Και αναφέρομαι στο υποβρύχιο κυνήγι!
Γεια και χαρά Αδέλφια!
Τι χρονιά και αυτή που μας πέρασε.Τι ζήσαμε!
Και τι μας περιμένει άραγε ακόμη, με αυτούς που έχουμε μπλέξει...
Λίγο πριν την λήξη μας αμόλησαν να ψαρέψουμε και σε λίγες ώρες μας ξαναμαντρώνουν.
Το μόνο που με παρηγορεί στην όλη ιστορία είναι η ανάσα που παίρνει η θάλασσα.
Βέβαια καλό είναι να είμαστε σε επιφυλακή γιατί πολλά από αυτά που μας συμβαίνουν τώρα δεν πρέπει να τα συνηθίσουμε!
Στο θέμα μας τώρα.
Με την άρση ξαμολήθηκα και εγώ και πρόλαβα να κάνω 3 κοντινές- πιο κοντινές δεν γίνεται- βουτιές.
Η πρώτη στο ξημέρωμα και το μόνο που είδα ήταν 3 ωραίες συναγρίδες που δεν ήθελαν όμως να πεθάνουν άδοξα
από έναν σαλποκυνηγό!( γέφυρα με το θέμα του Μανώλη για να μην ξεχνιόμαστε ποιος σας έμαθε πρώτος το κυνήγι της σάλπας...)!
Η δεύτερη στο ξημέρωμα και 2 συμπαθητικά ψαράκια μας τάισαν 2 ώρες μετά την αλίευσή τους.
Και η τρίτη λίγες ώρες πριν.
Αύριο ξημέρωμα θα πήγαινα αλλά με πληροφόρησε έγκαιρα το Γειτονάκι μου για την επικείμενη απαγόρευση.
Διαβάζω λοιπόν το μήνυμα και εκεί που είμαι έτοιμος να χλαπακιάσω τα λεφτόβερς την Πρωτοχρονιάς,
κατεβαίνω κήπο πετάω μέσα τσουμπλέκια και 7 λεπτά αργότερα ήδη έχω βάλει την στολή.
Παγκόσμια μπουνάτσα, ζέστη Απριλιάτικη και τα κέφια στα ύψη.
Και ξαφνικά σκάει ο Κλασικός ο Ξερόλας ο Έλληνας!!!
ΚΞΕ -Μην πας!!Δεν θα βγάλεις τίποτα!Έχουν περάσει μπόλικοι σήμερα και δεν έβγαλαν.
Tsaoun -Καλά δεν πειράζει.
ΚΞΕ -Τζάμπα θα βραχείς!!
Tsaoun - Μπορεί.Αλλά μπορεί να είναι και πιο κατάλληλη η ώρα.
ΚΞΕ -Καλά ναι...
Που να σου γ@μησω λέω από μέσα μου, και πέφτω.
Και μόνο που κολυμπούσα ήμουν ευτυχής.
Κάμποσα καρτέρια αργότερα κατάφερα να εντοπίσω ψάρια σαν την προηγούμενης εξόρμησης,
αλλά είπα να πάω για ένα μεγαλύτερο ψάρι ή τίποτα.
Και καλά έκανα!
Γιατί μπορεί το μεγαλύτερο να μην ήρθε- αυτή την φορά- αλλά εγώ χόρτασα μάτι,
και αισθάνθηκα την πληρότητα που σου δίνει η εγκράτεια!!
Κάποτε δεν θα τολμούσαμε να γράψουμε τέτοια πράγματα,φοβούμενοι τα κρεμαστάρια.
Από τότε όμως η κατάσταση άλλαξε και όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν ικανότατοι ψαράδες ανάμεσά μας
που δεν φοβούνται τις άδειες σημαδούρες και ψυγεία!
Αμήν!
Βγαίνοντας με βλέπει από το μπαλκόνι και τον βλέπω να κατεβαίνει...
Ω να σε χέσω για ΚΞΕ λέω από μέσα.Πάει η χρονιά με τον κοκοβιό που έμπλεξα!
ΚΞΕ -Τι έγινε?
Tsaoun -Τίποτα.
ΚΞΕ - Ποιος είχε δίκιο? Ε?
Tsaoun - Κάπου στην μέση είναι το δίκιο γιατί είδα κάποια ψαράκια αλλά είπα να πάω για το ένα το καλό.
ΚΞΕ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ!!!!Έχω δει σαν και εσένααααα.Ένα σωρό.Άντεεε καλή χρονιάαααα.(τραγουδιστά ειρωνικά!!).
Ήμουν έτοιμος να τον κεράσω ατσάλι και να ακούσω-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-το μουλινέ να σφυρίζει...
Αλλά επειδή λίγο το ότι είμαι κότα, λίγο το ότι δεν είναι οικολογικό, λίγο το ότι είναι άνοστοι οι ΚΞΕ, αρκέστηκα σε 2 κουβέντες...
-Που 'σαι ΚΞΕ? Προχτές ήρθε ο mojo ίδια ώρα κ έβγαλε 4 κιλά ψαριά...Καλή χρονιά και σε εσένανε!
Καλή Χρονιά να έχουμε με υγεία και όλα τα άλλα έρχονται!
Και αν δεν έρθουν μόνα τους,θα τα φέρουμε εμείς...
Τι σκατά ψαροντουφεκάδες είμαστε!!!
Εβίβα!

Τα προχθεσινά ψαράκια μου.

Από την αλίευση, στην κατανάλωση!!!

Όταν μπροστά σε αυτές τις εικόνες ακόμα ασχολείσαι με το αποτέλεσμα, είσαι χαμένος από χέρι!!!