Ο Φλεβάρης και αν Φλεβίσει Νοέμβρης θα μυρίσει
Ο Φλεβάρης και αν Φλεβίσει Νοέμβρης θα μυρίσει
Μετά από τον πολύ επιτυχημένο χειμώνα νοτ,είπα να δοκιμάσω ένα κομμάτι που το ψαρεύω στις μεταβατικές περιόδους που κάνει ως συνήθως ψάρια.
Τέλος Φλεβάρη δεν το λες και μεταβατική περίοδο αλλά να δω ξανά λαβράκια μισόκιλα δεν έπαιζε για φέτος.
Πρωινό ξύπνημα και με το που αγκαλιάζει ο ήλιος τα βουνά απέναντι είμαι στο νερό.
Οι ορατότητες πολύ καλές για το μέρος και απολύτως καμία προσδοκία όσο αφορά τα ψάρια αλλά κάτι να δω διαφορετικό και ας βγω σε αυτόν τον τόπο άψαρος.
Βουτιά στη βουτιά εμφανίζεται ένα κοπάδι με μυξινάρια από τα βαθιά ήρεμο και με κυκλώνουν.
Τα ψάρια αυτά τα κάνει ο τόπος αρχές Οκτώβρη με τέλη Νοέμβρη όσα χρόνια τον ψαρεύω και έχουν την ίδια συμπεριφορά.
Βολή δεν κάνω γιατί κάνει και συναγρίδες το μέρος πέρα ότι ήταν τέταρτη πέμπτη βουτιά.
Τα μυξινάρια συνέχισαν να πηγαίνουν και να έρχονται το ίδιο χαλαρά αλλά οι συναγρίδες άφαντες.
Αποφασίσω να κάνω βολή και να πάρω ένα ψάρι από τα μυξινάρια μετά από αρκετές βουτιές.
Από τα μυξινάρια πήρα άλλο ένα κομμάτι αλλά η κάμερα δεν είχε μπαταρία και δεν έχω πλάνο.
Συνέχισα τον τόπο που βαθαίνει σιγά σιγά μήπως είναι εκεί οι συναγρίδες.
Πρώτη βουτιά και κατεβαίνω με την σκέψη στο μυαλό μου ότι έχει ψάρια κάτω.
Ακουμπάω βυθό,δεξιά ένας μεγάλος βράχος με κρύβει ολόκληρο και μπροστά ένας μικρότερος που ακουμπάω το όπλο.
Οι καλόγριες σπάνε και κολλάνε στον μεγάλο βράχο,γυρνάω κεφάλι και βλέπω ένα ψάρι να έρχεται από ψηλά.
Σπάει και γυρνάει να φύγει από εκεί που ήρθε,όσο δε με έβλεπε γύρισα το όπλο και έξυσα λίγο τον βράχο.
Το ψάρι γυρνά ξανά προς τα εμένα κεφαλωμένο,γίνεται βολή και το ψάρι πλαγιάζει ξερό στα μεσόνερα.
Αμέσως σκέφτηκα τι ωραίο πλάνο που έχασα λόγο αφόρτιστης κάμερας χωρίς το ψάρι να είναι κάτι ιδιαίτερο βέβαια.
Στο τέλος του κομματιού ένα ωραίο ψάρι μου ήρθε από την ακάλυπτη μεριά μου,ανταλλάξαμε βλέματα και χάθηκε.
Επέστρεψα στο πιο ρηχό κομμάτι και πήρα ένα μυξινάρι ακόμα και αυτό χωρίς πλάνο.
Μια φωτογραφία με την ψαριά.
Και μια κλασσική με το τέκνο.
ΥΓ:Τα μυξινάρια μόλις είχαν αποχύσει αφού είχαν ακόμα τις άδειες σακούλες μέσα στις κοιλιές τους.
Καλές θάλασσες με προσοχή και σύνεση από τώρα που ξεκινούν οι κατηφόρες.
Τέλος Φλεβάρη δεν το λες και μεταβατική περίοδο αλλά να δω ξανά λαβράκια μισόκιλα δεν έπαιζε για φέτος.
Πρωινό ξύπνημα και με το που αγκαλιάζει ο ήλιος τα βουνά απέναντι είμαι στο νερό.
Οι ορατότητες πολύ καλές για το μέρος και απολύτως καμία προσδοκία όσο αφορά τα ψάρια αλλά κάτι να δω διαφορετικό και ας βγω σε αυτόν τον τόπο άψαρος.
Βουτιά στη βουτιά εμφανίζεται ένα κοπάδι με μυξινάρια από τα βαθιά ήρεμο και με κυκλώνουν.
Τα ψάρια αυτά τα κάνει ο τόπος αρχές Οκτώβρη με τέλη Νοέμβρη όσα χρόνια τον ψαρεύω και έχουν την ίδια συμπεριφορά.
Βολή δεν κάνω γιατί κάνει και συναγρίδες το μέρος πέρα ότι ήταν τέταρτη πέμπτη βουτιά.
Τα μυξινάρια συνέχισαν να πηγαίνουν και να έρχονται το ίδιο χαλαρά αλλά οι συναγρίδες άφαντες.
Αποφασίσω να κάνω βολή και να πάρω ένα ψάρι από τα μυξινάρια μετά από αρκετές βουτιές.
Από τα μυξινάρια πήρα άλλο ένα κομμάτι αλλά η κάμερα δεν είχε μπαταρία και δεν έχω πλάνο.
Συνέχισα τον τόπο που βαθαίνει σιγά σιγά μήπως είναι εκεί οι συναγρίδες.
Πρώτη βουτιά και κατεβαίνω με την σκέψη στο μυαλό μου ότι έχει ψάρια κάτω.
Ακουμπάω βυθό,δεξιά ένας μεγάλος βράχος με κρύβει ολόκληρο και μπροστά ένας μικρότερος που ακουμπάω το όπλο.
Οι καλόγριες σπάνε και κολλάνε στον μεγάλο βράχο,γυρνάω κεφάλι και βλέπω ένα ψάρι να έρχεται από ψηλά.
Σπάει και γυρνάει να φύγει από εκεί που ήρθε,όσο δε με έβλεπε γύρισα το όπλο και έξυσα λίγο τον βράχο.
Το ψάρι γυρνά ξανά προς τα εμένα κεφαλωμένο,γίνεται βολή και το ψάρι πλαγιάζει ξερό στα μεσόνερα.
Αμέσως σκέφτηκα τι ωραίο πλάνο που έχασα λόγο αφόρτιστης κάμερας χωρίς το ψάρι να είναι κάτι ιδιαίτερο βέβαια.
Στο τέλος του κομματιού ένα ωραίο ψάρι μου ήρθε από την ακάλυπτη μεριά μου,ανταλλάξαμε βλέματα και χάθηκε.
Επέστρεψα στο πιο ρηχό κομμάτι και πήρα ένα μυξινάρι ακόμα και αυτό χωρίς πλάνο.
Μια φωτογραφία με την ψαριά.
Και μια κλασσική με το τέκνο.
ΥΓ:Τα μυξινάρια μόλις είχαν αποχύσει αφού είχαν ακόμα τις άδειες σακούλες μέσα στις κοιλιές τους.
Καλές θάλασσες με προσοχή και σύνεση από τώρα που ξεκινούν οι κατηφόρες.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
- CapetanThomas
Re: Ο Φλεβάρης και αν Φλεβίσει Νοέμβρης θα μυρίσει
Πολύ το χαίρομαι Φίλε μου...
Για πολλούς Λόγους...
Πρώτος Λόγος, δικαιωματικά, η Κορούλα σου, για την εκλεκτή Σουπίτσα της...
Δεύτερος Λόγος, το δικό σου Χαμόγελο κι η δικαιολογημένη Χαρά σου...
Πολύ όμορφα όλα τα Ψάρια σου, κι η Συναγρίδα Στολίδι...!!!
Τρίτος Λόγος της Χαράς μου,
είναι οτι πραγματοποιήθηκε η Σημερινή Επιθυμία - Παραγγελιά μου,
που έλεγα < Ψαρέψτε και φέρτε να μας δείξετε τα Ψάρια σας,
για να χαρούμε Ολοι μαζί Παρέα >...
Μπράβο για Ολα Φίλε μου...
Ηταν ένα πολύ όμορφο Ψάρεμα...
Πάντα τέτοιες Χαρές...
Για πολλούς Λόγους...
Πάντα τέτοιες Χαρές...
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
Το ύφος της γάτας στην φωτό με τα ψάρια όλα τα λεφτά
- fiesta1420
Ψαρούκλες!!! Μπράβο Χάρη πολύ ωραία και η κιτρινιαρα κυρία, πάντα ζηλευτό ψάρι από το καρτέρι του έως τα χρώματα του ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Και τα Ταίρια τους εύχομαι!!!
Πω ρε τι μιξινάρια είν' τούτα!!!! Εύγε νέε μου!
Υ.Γ. Το κείμενο θα το διαβάσω άλλη φορά, μακρυνάρι πάλι έγραψες...
Υ.Γ. Το κείμενο θα το διαβάσω άλλη φορά, μακρυνάρι πάλι έγραψες...
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.
- pillius
- Ονοματεπώνυμο: Βασίλης Κόκκαλης
πολύ ωραία ψαριά!
Τα μυξινάρια τα πιο νόστιμα κεφαλόπουλα κατ' εμέ και σε φοβερό μέγεθος!
Τα μυξινάρια τα πιο νόστιμα κεφαλόπουλα κατ' εμέ και σε φοβερό μέγεθος!
-
- Ονοματεπώνυμο: giannis geo
Φοβερά τα μυξίνια αλλά κυρίως το χαμόγελο που τα μοιράστηκες μαζί μας
ΥΓ Αντε και σιγά σιγά, πίσω απο τα κεφάλια έρχονται τα μεγάλα γοφάρια του Απρίλη. αφήνεις και μερικά κεφάλια και γυρνάς σπίτι με γόφαρο
ΥΓ Αντε και σιγά σιγά, πίσω απο τα κεφάλια έρχονται τα μεγάλα γοφάρια του Απρίλη. αφήνεις και μερικά κεφάλια και γυρνάς σπίτι με γόφαρο
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
Ακόμα δεν έχει φάει μπάφα,την έχω με λαβράκι,λούτσο και συκιό την κυρία.CapetanThomas έγραψε: ↑Παρ 19 Απρ 2024, 23:22Πολύ το χαίρομαι Φίλε μου...
Για πολλούς Λόγους...
Πάντα τέτοιες Χαρές...
Σε ευχαριστώ Θωμά.
Η γάτα έκανε όρεξη,με περίμενε πριν φτάσω.
Η ρουφιάνα θα τα μύρισε από όταν βγήκα από το νερό.
Πιο ωραία ήταν η βολή,το ψάρι τώρα μικρό είναι αλλά πεντανόστιμη παναθεμά την.fiesta1420 έγραψε: ↑Σάβ 20 Απρ 2024, 13:30Ψαρούκλες!!! Μπράβο Χάρη πολύ ωραία και η κιτρινιαρα κυρία, πάντα ζηλευτό ψάρι από το καρτέρι του έως τα χρώματα του ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Και τα Ταίρια τους εύχομαι!!!
Θενξ.
Είδες για να μην έχω πλάνο και καρέ γράφω 1000 λέξεις.
Να το διαβάσεις,για ποιον τα γράφω αυτά;
Όντως ωραία ψάρια,οριακά δεν ρίχνεις τόσο ήρεμα που είναι σε υπνωτίζουν.
Βασίλη πρέπει να δοκιμάσεις νιάκι,εκεί θα πάθεις τσότσο.
Τα μεγέθη αυτά πριν μερικά χρόνια δε τα βαρούσαμε γιατί υπήρχαν μεγαλύτερα,χωρίς ίχνος υπερβολής.
Πιο πλακουτσωτό κεφάλι με κίτρινα τελειώματα στα πτερύγια και στην ουρά,συχνότερα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά έχω πάρει μερικά ζώα και Αργολικό.
Παραήταν αδέσποτη αυτή δε ζύγωνε πιο κοντά.spearjgeo7 έγραψε: ↑Κυρ 21 Απρ 2024, 16:16Χαχαχα!
Ετσι!
Εμας απλωσε και χερι να αρπαξει μεζε ο γατουλης οταν του την πηγα κοντα...
Ωραιος ο Χαρης!
Ευχαριστώ Γιάννη.
Μην παίζεις με τον πόνο μου Άρη.
Γοφάρια άφαντα ακόμα,έπεσα και με 5άρι μήπως τα βρω αλλά τίποτα απολύτως.
Πέτυχε βέβαια μετά από μέρες ο Τσέλιγκας γοφάρι να σουλατσάρει σε κοπάδι με μπάφες και αυτές ατάραχες,μάλλον το είχαν ταίσει πιο πριν.
- pillius
xareas έγραψε: ↑Δευ 22 Απρ 2024, 00:11
Τα μεγέθη αυτά πριν μερικά χρόνια δε τα βαρούσαμε γιατί υπήρχαν μεγαλύτερα,χωρίς ίχνος υπερβολής.
Πιο πλακουτσωτό κεφάλι με κίτρινα τελειώματα στα πτερύγια και στην ουρά,συχνότερα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά έχω πάρει μερικά ζώα και Αργολικό.Καλημέρα Χάρη,
Αυτό που στην Βόρεια Ελλάδα ονομάζουν νιάκι, δεν είναι άλλο από το Mugil Cephalus, τα θηλυκά του οποίου δίνουν το αυγοτάραχο και ονομάζονται μπάφες!
Φυσικά και είναι υπέροχο, ιδίως πετάλι, αλλά από τα υπόλοιπα είδη που συχνά ονομάζουμε συλλήβδην κεφαλόπουλα, πιστεύω ότι το μυξινάρι είναι με διαφορά το καλύτερο.
Μια και το κουβεντιάζουμε, το μόνο κεφαλόπουλο που γεννά χειμώνα είναι η βελάνισσα, αυτό που αν του τραβήξεις το πάνω χείλος προεκτείνεται, και για να είμαι ειλικρινής οταν πρωτοδιάβασα το ποστ σου σκέφτηκα μήπως είναι βελάνισσες, λόγω της εποχής που τα βρήκες αποχυμένα, ότι δεν είδα τόσο έντονη την κίτρινη κηλίδα στο βραγχιακό επικάλυμμα, αλλά και επειδή τα μυξινάρια είναι πολύ σπάνιο να τα πετύχεις σε τέτοια μεγέθη.
Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι η μύξα που αφήνει το μυξινάρι στα γάντια δεν αφήνει περιθώρια μπερδέματος
Όπως και να έχει με κάνεις να θέλω να ξανάρθω Αργολικό!
Ωραία πσαργιά ρε μάστορα!
Ήταν όντως μυξινάρια,και να μην ξέρεις η βλέννα που βγάζουν δεν αφήνει αμφιβολία.pillius έγραψε: ↑Δευ 22 Απρ 2024, 07:49xareas έγραψε: ↑Δευ 22 Απρ 2024, 00:11
Πιο πλακουτσωτό κεφάλι με κίτρινα τελειώματα στα πτερύγια και στην ουρά,συχνότερα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά έχω πάρει μερικά ζώα και Αργολικό.Καλημέρα Χάρη,
Αυτό που στην Βόρεια Ελλάδα ονομάζουν νιάκι, δεν είναι άλλο από το Mugil Cephalus, τα θηλυκά του οποίου δίνουν το αυγοτάραχο και ονομάζονται μπάφες!
Φυσικά και είναι υπέροχο, ιδίως πετάλι, αλλά από τα υπόλοιπα είδη που συχνά ονομάζουμε συλλήβδην κεφαλόπουλα, πιστεύω ότι το μυξινάρι είναι με διαφορά το καλύτερο.
Μια και το κουβεντιάζουμε, το μόνο κεφαλόπουλο που γεννά χειμώνα είναι η βελάνισσα, αυτό που αν του τραβήξεις το πάνω χείλος προεκτείνεται, και για να είμαι ειλικρινής οταν πρωτοδιάβασα το ποστ σου σκέφτηκα μήπως είναι βελάνισσες, λόγω της εποχής που τα βρήκες αποχυμένα, ότι δεν είδα τόσο έντονη την κίτρινη κηλίδα στο βραγχιακό επικάλυμμα, αλλά και επειδή τα μυξινάρια είναι πολύ σπάνιο να τα πετύχεις σε τέτοια μεγέθη.
Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι η μύξα που αφήνει το μυξινάρι στα γάντια δεν αφήνει περιθώρια μπερδέματος
Όπως και να έχει με κάνεις να θέλω να ξανάρθω Αργολικό!
Πήγε πολύ πίσω η αναπαραγωγή σε αυτό το μέρος από ότι φάνηκε.
Νιάκι εγώ ξέρω αυτό το ψάρι.
Καλά είναι μωρέ.
-
Τα νιάκια (κοινός κέφαλος) άπιαστα, τα μυξινάρια πολύ πίσω. Άσε που όταν αποχύσουν νωρίς την άνοιξη είναι τσίροι, κόκκαλα μόνο και ανοστιά!
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
- pillius
[/quote]
Ήταν όντως μυξινάρια,και να μην ξέρεις η βλέννα που βγάζουν δεν αφήνει αμφιβολία.
[/quote]
Αυτό είναι ένα υπέροχο νιάκι, aka mugil cephalus, ή μπάφα αν είναι θηλυκότητα
https://www.pericles-heritage.eu/wp-con ... i-GR-1.pdf
Ήταν όντως μυξινάρια,και να μην ξέρεις η βλέννα που βγάζουν δεν αφήνει αμφιβολία.
[/quote]
Αυτό είναι ένα υπέροχο νιάκι, aka mugil cephalus, ή μπάφα αν είναι θηλυκότητα
https://www.pericles-heritage.eu/wp-con ... i-GR-1.pdf