεστό, κινηση ελάχιστη με λιγους σαργούς και μερικά συναγριδακια που δεν πλησιαζαν, οπότε βγήκαμε ρηχοπατιά μπας και κατσει κανα πρωϊνο λαβρακι, γοφαρι κ.λπ. Η ώρα περνουσε, ψάρι δεν...περνούσε, οποτε πήρα το 70αρακι και κινησα για ένα καλό πόστο, που μπορεις να κρυφτείς τελείως και να αιφνιδιάσεις κάτι περαστικό...

Με βλέπει ο Κώστας με το λιανοτούφεκο και λέει ο άνθρωπος: " Πάρε το ξύλινο να κανεις καρτέρι" . Εγώ πάλι, μην έχοντας δεί τιποτε να κινείται, δεν θέλω να του το στερήσω και λέω "Ασε μωρέ, θα παίξω με το μικρό" ...Πως τον είπαμε εκείνον τον τύπο; Α, ναι, Μέρφυ 😜

Πάω που λέτε, τσουκου τσούκου, αθόρυβα με δαχτυλο- έρπειν και στήνομαι σε ένα γνωστό μου παράθυρο ανάμεσα σε 2 βραχους, με ωραία θέα σε ότι τυχον πλησιάζει...

Ήρθανε τσιπουρίτσες, ήρθανε κάτι ψιλοκαλές μουρμούρες αλλά τίποτε ενδιαφέρον. Κόβω το καρτέρι και αρχίζω ανάδυση. Το βάθος 2 μέτρα. Πριν φτάσω επιφάνεια, αμεσως με το ξεκόλλημα, απο αριστερά, βλέπω μια...μούρη, μουράκλα, κι έρχεται. Είναι γοφάρι και είναι μεγάλο, θηρίο λέμε😳. Κοιτάζω το τουφεκάκι μου και σκέφτομαι οτι ειναι χαμενη υπόθεση, θα κανει την περασια του στα 3-4 μέτρα και θα φύγει.

Ελα όμως που συνέχισε νάρχεται! Πλησίασε, πλησίασε, πλησίασε τόσο που άρχισα να ελπίζω...Εφτασε στα 2 μέτρα περιπου απο την αιχμή της βέργας! " Τώρα φιλαράκο, σε έχω" φώναξα νοερά και τουφέκισα... Το λάστιχο ήταν λιγο χαλαρό, το θεριό έστριψε λιγο γρήγορα, και η βέργα πέρασε ψοφια δίπλα του...

Τόσα χρόνια στη θάλασσα, να τρέμουν τα χέρια μου, να μην πιάνουν να μαζέψω τη βέργα, δεν μου ξανάτυχε...Ο Κώστας, ήταν καμια 20ρια μετρα πισω, κολυμποσύρθηκα ως εκεί και τραυλίζοντας του εξιστόρησα τι συνέβη... "Αφού σου είπα, πάρε το ξύλινο" ήταν η ...μαχαιριά 😁

Περιττό να πώ οτι ακόμη "βλέπω" τη μουράκλα του να έρχεται...

Ηθικόν δίδαγμα: Όταν ο Κώστας λέει παρε το ξύλινο το παίρνειειειεις! Και μετα, παίρνεις και τον γόφαρο, πανηγυρίζεις ευτυχισμένος και δεν κλαίς αγκαλιά με τον Μέρφυ! 😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Re: Ο γόφαρος, ο Κώστας και ο...Μέρφυ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Δευ 24 Ιουν 2024, 11:47

Ωωωωωωρε Άρη, σαν να το έζησα ο ίδιος μιλάμε...κριμας
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 12:07

stelarasA'MAK έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 11:47
Ωωωωωωρε Άρη, σαν να το έζησα ο ίδιος μιλάμε...κριμας
Δεν το θες Στέλιο μου...δεν το θες 😁
Πόνος βαρύς 😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
TSAKYS.KOS
Ονοματεπώνυμο: ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TSAKYS.KOS » Δευ 24 Ιουν 2024, 12:15

Αχ Κώστα Κώστα Κώστα!!! Ρε τι πάθαμε 😁. Μην σκας φίλε μου εξάλλου αυτά που μένουν είναι οι ατυχίες - αστοχίες. Τώρα θα έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επιμείνουμε μήπως κ μας τιμήσει ο κύριος γοφαρης. Εγώ εκεί θα είμαι με κάμερα κ δεύτερο εφεδρικό 70 Άρι με δραστικό βεληνεκές 5 μέτρα. Αν κ μετά το προχθεσινό σε βλέπω να κάνεις καρτέρι με ξύλινο τριλαστιχο στα 2 μέτρα 😁.
Μια εκπνοή μια εισπνοή και το όνειρο αρχίζει......

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 12:46

TSAKYS.KOS έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 12:15
Αχ Κώστα Κώστα Κώστα!!! Ρε τι πάθαμε 😁. Μην σκας φίλε μου εξάλλου αυτά που μένουν είναι οι ατυχίες - αστοχίες. Τώρα θα έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επιμείνουμε μήπως κ μας τιμήσει ο κύριος γοφαρης. Εγώ εκεί θα είμαι με κάμερα κ δεύτερο εφεδρικό 70 Άρι με δραστικό βεληνεκές 5 μέτρα. Αν κ μετά το προχθεσινό σε βλέπω να κάνεις καρτέρι με ξύλινο τριλαστιχο στα 2 μέτρα 😁.
Πως με ξέρεις, πως με ξέρεις 😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Δευ 24 Ιουν 2024, 12:54

Ελα βρε Κώστα. Δεν πάνε για ψάρεμα ούτε με 80αρια ούτε με 70άρια. Ειδικά όταν παίζουν μεγάλα ψάρια.
Πάντως για να σε παρηγορήσω θα σου γράψω τα δικά μου: την περασμένη βδομάδα είχα πάει και γω ο μαύρος για κανά γοφάρι. Σε μια στιγμή καρτερεύοντας, καλα κρυμένος ανάμεσα από δύο βράχια, βλέπω ένα μοναχικό να περνάει σιγά-σιγά στο μπλε στα 5 μέτρα κατ΄εκτίμηση, Το έκανα γύρω στα 8 κιλά. Του ρίχνω με το τέρμα φουσκωμένο 100άρι αεροβόλο, το οποίο δεν με έχει προδώσει σε παρόμοιες βολές παλιότερα, και η βέργα μόλις δεν το ακούμπησε στην ουρά . Πρέπει να ήταν στα εφτά μέτρα απόσταση και σίγουρα αρκετά πάνω από 8 κιλά.
Τώρα το πράγμα έχει και συνέχεια , άκου λοιπόν: Αφού οπλίζω, συγχυσμένος δεν κρύβομαι σωστά, αλλά κυκλοφοράω χαλαρά. Μετά από 30 '' ένα κοπάδι από 5-6 γοφάρια, μικρότερα μεν αλλά όλα πάνω από 5 κιλά, ακολουθεί (και ενώ το ξέρω ότι συνήθως έτσι γίνεται δεν έχω το νου μου). Ακάλυπτο φυσικά όπως με βλέπουν σπάνε, χωρίς να προλάβω ούτε το όπλο να κουνήσω.
Στη συνέχεια χάνω ένα μοναχικό με βιαστική βολή από μακρυά, γιατί πάλι ήμουν ακάλυπτος . Ομως στη συνέχεια, ελπίζοντας ότι κάποιο άλλο ακολουθεί, κρύβομαι καλά στην επιφάνεια και πράγματι παίρνω ένα 2,5 κιλά με βολή από το ένα μέτρο. Ε άν αστοχούσα και σαυτό μάλλον θα ε΄πρεπε να λλάξω χόμπυ. Λοιπόν το γοφάρι της παρηγοριάς του φτωχού ψαρά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Δευ 24 Ιουν 2024, 13:14

Γάτα ο Μέρφυς, παρών παντού και πάντα!
Εμ, γιαυτό βαστάμε 120άρι και στο επιφανειακό. Μια, δυο, τρεις ](*,)
φτάνει τόσο! :duel:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Δευ 24 Ιουν 2024, 13:20

Στην ίδια αυτή Κρυψώνα, ανάμεσα στους δύο Βράχους,
θα πάς τώρα προετοιμασμένος με σωστό Οπλο,
και θα περιμένεις να ξαναπεράσει ο Γόφαρος...
Ομως...
Θα πάς κατά τις 19.00 μ.μ.
Μόνο Απόγευμα...
Καί Μόνος σου...
Θα περιμένω να μου δείξεις τις Φωτογραφίες σου...

Τα λέμε...

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 13:22

ichthyologist έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 13:14
Γάτα ο Μέρφυς, παρών παντού και πάντα!
Εμ, γιαυτό βαστάμε 120άρι και στο επιφανειακό. Μια, δυο, τρεις ](*,)
φτάνει τόσο! :duel:
Να πω δεν έχεις δίκιο...🤓

Να πώ οτι δεν είχα μεγαλα όπλα...😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 13:27

CapetanThomas έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 13:20
Στην ίδια αυτή Κρυψώνα, ανάμεσα στους δύο Βράχους,
θα πάς τώρα προετοιμασμένος με σωστό Οπλο,
και θα περιμένεις να ξαναπεράσει ο Γόφαρος...
Ομως...
Θα πάς κατά τις 19.00 μ.μ.
Μόνο Απόγευμα...
Καί Μόνος σου...
Θα περιμένω να μου δείξεις τις Φωτογραφίες σου...

Τα λέμε...

:hello:
Καπετάνιε τα σέβη μου 🙂

Σοφή η συμβουλή σου. Υπήρξα όμως πολλά χρόνια...μονόλυκος 🤓 και πλέον στα ελάχιστα ψαρέματά μου θέλω παρεούλα 😊.

Πάντως, την ώρα εκείνη, θα προσπαθήσω να είμαι στο παράθυρο, ειδικα αν εχει και λιιιγο θαλασσάκι...Λίγα τα " ψωμια" του γόφαρου 😎
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Δευ 24 Ιουν 2024, 15:45

Άρη άσε τον Μέρφι στην ησυχία του και την επόμενη φορά που θα πάς θάλασσα για κυνήγι να κρατάς όπλο και όχι κουβαδάκια :lol:

Το ζητούμενο είναι ότι έχεις αποσπάσει μία πολύ όμορφη στιγμή, για να μας την διηγηθείς!

Υγ. Έχω όλο τον Ιούνιο που τρώω μαύρες.... Κατάμαυρες λέμε!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Δευ 24 Ιουν 2024, 18:48

Συγνωμη Αρη που σε ειπα Κωστα πιο πανω. Σε μπερδεψα με τον φιλο σου, που θα εκανες να τον ακουγες.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 19:36

tas έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 18:48
Συγνωμη Αρη που σε ειπα Κωστα πιο πανω. Σε μπερδεψα με τον φιλο σου, που θα εκανες να τον ακουγες.
Σιγά μην παρεξηγήθηκα κιόλας 😜

Και βεβαια οπως λες, έπρεπε να τον είχα ακούσει, οπότε αντί να...κλαίγομαι 😂, θα διαβάζατε " γοφαροστόρυ" με happy end και φωτό με τον πσάρη 😉
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
hariska

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Δευ 24 Ιουν 2024, 20:51

Ωραίο ψάρι Άρη! Εύγε!!
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 24 Ιουν 2024, 21:25

hariska έγραψε:
Δευ 24 Ιουν 2024, 20:51
Ωραίο ψάρι Άρη! Εύγε!!
Άπονε Χάρη! Παίζεις με τον πόνο μου...😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”