PERLEGKAS έγραψε:thalassa50 έγραψε:πολύ ωραία δουλιά
νασε καλά φίλε μου η ιδέα ήταν του stefanosrofos αλλά με κάποια μετατροπούλα που έκανα στα δικά μου με συνεχόμενη σχισμή αντί τρύπας για εύκολη ησαγωγή της βέργας και καλητερης στήριξης της ψαροβελονας μιας και το σχινάκη της κοντραρι στην σχισμή!εγώ είχα φτιάξει μια δικιά μου πριν πολύ καιρό μια που φενετε στην φωτο από μασίφ μπρούτζινη λάμα!
thalassa50 έγραψε::D ο κυρ γρανάζης
tsipouroktonos έγραψε:PERLEGKAS
Είσαι μεγάλος μάστορας αδερφέ! Σου βγάζω το καπέλο! -->![]()
stefanosrofos έγραψε:thalassa50 έγραψε:stefanosrofos
η καλύτερη λύση
μην απορήσεις εάν αργότερα την δεις να πωλείται στα καταστήματα γιατί κάποιος ξύπνιος το αντιγράψει
Άν καταφέρει κάποιος και το βγάλει με χαμηλό κόστος, θα αγοράζω και εγώ !!!!!!
PERLEGKAS έγραψε:μετά από λίγο ψάξιμο και κάποιες δοκιμές στην προσπαθια να κατασκευάσω ένα ξεβραχωτήρι ανακάλυψα και αλες χρήσεις που είναι πολύ χρήσιμες και αναγκέες στο χόμπι μας!
στο κατασκευαστικό κομάτι χρησιμοποίησα μασούρι(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΗΛΏΣΕΙ ΠΟΤΈ ΚΑΙ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ) μπρούτζινο που δεν σκουριάζει 14mm στους 10 πόντους μήκος,μέχρι την μέση του εκενα από την μια πλευρά τρύπα με το 8,5 mm τρυπάνι και από την άλλη πλευρά με το 7 για να σφινονη η ψαροβελόνα μας,και έκανα μια σχισμή με τον τροχό από την μεγάλη τρύπα μέχρι την μέση ώστε να τερματίζει η βέργα για to ξεβραχωμα,μέχρι εδώ το είχα ξαναφτιάξει το εργαλιακή,μετά διαπίστωσα ότι ακόμα και μέσα στο νερό μπορούμε να ισιώσουμε την βέργα από το φτεράκι και μροστα σε πιριπτοση που μας έχει στραβώσει κατά τη διάρκια του ψαρέματος,και τελιοντας με ένα απλό έξτρα κομάτι σωλήνα 8mm μπορούμε [ρψαρμοζοντας το στο εργαλείο μας να βυθίζουμε εύκολα τον κόμπο από τη δετή καμπάνα στα λαστριχα μας οπότε προς το παρών έχουμε μια κατασκευή 4 σε 1 για τα λευτα του προσωπικά το βρίσκο μια χαρά,παραθέτω και κάποιες φωτο για για να διτε περίπου τη ενοω!
Uploaded with ImageShack.us
nikosr έγραψε:PERLEGKAS έγραψε:μετά από λίγο ψάξιμο και κάποιες δοκιμές στην προσπαθια να κατασκευάσω ένα ξεβραχωτήρι ανακάλυψα και αλες χρήσεις που είναι πολύ χρήσιμες και αναγκέες στο χόμπι μας!
στο κατασκευαστικό κομάτι χρησιμοποίησα μασούρι(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΗΛΏΣΕΙ ΠΟΤΈ ΚΑΙ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ) μπρούτζινο που δεν σκουριάζει 14mm στους 10 πόντους μήκος,μέχρι την μέση του εκενα από την μια πλευρά τρύπα με το 8,5 mm τρυπάνι και από την άλλη πλευρά με το 7 για να σφινονη η ψαροβελόνα μας,και έκανα μια σχισμή με τον τροχό από την μεγάλη τρύπα μέχρι την μέση ώστε να τερματίζει η βέργα για to ξεβραχωμα,μέχρι εδώ το είχα ξαναφτιάξει το εργαλιακή,μετά διαπίστωσα ότι ακόμα και μέσα στο νερό μπορούμε να ισιώσουμε την βέργα από το φτεράκι και μροστα σε πιριπτοση που μας έχει στραβώσει κατά τη διάρκια του ψαρέματος,και τελιοντας με ένα απλό έξτρα κομάτι σωλήνα 8mm μπορούμε [ρψαρμοζοντας το στο εργαλείο μας να βυθίζουμε εύκολα τον κόμπο από τη δετή καμπάνα στα λαστριχα μας οπότε προς το παρών έχουμε μια κατασκευή 4 σε 1 για τα λευτα του προσωπικά το βρίσκο μια χαρά,παραθέτω και κάποιες φωτο για για να διτε περίπου τη ενοω!
Φίλε μου καλησπερα
Κατ' αρχην θα ηθελα να σε συγχαρω για την κατασκευή. Πραγματικά αψογη. Επειδη ενδιαφερομαι και εγω να κατασκευασω ένα τετοιο εργαλειο θα μπορουσα να σε ενοχλησω για καποιες κατασκευαστικες λεπτομερειες σε καποιο τηλ;
Ευχαριστω πολυ
Νικος
learner έγραψε:Υπαρχει κανενα βιντεο που να δειχνει που ακριβως μπαινει το ξεβραχωτηρι και με ποιο τροπο ξεβραχωνουμε την βεργα;
Επιστροφή στο Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: gkarras05, sbr, spearboy, subzoulou, vasilis1981 και 22 επισκέπτες