tsourakis13 έγραψε:Η μια λοιπόν ήταν στραβή σαν το αγγλικό "s" και από περιέργεια της έριξα για να τη δω από κοντά. Ξέρετε τι μπορεί να έχει?
Νομίζω , χωρίς να είμαι σίγουρος ότι είναι ... νεκρή .
tsourakis13 έγραψε:Ένας φίλος(δούλευε παλιά σε ιχθυοτροφεία) του πατέρα μου μας είπε πως αυτό το πρόβλημα οφείλεται στην τροφή. Συγκεκριμένα λέει ότι το ψάρι (και ειδικά τα ψάρια ιχθυοτροφείου) όταν τρώνε και πάνω στην τροφή υπάρχουν μικρές φουσκάλες με αέρα, τότε το ψάρι καθώς μεγαλώνει παίρνει ένα περίεργο σχήμα.
Από φουσκάλες στην τροφή το πολύ πολύ να αμολάει καμιά ... πορδίτσα . Να στραβώνει η ραχοκοκαλιά της μου κάνει κάπως χλωμό . Τα λαβράκια τότε και τα κεφαλόπουλα που καταπίνουν από την επιφάνεια της θάλασσας τα πάντα μαζί με αέρα θα έπρεπε να είναι όλα σα σίγμα τελικό . Βέβαια έχει και επιστήμονες το φόρουμ που θα έχουν να μας πουν κάτι τεκμηριωμένο .
tsourakis13 έγραψε:Ποια είναι η άποψή σας? Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?
Για τα στραβά πσάρια όχι .
Για ''στραβά'' ψάρια που τα έχει χτυπήσει ο ιός της ψαροεγκεφαλίτιδας - και κάθονται στο βυθό σε κατατονική κατάσταση - έχω να πω ότι τα βρίσκω πλέον σε ικανούς αριθμούς (συνήθως σε περιοχές που γειτνιάζουν με κλουβιά ) από γύλους και σπάρους μέχρι ροφούς και σφυρίδες (δεν ξέρω για κυνηγιάρικα - γοφάρια λίτσες μαγιάτικα και τόνους αλλά υποψιάζομαι ότι και αυτά θα την τσιμπάνε αφού πολλά πάνε και τρώνε κοντά σε κλουβιά - ειδικά μετά από σχετικό ποστ συναδέλφου με τρόπαιο ένα τόνο που βρέθηκε να .... ''ξεκουράζεται'' στα ρηχά

. ) .
Πρόσφατα είδα και ένα κεφαλόπουλο με κάτι εξογκώματα στο κεφάλι που μπροστά του το άλιεν μοιάζει με λούτρινο γατάκι .
If you stare into the Abyss long enough the Abyss stares back at you.