• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Relax time.......off topic!!

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό silverdiver » 14 Μάιος 2019, 21:36

Εγώ θα συμφωνήσω με Αντρέα σε όλα, μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι επειδή έχω φάει κόλλημα τώρα τελευταία με το σούσι και λόγω του μήνα φτιάχνω με κατεψυγμένο έχει ακριβώς την ίδια γεύση :hello:
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...
silverdiver
 
Δημοσιεύσεις: 6981
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2010, 00:07

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό Greek-Blue » 14 Μάιος 2019, 22:33

peskandritsas έγραψε:το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:


Σιγά μην τα πάμε κι εκεί που τα πιάσαμε.. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Greek-Blue
 
Δημοσιεύσεις: 1675
Εγγραφή: 01 Μαρ 2010, 21:54

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό CARPENTER » 14 Μάιος 2019, 22:41

Και εγώ με τον ΑΝΤΡΕΑ ..............................................

Λοιπόν να πω κάτι που έκανα και βγήκε .......................... ο Κοτσίδας δοκίμασε και του άρεσε .............................

Από τον τελευταίο Ροφό που έβγαλα ..................... τον καθάρισα τον έκοψα και τον κατέψυξα σε μερίδες που χρειάζεται οι οικογένεια για το φαγητό της ......................................

Λόγω χρόνου την τελευταία φορά δεν το ξεπάγωσα .......................................... έβαλα 3 ροδέλες στην γάστρα παγωμένες αλάτι πιπέρι θυμάρι λίγο λάδι λίγο ρακί και το έβαλα στο φούρνο στο 150 ............................................................

Έφυγα για δουλειά και μετά από κάποιες ώρες που γύρισα το σπίτι μοσχοβολούσε ........................................

Είχε γίνει λιώμα και πολύ νόστιμο και με αρκετή σάλτσα για βούτηγμα ...................................

Βέβαια ήταν χοντρό ψάρι και πέτυχε ....................... σε μικρότερα δε ξέρω ...........................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
Άβαταρ μέλους
CARPENTER
 
Δημοσιεύσεις: 5482
Εγγραφή: 13 Απρ 2010, 23:13
Τοποθεσία: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό matador23 » 15 Μάιος 2019, 14:13

gsim έγραψε:
KOSTAS STI έγραψε:
peskandritsas έγραψε:Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
Για ψαρια που προορίζονται για κατάψυξη εγω προτείνω τα παρακάτω
καθάρισμα κοιλιάς βράγχια και καλό ξεμάτωμα (οχι σαν μερικους μερικους)
λέπια δεν βγάζουμε
Ιδανικά παγωμα σε ειδικές σακουλες υδατοστεγείς με λιγο θαλασσινό νερο μεσα (φεξε μάι μου)
και το βασικότερο ολων.. ξεπάγωμα μέσα σε νερο. (ιδανικά θαλασσινό)
οχι βγαλσιμο απο το ψυγείο και ξεπάγωμα σε 5-6 ώρες, ουτε στην συντήρηση και ξεπάγωμα σε 12-14 ώρες. εκτός αν το προτιμάτε σιτεμένο :mrgreen:
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:

:shock: .....δηλαδη για να ξεπαγωσω ενα μεγαλο λαυρακι θελω μια γλαστρα 80 ποντους με θαλασσινο νερο?
και στο ψυγειο? εξω? :-k

Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
Άσε μας ρε πεσκανδρέα με τις θεωρίες σου... :banghead:


δέ θελω να σκέφτομαι κάν τί θα χρειαζοταν για ξεπαγωμα πεσκανδριτσας :lol:
0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"
Άβαταρ μέλους
matador23
 
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2011, 15:42
Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό foto » 15 Μάιος 2019, 15:42

Ωραιο θεμα :thumbsup:

Απλα να επαναλαβω και εγω οτι το σημαντικοτερο που μπορει να κανει ο καθε ψαροκυνηγος για να εξασφαλισει τη φρεσκαδα της ψαριας του ειναι να αφαιρει εντοσθια και σβαραχνα πριν βγει απο τη θαλασσα μετα το ψαρεμα.

:good:
Arcus 110 G-Light, Arcus 105 SL, Arcus 65 SL
Άβαταρ μέλους
foto
 
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: 29 Ιουν 2011, 09:20
Τοποθεσία: Athens

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό KOSTAS STI » 15 Μάιος 2019, 20:47

δεν εχουμε εναν ειδικο μεσα σε τοσους ψαροτουφεκαδες? :doh:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
 
Δημοσιεύσεις: 11094
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008, 13:53
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό KOSTAS STI » 22 Μάιος 2019, 19:03

ουτε ενας σεφ? :-k
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
 
Δημοσιεύσεις: 11094
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008, 13:53
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηαπό mkoume » Χθες, 23:25

Κ γω με τον Πεσκανδρέα είμαι... :rotfl:
Το τελευταίο μάγκες μου, που ξεπαγώσαμε με την μέθοδο του φίλτατου ήταν σούπερ ζωντανό…
Σχεδόν το ξαναντουφεκίσαμε για να το φάμε…


gsim έγραψε:
peskandritsas έγραψε:......Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
...........
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:


Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
... :
[/quote]

Γιώργη με διέλυσες ρε... :D :D :D
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.
Άβαταρ μέλους
mkoume
 
Δημοσιεύσεις: 1612
Εγγραφή: 26 Ιαν 2010, 13:59
Τοποθεσία: νερό!

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Χαλαρά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: CapetanThomas και 10 επισκέπτες