Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Panagpanag
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Κυρ 19 Αύγ 2018, 15:48

Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Σάβ 12 Ιουν 2021, 11:42

Όταν 15 λεπτά αρκούν....
Για να σου δώσει η γαλανή το συναίσθημα που περίμενες 3 χρόνια...
3 χρόνια υπομονής και επιμονής, για να νιώσεις τις εικόνες που έβλεπες στα βίντεο και στις περιγραφές....
Καλά να είστε όλοι, καλές αναδύσεις!

Υ.Γ: Συνταγές ευπρόσδεκτες! :)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

thodoris981
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιαν 2014, 13:22

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....η

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thodoris981 » Σάβ 12 Ιουν 2021, 11:59

Μπραβο φιλε πολυ ομορφο ψαρι!!!
Και στα ταιρια του!!
Ενα ωραιο ψησιμο να ολοκληρωθει το επος :hello: :hello:
Η φολα ειναι αλλη μια μερα κοντα στη θαλασσα.

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2808
Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Σάβ 12 Ιουν 2021, 12:36

Αυτό το πρώτο μεγάλο ψάρι που "νικάς"....
Ποτέ δε θα το ξεχάσεις και ποτέ δε ξεθωριάζει η χαρά του.
Περνάνε τα χρονια, η γνώση και η ικανότητα αυξάνονται πολλές φορες εις βάρος του ενθουσιασμού και της χαρας.
Είμαι σίγουρος οτι το ζείς απ τα μαλλιά ως τα νύχια των ποδιών. Μπράβο σου . Σου αξιζε.
=D>

Το λαβράκι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Με όποιο τρόπο και να το κάνεις σε αφήνει ικανοποιημένο αφου εχει σαρκα τρυφερή και πεντανόστιμη.
Εξυπακούεται βεβαια να το αφήσεις τουλάχιστον μια μερα στο ψυγείο καθαρισμένο. (ξαπλωμενα τα αφήνουμε τα ψάρια σε πιατελα που εχουμε βαλει μεσα σε πλαστικη σακούλα αεράτη και να ψιλοπερνάει ο αέρας )

Ενας τρόπος όμως θεωρω οτι είναι ένα κλικ πάνω απ όλους.

Λαδόκολλα στο φούρνο:

1)Απλώνεις το ψαρι στη λαδόκολα.

Τα στανταρ : Αλατοπιπερώνεις, μια ιδεα ελαιόλαδο
Τα προαιρετικα : Ελάχιστη ρίγανη ή πάπρικα γλυκια στην πέτσα και στις κοιλιές. (εγω βάζω)

2) Τυλίγεις 2 γυρες το ψάρι σχετικα σφιχτα. Τυλίγεις αλλες 2 φορες απ έξω με αλουμινόχαρτο
3) ψήνεις στους 180 - 200 πανω κατω σε προθερμασμένο φούρνο (καλύτερα όχι αέρα και το ψαρι στη μεση ) για κανα 40λεπτο μαξ για ψάρι κιλίσιο και για καθε εξτρα κιλό αλλα 20-30 λεπτα.
4) Αν θες Λίγο πριν το τελείωμα του ψησίματος μπορείς να το βγάλεις , κοβεις με ψαλίδι τα περιτυλίγματα με προσοχή μη φύγει το ζουμί , το περιλούζεις με ενα κουτάλι και το ξαναβάζεις μεσα για κανα πεντάλεπτο
5) ΄Οταν βγεί , λουσε το πάλι και Δωσ του λίγα λεπτά να "πιει" τα υγρά του

:hello:
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas

Άβαταρ μέλους
hariska
Δημοσιεύσεις: 7742
Εγγραφή: Δευ 27 Οκτ 2008, 12:32
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Σάβ 12 Ιουν 2021, 13:32

Έλα ρε φίλε, το έβαλες δίπλα στο 60αρακι και φαίνεται τεράστιο!
Δε μου λες, καθόταν μέσα στη φυκιάδα ή ήρθε από ρηχά και χαμηλά στο καρτέρι;
Δεν πιστεύω να βγήκες μόλις το βάρεσες;
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το πιάσει, είναι εύκολο θαρρώ...

Άβαταρ μέλους
matador23
Δημοσιεύσεις: 3113
Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Σάβ 12 Ιουν 2021, 15:40

Ναι ναι ναι ναι ναι ναι και ξανά ναι ναι ναι !!!!!!

Μπράβο ρε Παναγιώτη !!!
Ξέρω ποσό πολύ έχεις ψαχτεί σε αρκετά θεματα να και το σούπερ ψάρι τώρα!!!


Σε κάνω εικόνα πως θα χαμογελούσες όταν ήρθε στα χέρια σου !!!


Χάρηκα φιλε !!
Χάρηκα πολύ !!!
Μου έφτιαξες τη μερα !!!

:yahoo: :yahoo:
ΛΑΔΙΑΣ:Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075

Άβαταρ μέλους
peskandritsas
Δημοσιεύσεις: 1306
Εγγραφή: Κυρ 26 Ιούλ 2009, 20:51
Ονοματεπώνυμο: Θεοδωρόπουλος Αντρέας

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από peskandritsas » Σάβ 12 Ιουν 2021, 16:49

ομορφο ψάρι, μπράβο :hello: :hello:
εκτός απο ομορφο για μενα ειναι και το ποιο νοστιμο..
η δικια μου προσεγγιση στο μαγειρεμα ειναι πολύ απλή.
γκριλ, προθερμανση και τοποθετηση ταψιου λιγο ποιο χαμηλα απο το κεντρο.
καλο καθαρισμα, αλατισμα αρκετο (10 λεπτα πριν το βαλεις τουλαχιστον) και λαδι.
αφηνεις την πορτα του φουρνου λιγο ανοιχτή (με ενα πηρουνι στην ακρη π.χ)
ενα δειγμα του ποτε αρχιζει να γινεται, ειναι οταν το πλαινο πτερυγιο σηκωθει καθετα.
Αν στην μια πλευρά ενα ψαρι 1,5 κιλο θελει 30 με 35 λεπτά περιπου μετα το γυρισμα θελει το μισο και ισως λιγο λιγοτερο.
ειναι πολύ βασικο ειδικα το λαβράκι να μην χασει τα ζουμιά του.
οταν το βγαλεις για σιγουριά μπορεις να ανασικώσεις το κρεας στο σβέρκο με 1 μαχαιρι.
αν ξεκωλαει ευκολα και δεν εχει αιμα ειναι οκ.
μην περιμενεις να παρει χρωμα γιατι μπορει να σου στεγνώσει.. ασπρο ασπρο και ζουμερο :D
στο τελος αφου το βαλεις στην πιατελα, γερνεις το ταψι στην μια πλευρα και με ενα κουτάλι μαζευεις λιγο λαδι(αποφευγοντας τα ζουμια του ψαριου) και το χυνεις επανω στο ψαρι
λεμονι για μενα σε λαβράκι ειναι απαγορευτικο..
αλλιώνει την γευση ρε φίλε.. :mrgreen:

tas
Δημοσιεύσεις: 751
Εγγραφή: Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Σάβ 12 Ιουν 2021, 19:46

Εξοχα Παναγιωτη. Καλη αρχη εκανες με τη νεα σαιζον. Ετσι και καλυυτερα να συνεχισεις.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3880
Εγγραφή: Τετ 04 Ιούλ 2007, 01:09
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Σάβ 12 Ιουν 2021, 19:54

Ωραία έκπληξη! Καλή αρχή λοιπόν γιατί η θάλασσα θα σου χαρίσει κι άλλες :)

Θα συμφωνήσω οτι το πρωτο ΄΄καλό΄΄ ψάρι δεν ξεχνιέται. ;)
Κι εμένα λαβράκι ήταν και μαλιστα καθισμένο στα φύκια και δίσταζα να το χτυπήσω γιατί νόμιζα ότι είναι...ψόφιο :lol:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Panagpanag
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Κυρ 19 Αύγ 2018, 15:48

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Σάβ 12 Ιουν 2021, 20:39

thodoris981 έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 11:59
Μπραβο φιλε πολυ ομορφο ψαρι!!!
Και στα ταιρια του!!
Ενα ωραιο ψησιμο να ολοκληρωθει το επος
Αυτό είναι το επόμενο βήμα!
mojo έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 12:36
Αυτό το πρώτο μεγάλο ψάρι που "νικάς"....
Ποτέ δε θα το ξεχάσεις και ποτέ δε ξεθωριάζει η χαρά του.
Περνάνε τα χρονια, η γνώση και η ικανότητα αυξάνονται πολλές φορες εις βάρος του ενθουσιασμού και της χαρας.
Είμαι σίγουρος οτι το ζείς απ τα μαλλιά ως τα νύχια των ποδιών. Μπράβο σου . Σου αξιζε.
=D>

Το λαβράκι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Με όποιο τρόπο και να το κάνεις σε αφήνει ικανοποιημένο αφου εχει σαρκα τρυφερή και πεντανόστιμη.
Εξυπακούεται βεβαια να το αφήσεις τουλάχιστον μια μερα στο ψυγείο καθαρισμένο. (ξαπλωμενα τα αφήνουμε τα ψάρια σε πιατελα που εχουμε βαλει μεσα σε πλαστικη σακούλα αεράτη και να ψιλοπερνάει ο αέρας )

Ενας τρόπος όμως θεωρω οτι είναι ένα κλικ πάνω απ όλους.

Λαδόκολλα στο φούρνο:

1)Απλώνεις το ψαρι στη λαδόκολα.

Τα στανταρ : Αλατοπιπερώνεις, μια ιδεα ελαιόλαδο
Τα προαιρετικα : Ελάχιστη ρίγανη ή πάπρικα γλυκια στην πέτσα και στις κοιλιές. (εγω βάζω)

2) Τυλίγεις 2 γυρες το ψάρι σχετικα σφιχτα. Τυλίγεις αλλες 2 φορες απ έξω με αλουμινόχαρτο
3) ψήνεις στους 180 - 200 πανω κατω σε προθερμασμένο φούρνο (καλύτερα όχι αέρα και το ψαρι στη μεση ) για κανα 40λεπτο μαξ για ψάρι κιλίσιο και για καθε εξτρα κιλό αλλα 20-30 λεπτα.
4) Αν θες Λίγο πριν το τελείωμα του ψησίματος μπορείς να το βγάλεις , κοβεις με ψαλίδι τα περιτυλίγματα με προσοχή μη φύγει το ζουμί , το περιλούζεις με ενα κουτάλι και το ξαναβάζεις μεσα για κανα πεντάλεπτο
5) ΄Οταν βγεί , λουσε το πάλι και Δωσ του λίγα λεπτά να "πιει" τα υγρά του

:hello:
Σε ευχαριστώ πολύ, αυτός ο ενθουσιασμός είναι που αξίζει περισσότερο από όλα! Όταν έγινε η σύλληψη, είχα καθίσει γωνατιστός στο νερό και θυμάμαι ότι απλώς ανέπνεα....
Thanks για την συνταγή!
hariska έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 13:32
Έλα ρε φίλε, το έβαλες δίπλα στο 60αρακι και φαίνεται τεράστιο!
Δε μου λες, καθόταν μέσα στη φυκιάδα ή ήρθε από ρηχά και χαμηλά στο καρτέρι;
Δεν πιστεύω να βγήκες μόλις το βάρεσες;
χαχα ε τι να κάνω, να φανεί πιο μεγάλο! Ήταν μέσα στην φυκιάδα, είχα κρυφτεί και ήρθε σε απόσταση βολής μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Ναι, μετά βγήκα από το νερό, ήταν ιδιαίτερη στιγμή...
matador23 έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 15:40
Ναι ναι ναι ναι ναι ναι και ξανά ναι ναι ναι !!!!!!

Μπράβο ρε Παναγιώτη !!!
Ξέρω ποσό πολύ έχεις ψαχτεί σε αρκετά θεματα να και το σούπερ ψάρι τώρα!!!


Σε κάνω εικόνα πως θα χαμογελούσες όταν ήρθε στα χέρια σου !!!


Χάρηκα φιλε !!
Χάρηκα πολύ !!!
Μου έφτιαξες τη μερα !!!

Να 'σαι καλά Κώστα! Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου! Είναι μοναδική η στιγμή και τα συναισθήματα... Όταν το είδα πάνω στην βέργα δεν μπορούσα να το πιστέψω.....
peskandritsas έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 16:49
ομορφο ψάρι, μπράβο :hello: :hello:
εκτός απο ομορφο για μενα ειναι και το ποιο νοστιμο..
η δικια μου προσεγγιση στο μαγειρεμα ειναι πολύ απλή.
γκριλ, προθερμανση και τοποθετηση ταψιου λιγο ποιο χαμηλα απο το κεντρο.
καλο καθαρισμα, αλατισμα αρκετο (10 λεπτα πριν το βαλεις τουλαχιστον) και λαδι.
αφηνεις την πορτα του φουρνου λιγο ανοιχτή (με ενα πηρουνι στην ακρη π.χ)
ενα δειγμα του ποτε αρχιζει να γινεται, ειναι οταν το πλαινο πτερυγιο σηκωθει καθετα.
Αν στην μια πλευρά ενα ψαρι 1,5 κιλο θελει 30 με 35 λεπτά περιπου μετα το γυρισμα θελει το μισο και ισως λιγο λιγοτερο.
ειναι πολύ βασικο ειδικα το λαβράκι να μην χασει τα ζουμιά του.
οταν το βγαλεις για σιγουριά μπορεις να ανασικώσεις το κρεας στο σβέρκο με 1 μαχαιρι.
αν ξεκωλαει ευκολα και δεν εχει αιμα ειναι οκ.
μην περιμενεις να παρει χρωμα γιατι μπορει να σου στεγνώσει.. ασπρο ασπρο και ζουμερο :D
στο τελος αφου το βαλεις στην πιατελα, γερνεις το ταψι στην μια πλευρα και με ενα κουτάλι μαζευεις λιγο λαδι(αποφευγοντας τα ζουμια του ψαριου) και το χυνεις επανω στο ψαρι
λεμονι για μενα σε λαβράκι ειναι απαγορευτικο..
αλλιώνει την γευση ρε φίλε..
Για να είμαι ειλικρινής, το λαυράκι είναι ένα ψάρι που απλώς δεν έχει τύχει να έχω δοκιμάσει... όσο απίστευτο και αν φαίνεται! Και αν θα έχω δοκιμάσει, επειδή είναι ένα ψάρι που στην καθετή που κάνω με τον πατέρα μου δεν τα πιάνουμε, δεν το θυμάμαι καν.... Αναμένω την δοκιμή...
tas έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 19:46
Εξοχα Παναγιωτη. Καλη αρχη εκανες με τη νεα σαιζον. Ετσι και καλυυτερα να συνεχισεις.
Να ΄σαι καλά Τάσο! Να είμαστε καλά, να τυχαίνουν τέτοιες στιγμές!
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Σάβ 12 Ιουν 2021, 19:54
Ωραία έκπληξη! Καλή αρχή λοιπόν γιατί η θάλασσα θα σου χαρίσει κι άλλες

Θα συμφωνήσω οτι το πρωτο ΄΄καλό΄΄ ψάρι δεν ξεχνιέται.
Κι εμένα λαβράκι ήταν και μαλιστα καθισμένο στα φύκια και δίσταζα να το χτυπήσω γιατί νόμιζα ότι είναι...ψόφιο :lol:
χαχα είναι αυτές οι "περίεργες" στιγμές μέσα στο νερό που δεν ξέρουμε τί γίνεται....


Ήμουν στους 50 πόντους νερό, στην ποσειδωνία. Έβλεπα μερικούς κέφαλους να περνάνε αλλά κρατιόμουν για το κάτι καλυτερο... Σε μία στιγμή, βλέπω ένα ωραίο σκαθάρι. Κόβει από τα δεξιά μου, σε μια απόσταση που όλο άνοιγε. Μέχρι που άνοιξε αρκετά και δεν ήθελα να χαραμίσω την βολή. Με το που γύρισα το κεφάλι μου το είδα..... Ήταν σε μια απόσταση περίπου 4 μέτρα.... Ευτυχώς, συνέχισε μια πολύ αργή πορεία που στα εμένα από τα δεξια, μέχρι που είχε φτάσει περίπου στα 2,5 μέτρα... Τα φύκια σχεδόν το έκρυψαν και δεν το έβλεπα.... Εκείνη την στιγμή έκανα την βολή.... Το μόνο που θυμάμαι είναι η ανακατοσούρα που έκανε στο νερό και στην άμμο, μέχρι που έπεσε μέσα στα φύκια.... Πήγα, το έπιασα από τα βράγχια και βγήκα στην στεριά.....
Τελικά το ψάρι το μέτρησα 2,5 κιλά, 65 πόντους.

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Δημοσιεύσεις: 547
Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
Τοποθεσία: Σχεδόν περιφερόμενος.

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Σάβ 12 Ιουν 2021, 21:19

Ωραίο ψάρι και ιδιαίτερο σε γεύση !!!
Έχω χρόνια να πιάσω γιατί δεν τα κυνηγάω , μόνο αν τύχει και τα συναντήσω.
Παρόλα αυτά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο θήραμα που δικαίως περιγράφεται η χαρά σου!
Να είσαι καλά , και στα ταίρια του εύχομαι!!!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Σάβ 12 Ιουν 2021, 22:20

Ωραίος φίλος!!!
Μια χαρά η ψαρουκλα!
Καλοκαίρι κάρβουνα,τι άλλο???
Αν και λόγω βροχών και ψυχρας, μπορεί να το εφταχνα και λεμονάτο στην κατσαρόλα,όπως ακριβώς φτιάχνεις το χοιρινό,δεν αλλάζει τίποτα!
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
pda
Δημοσιεύσεις: 1510
Εγγραφή: Δευ 20 Οκτ 2008, 01:02
Ονοματεπώνυμο: Antonopoulos Takis

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pda » Κυρ 13 Ιουν 2021, 02:35

Πανέμορφος Λάβρακας....Πέρυσι το χειμώνα καταφερα εναν τέτοιον (λίγο μεγαλύτερο) και τον εβαλα επανω στην ψαροβελόνας ζώνης και καθε λίγο και λιγάκι
το χαιδευα να δω ότι δεν ονειρευομαι.... :D :D =D> =D>

Άβαταρ μέλους
mkoume
Δημοσιεύσεις: 1963
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 12:59
Ονοματεπώνυμο: Manos Koum.
Τοποθεσία: νερό!

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkoume » Κυρ 13 Ιουν 2021, 11:08

ωραίο ψάρι,
κ το πιο σημαντικό είναι πόσο το χάρηκες1
καλοφάγωτο!
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.

spearjgeo7
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: Πέμ 05 Μαρ 2015, 20:44
Ονοματεπώνυμο: giannis geo

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearjgeo7 » Κυρ 13 Ιουν 2021, 19:27

Μπραβο φιλε! Πολυ ωραιο! :hello:

xareas
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2678
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Όταν 15 λεπτά αρκούν....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Δευ 14 Ιουν 2021, 09:34

Καλώς ήρθες στην αρρώστια των λαβρακιών. :rotfl:
Η επιμονή και η υπομονή πάντα ανταμοίβονται.
Τώρα θα πολλαπλασιαστούν αυτές οι στιγμές το μόνο σίγουρο.

Συνταγή είναι μια χειμώνα καλοκαίρι...κάρβουνο.
:hello:
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”