• Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση

Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος

Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 04 Δεκ 2018, 12:05

Καλό χειμώνα και καλή λαβρακοσεζόν να έχουμε :D .Πρώτη ανάρτηση εκ μέρους μου με ενα παλίο άρθρο απο το περιοδίκο βυθός.

Ψάρια και άνθρωποι. Σχέση που άντεξε στο μεγάλο βάθος του χρόνου. Μια σχέση ιδιαίτερη και κατανοητή μονάχα μεταξύ των θαλασσινών. Θαλασσινοί, μια κοινωνία ιδιαίτερη, μικρογραφία της κοινωνίας των στεριανών. Όμως ελαφρώς διαφορετική καθώς έχουν έντονη την ανάγκη να βρίσκουν το ζητούμενο της ζωής πιο εύκολα διότι έχουν μάθει να γίνονται ένα με την φύση. Διαφορετικά δεν υπάρχει ψαρευτικο αποτέλεσμα μα ούτε και εικόνες ψαριών χαραγμένες σε μνήμες. Όλοι βρισκόμαστε στο βυθό για τον ίδιο λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να καμακώσουμε ένα ψάρι. Μία ανάγκη αρχέγονη που έμεινε έμφυτη και χαραγμένη μέσα στα απόκρυφά εσωτερικά κομμάτια των ψυχισμων μας .Πολλοί μας είπαν αγρίους μας είπαν σαδιστές μα αυτοί είναι ευνουχισμένοι, ανίκανοί να γίνουν θηρευτές και να φέρουν ένα θήραμα σπίτι τους. Ευνούχισε την ανάγκη του θηρευτή το χρήμα καθώς είναι πλέον το μέσο συναλλαγής για μπορέσει να τραφεί .Όμως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο νιώθουν την ιδιαίτερη ανάγκη να κυνηγήσουν και να νιώσουν πρωτόγνωρά φτάνοντας κοντά στα αρχαία πρότυπα των πρώτων κυνηγών. Πού δεν γυρνούσαν πίσω αν δεν είχαν εξασφαλίσει την τροφή για την ομάδα τους. Έτσι γίνεται κατά κάποιό τρόπο και σε εμας.Καρτερεύουμε ρηχά ή βαθιά προκειμένου να γυρίσουμε με ένα θήραμα στην αγκαλιά τη γυναίκας μας του παιδιού μας και στην παρέα των φίλων μας. Τότε μαζευόμαστε και επευφημούμε τον κυνηγό τιμώντας ευλαβικά το θήραμά κλείνοντας με ένα ιδιαίτερο τρόπο μια ιεροτελεστία αρχαιά. Αυτή είναι η ουσία και η μαγεία του κυνηγίου κατά την δική μού ταπεινή γνώμή. Ούτε το χρήμα από το θήραμα που έχει γλυκάνει τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσοτέρους από την κοινωνία των θαλασσινών ούτε η φήμη και η δήθεν ανωτερότητα που δεσπόζει αρκετούς πετυχημένους αυτού του χώρου. Όπως έλεγε και ο Renzo Mazzari μεγάλος ψαροκυνηγος γίνεσαι δεν γεννιέσαι .Γιαυτό ας μην ξεχνάμε πολλοί από μάς από που ξεκινάμε και ας εξετάζουμε καθημερινά τις πράξεις μας για το που θα φτάσουμε. Το ζητούμενο είναι να εμφυσήσουμε στην παιδεία προκειμένου να διαμορφώσουμε μια γενιά ψαροκυνηγών και ταυτόχρονα μια γενιά ανθρώπων που θα είναι ικανοί να διαχειρίζονται τα θηράματά της θάλασσας με ηθική σεβασμό και αγάπη .Διαφορετικά θα έρθει μια μέρα που καρτερεύει δίχως αύριο. Μια μέρα που θα είναι η θάλασσα άδεια από ψάρια και η κοινωνία άδεια από ανθρώπους και θα είναι πολύ θλιβερό.

Όπως θλιβερό είναι ο μέσος Έλληνας να πιστεύει πως το ψαροντουφεκο γίνεται με μπουκάλες. Θλιβερό είναι το γεγονός να έχει στεφθεί η χώρα σου παγκόσμια πρωταθλήτρια χωρίς να έχει επιβραβευτεί από κανέναν. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι η επιβράβευση. Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να γνωρίσει αυτό που κάνουμε και αυτό που τόσο αγαπάμε. Για να υπάρχει μέλλον. Άλλα για να υπάρχει μέλλον πρέπει να φτιάξουμε την χαλασμένη εικόνα που έχουμε. Όχι επιφανειακά αλλά βαθιά στην ρίζα. Όταν πια θα είμαστε σωστοί σε όλα τα επίπεδα δεν θα υπάρχει κανένα δικαίωμα. Που θα μπορεί να επικαλεσθεί κάθε κυβέρνηση που στοχοποιει συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό την ερασιτεχνική αλιεία.
Όμως αρκετά με τούτα και με τα άλλα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δύο συλλήψεις ωραίων ψαριών που είχα την τύχη να καμακώσω στα καρτέρια μου. Διακαής μου πόθος σαν ορκισμένος ρηχοκαρτερας τι άλλο; Το λαβράκι. Ένα θήραμά που έψαχνα καιρό να συναντήσω ένα θήραμά που με έκανε να ασχοληθώ με την μαγιά του υποβρύχιου κυνηγιού βέβαια δεν ήταν η αιτία της ενασχόλησής μου με αυτό αλλά το ερέθισμα που με παρακίνησε ώστε να γίνει η αρχή .Έτσι και έγινε. Μάζευα εικόνες και αρμύρα ψάχνοντας αυτό το υπέροχο θήραμα. Είχα την τύχη να πετύχω τον δεύτερο μήνα από την ημέρα που πήρα το πρώτο μου τουφέκι ένα κοπάδι από λαβράκια που δεν ανοιγόντουσαν βαθιά αλλά έμεναν στα ρηχά και ας πέφταν τουφεκιές. Τα ψάρια ήταν τρομαγμένα γιαυτό και δεν σπάγανε. Ήταν κάτι που άργησα να καταλάβω. Καιρό με βασάνιζε αυτή η εικόνα πως ήταν δυνατόν να τα πλησιάζεις να κάνεις βολή να παίρνεις ένα και τα υπόλοιπα να μην απομακρύνονται αλλά να μαζεύονται ξανά λίγα μέτρα πιο πέρα. Αυτό που κατάλαβα τώρα ήταν ότι υπήρχε κάτι πολύ μεγαλύτερο σε εκείνο το ανοικτό μέρος. Όμως τέτοια σημάδια θέλουν χρόνο στην γαλανή για να μάθεις να τα βλέπεις. Εκείνη την μέρα γεμάτος χαρά και περηφάνια κατάφερα να πάρω οκτώ ψάρια. Είχα φουσκώσει την ψαροβελονα αλλά και το ψαρευτικο εγώ μου ταυτόχρονα. Όμως η συνέχεια ήταν δύσκολη. Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν έβλεπα αυτό το υπέροχο ψάρι όσα μέρη και αν άλλαξα. Είχα απογοητευτεί. Δε μπορούσα να καταλάβω τι λάθος έκανα και δεν μπορούσα να ζήσω την χαρά εκείνης της μοναδικής θηρευτικής στιγμής που το μεγάλο λαβράκι έρχεται με μούρη πολύ επιβλητικά να κυριαρχήσει στον χώρο του.
Ήμουν πεπεισμένος για καιρό ότι η θάλασσα με τιμωρούσε για εκείνη την μέρα που πήρα τα οκτώ λαβράκια με μεγάλη ευκολία. Ίσως δεν ήταν σωστό να χτυπήσω ψάρια που είχαν τέτοια συμπεριφορά καθώς ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχανε επιλογή. Γιαυτό και δεν έφευγαν.
47388299_1911836055532539_5664591951052144640_n.jpg

Από τότε συναντούσα πολλά θηραματα.Αλλα όχι το μεγάλο λαβράκι που καρτερούσα. Σε πολλές βουτιές έβλεπα μικρά λαβράκια τα οποία μου έξυναν την πληγή που είχε πλέον ανοίξει για τα καλά .Όμως βολή δεν γινόταν σε δαύτα γιατί εμένα προσηλωμένος στο άπιαστο στόχο μου. Ο καιρός πέρασε δουλειά οικογένεια φίλοι και τι άλλο ψαροντουφεκο.Παρεα πάντα με τον φίλο μου τον Κώστα μοιραζόμασταν τις θαλασσινές αλλά και τις στεριανές μας ανησυχίες. Στο μέσο διάστημα φίλοι και γνωστοί μοιραζόντουσαν τις θηρευτικές τους επιτυχημένες στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαιρόμουν πολυ γιαυτους.Δεν είδα ποτέ καμία επιτυχία με φθόνο και ζήλια καθώς γνωρίζω πως τα αγαθά κοποις κτωνται.
Είχα αποδεχτεί πως εκείνη την στιγμή μπορεί και να μην την ζήσω όμως είχα φτάσει στο σημείο που δεν με επηρέαζε. Έχει η θάλασσα και άλλα όμορφα θηράματά σκεφτόμουν καθώς η σεζόν του λαβρακιου περνούσε και έφτανε θεωρητικά στο τέλος της.
Προληπτικός δεν ήμουν αλλά μου είχε έρθει μια περίεργη ιδεα.Ειχα φτιάξει πιο παλιά ένα βραχιόλι με χάντρες όπου στο μέσο του κοσμούσε ένα φτερακι ινδιάνικο μεταλλικό το οποίο το είχα κάνει δώρο στην γυναίκα μου.
47349070_581146152317680_4678866548251688960_n.jpg
Όταν τις ανακοίνωσα την σκέψη μου αφού έβαλε τα γέλια μου το έδωσε μαζί με ένα φιλί. Το θέλω πίσω όμως γιατί είναι γούρικο μου είπε.
Το τύλιξα περίτεχνα δίπλα στην λαβή επάνω στην βάση κάμερας του όπλου. Την επόμενη ημέρα είχαμε κανονίσει να πάμε σε ένα κομμάτι κοντινό που μας άρεσε με τον Κώστα ακριβώς μετά την δουλειά. Την προηγούμενη μέρα βέβαια το είχαμε ρίξει λίγο έξω καθώς είχαμε πάει σε μπαράκι να πιούμε μια μπυριτσα αν και αυτό δεν ενδείκνυται .Η κουβέντα ξεκινούσε από την θάλασσα και τελείωνε πάλι εκεί. Άλλα το θέμα δεν ήταν μόνο τα ψάρια συζητάγαμε πληροφορίες και παρατηρήσεις που πιστεύαμε πως θα μας έκαναν περισσότερο οξυδερκείς και αντιληψιμους στο υγρό στοιχείο. Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς παρατηρείς αφουγκράζεσαι και βελτιώνεσαι ταυτόχρονα με το ζευγάρι που επιλέγεις να περνάς την ζωή σου στο μπλε. Διότι το ψαροντουφεκο είναι συντροφικό άθλημα. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει να αλλάζουμε ψαρευτικο ζευγάρι καθώς υστερούμε στο κομμάτι της ασφάλειας που είναι το βασικότερο αλλά και στο ψαρευτικο κομμάτι που είναι και το ζητούμενο αυτής της διαδικασίας.
Πριν το κυνήγι ήμασταν συνήθως ολιγομίλητοι, ειδικά στην διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην παραλία να ντυθούμε και να ξεκινήσουμε αυτήν την πανέμορφη δραστηριότητα .Θαρρώ πως αυτό δεν ήταν από κάποιο βίτσιο αλλά ερχόταν αβίαστα και απλούστατα από την ανάγκη να μείνουμε λίγο σε μια κατάσταση ηρεμίας με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινοτητας. Ρηχά η βαθιά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μπαίνεις στο νερό άδειος από σκέψεις είτε αρνητικές είτε θετικές. Δεν θέλει ούτε χαρά ούτε πικρα.Τα συναισθήματα επιδρούν στο σωμα. Όμως αυτή την φορά η σιωπή εσπασε.Ειδα ένα περίεργο όνειρο μου είπε ο Κωστας.Τι είδες φιλέ;
Είδα ότι ετοιμαζόμουν να πάμε για ψαροντουφεκο και πως είχα φορέσει ένα περίεργο μπλουζάκι που έγραφε την λέξη Σαμόα. Και όταν πήγα να το φορέσω έπεσαν από μέσα δύο μικρά ποντικακια.Ηταν πολύ περίεργο όνειρο.
Πράγματι φίλε είναι ένα πολύ παράξενο όνειρο. Τι να σημαίνει άραγε αυτή η λέξη; του είπα.
Δεν ξέρω φίλε θα μάθουμε.
Έχω και εγώ να σου πω κάτι αλλά μην γελάσεις είπα. Τι έγινε ρε φίλε;
Έβαλα ένα φυλαχτό στο όπλο που έχει ένα φτερακι ινδιάνικο.
Ωραίο είναι;
Ναι του απάντησα χαμογελώντας. Θα το ονομάσουμε Σαμόα το φτερακι φίλε μου είπε. Σαμόα το φτερακι του πολέμου είπα και γελάσαμε και οι δύο μας.
Αφού φτάσαμε στην παραλία ντυθήκαμε γοργά και δεν χάσαμε χρόνο να μπούμε στο νερό. Όμως αυτή την φορά ο βυθός είχε άλλη μορφή από ότι συνήθως. Με το που μπήκαμε μέσα αντικρίσαμε ένα σωρό ψάρια στα πολύ ρηχά είχες σαργούς μικρούς και λίγο πιο πέρα έβοσκε ένα κοπάδι με μικρές τσιπούρες. Οι κέφαλοι περναγανε αμέριμνοι πέρα δώθε δίνοντας στον βυθό μια όμορφη εικόνα ζωής. Άρχισα πρώτος τα καρτερία στα ρηχά κάνοντας συρτο.Ηταν ο μόνος τρόπος να δω ψάρια σε εκείνο το κομμάτι καθώς με στατικό καρτέρι δεν πλησίαζαν .Οι βουτιές συνεχίστηκαν εναλλάξ όσο και αν φανταζει περίεργο για τα ρηχά.
Ξαφνικά τα μικροψαρα άρχισαν να συμπεριφέρονται νευρικά και δεν άργησε να έρθει η στιγμή που με μια αστραπιαία κίνηση σπάσανε δεξιά και αριστερά. Είχα αρχίσει να νιώθω πάλι ότι έχω κάποιες ελπίδες καθώς σε αυτο το μέρος πάνε δύο χρόνια που είχε δει ο Κώστας σε μια βουτιά ένα λαβράκι αρκετά μεγάλο . Προσπάθησα να κάνω μια βουτιά λίγο πιο μέσα καθώς το σημείο βάθαινε σιγά σιγά και τότε τα αντίκρισα δύο σπαθάτα λαβράκια ωραίου μεγέθους που κάνανε το πέρασμα τους πιο μέσα τρομοκρατώντας τα μικροψαρα.Ομως σε μια από τις επόμενες βουτιές που ακολούθησαν τα κατάλοιπα της ιγμορίτιδας δεν με άφηναν να κάνω σωστά την εξίσωση . Αυτό ήταν σκέφτηκα, η θάλασσα με παίζει. Στεναχωρημένος λέω στο Κώστα φίλε δεν μου βγαίνουν οι εξισώσεις και πονάω θα αναγκαστώ να κινηθώ σε μηδαμινό νερό που δεν έχει ζόρι. Μην στεναχωριέσαι μου είπε κάνω μια βουτιά και πάμε προς τα έξω. Έτσι και έγινε. Άλλα το θαύμα δεν άργησε. Σε ένα πολύ ρηχό συρτό λίγα μέτρα πιο πέρα κινούμουν στα όρια της σκιάς και του ήλιου που έκανε στα βραχάκια και τότε δύο λαβράκια όμοιου μεγέθους με τα προηγούμενα που είχα δει πιο πίσω περάσανε μπροστά μου. Το όπλο ήταν στην ευθεία με το σώμα και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να σηκωθεί ελαφρώς το χέρι να γίνει η σκοπευση.Για λίγο έμοιαζε χρόνος να μην υπήρχε ούτε χρώματα ούτε ήχοι ήταν σαν μια διάσταση άλλη. Ήμουν μόνος με το ψάρι που σημάδευα και τότε πατήθηκε η σκανδάλη, η βέργα έφυγε αστραπιαία από το όπλο και έπληξε το λαβράκι στο κέντρο του σώματος του ακριβώς την ώρα που γύρισε να πάρουν τα μάτια του την εικόνα μου. Το πολυπόθητο ψάρι χτυπιόταν πάνω στην βέργα μου. Ήμουν πλημμυρισμένος από εικόνες και στιγμές που μάζευα όλο αυτό καιρό. Ήμουν σε θέση να χαρώ αυτό το ψάρι και να το εκτιμήσω.
47364943_1926489237428864_4395089550674755584_n_730x470.jpg

Σαφώς υπάρχουν μέρη καλύτερα και μέρη πιο αδύναμα όμως είχα καταλάβει πως η θάλασσα θα σου δώσει τα δώρα της όταν εκείνη θα κρίνει το πότε. Εκείνη η στιγμή που βιώνει ο κυνηγός όταν έχει πλήξει η βέργα του το θήραμά που αναζητά είναι πολύ ιδιαίτερη. Τα επίπεδα συγκέντρωσης είναι πολύ υψηλά και σε συνδυασμό με το κράτημα της ανάσας δίνουν μία εκστατική ολιγόλεπτη κατάσταση. Ίσως είναι ένας από τους πολλούς λόγους που το αγαπάμε τόσο πολύ. Όμως η θάλασσα μου κρατούσε μια έκπληξη ακόμα. Λίγες ημέρες μετά είχαμε αποφασίσει με τον Κώστα να ψάξουμε ένα καινούργιο κομμάτι που είχαμε βρει και μας ειχε εξάψει το ενδιαφέρον.
Με συνοπτικές διαδικασίες ετοιμάσαμε σε πλάνο την εξόρμηση την προηγούμενη μέρα σε ένα υπέροχο καφέ που αλλού δίπλα στην θάλασσα. Ξυπνήσαμε νωρίς προκειμένου να πιάσουμε το χάραμα όμως στις εξορμήσεις τυχαίνουν και τα απρόοπτα. Χωρίς να πτοηθούμε ακόμα και με τον ήλιο λίγο πιο ψηλά δεν αφήσαμε κανένα χώρο μέσα μας σε αρνητικά συναισθήματα. Πηγαίναμε να κάνουμε το κέφι μας. Το μέρος ήταν άγριο και πολύ ήρεμο. Ότι χρειαζόταν για να ανοίξουμε την πόρτα της ψυχής μας να καλώς ορίσουμε την ηρεμία που στις μέρες μας δεν έρχεται συχνά. Μπήκαμε στο νερό και ο ήλιος είχε ανέβει για τα καλά. Αποφασίσαμε να κινηθούμε πολύ κοντά στην ακτογραμμή κάνοντας καρτέρια στα ρηχά σε στατική αλλά και συρτή μορφή. Τα ιγμόρειά έτριζαν σαν παλιά ξύλινα πατώματα. Η μέρα φαίνεται καλή από την αρχή και με το μπήκαμε μέσα στο νερό τα αρπακτικά δεν άργησαν να εμφανιστούν, ένα κοπάδι με λουτσους πλησίασαν τον Κώστα σε ένα καρτέρι αλλά δυστυχώς το ψάρι δεν καταφέραμε να το πάρουμε καθώς η βέργα το τρύπησε λίγο ψηλά και με χτύπημα σκίστηκε. Μέχρι να ετοιμάσει ο Κώστας το όπλο πέρασα από μπροστά να κάνω το επόμενο καρτέρι λίγο παρακάτω. Περίμενε να πάμε μαζί μου είπε. Αφού ετοίμασε το όπλο του ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε. Λίγο παρακάτω ενας μεγάλος σαργός έβοσκε πιο μπροστά. Είχα κρυφτεί καλά χωρίς να γίνω αντιληπτός όμως το ψάρι άφησε το φαγητό του και τρύπωσε αμέσως. Περίεργο αφού δεν με είχε καταλάβει. Έκανα ένα ρηχό συρτό παράλληλα με την ακτογραμμή προκειμένου να καλύψω την περιέργεια που μου είχε δημιουργηθεί εκείνη την στιγμή υποσυνείδητα. Σταμάτησα σε ένα βραχάκι που ήταν στολισμένο με χρωματιστά φύκια. Το βραχάκι δεν ξενέριζε αλλά είχε τέτοιο σχήμα που επέτρεπε θέση απόκρυψης για ένα καρτερι.Ο μεγάλος λαβρακας ήρθε με ταχύτητα από τα βαθιά προς στα ρηχά τρομοκρατώντας τα μικρά σαργουδακια και τα μικρά κεφαλοπουλα που κολυμπούσαν αμέριμνα. Όμως το μεγάλο ψάρι δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία μου. Πηρέ κατεύθυνση ανάποδη βάζοντας με πλάτη έμεινα να κοιτάω την μεγάλη σκουρόχρωμη ράχη του. Η άγρια κίνηση της ουράς του έδειχνε πελαγίσιο χαρακτήρα. Άφησα τρεις κοφτούς λαρυγγισμούς μήπως εξάψω την κυριαρχική του τάση και την έμφυτη άφοβη περιέργεια που διακατέχεικτο είδος του. Το ψάρι με μια κίνηση γεμάτη νεύρο έκανε στροφή εκατονογδόντα μοιρών και ερχόταν κατά πάνω μου. Όμως δεν μπορούσε να με δει. Το χέρι που κρατάει το όπλο πρέπει να έχει ελαφρώς λυγισμένο τον αγκώνα ώστε να μπορεί να γίνεται η σκόπευση στον χρόνο που πρέπει. Τέντωσα το χέρι προτείνοντας το όπλο την στιγμή που το ψάρι ερχόταν κατά πάνω μου. Η βολή έπρεπε να γίνει πριν στρίψει γιατί ως γνωστόν το λαβράκι μας βλέπει μόνο από το πλάι γιαυτό και γυρνάει τελευταία στιγμή. Εκείνη είναι η κατάλληλη στιγμή για βολή. Είχα τα δευτερόλεπτα που χρειαζόμουν να σκοπεύσω. Το όπλο προτάθηκε σημαδεύοντας το στο κεφάλι και η σκανδάλη πατήθηκε με σιγουριά. Η ελαφριά βέργα που είχα έφυγε με αστραπιαία ταχύτητα πλήττοντας τον στόχο που τις είχε τεθεί. Η βέργα τρύπησε το λαβράκι στο κεφάλι και ελάχιστα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν να πιάσω στα χέρια μου ένα ψάρι που καρτερικά αναζητουσα.Ηταν μεγαλύτερο από το προηγούμενο .Ημουν ευτχισμενος και τρελαμένος απο την αδρεναλίνη που ακολούθησε.Αφού έβαλα τα χέρια μου μέσα στα βράγχια έμεινα για λίγο να κοιτάω την
άγρια ομορφιά του.
47575381_1868839049891171_6857105825698152448_n_700x500.jpg

47264346_323658281805187_5997924225455751168_n_700x500.jpg

Η χαρά του Κώστα ήταν μεγάλη γιατί είχαμε βρει παρέα το θήραμα που προσμονουσα.Ενα από τα πολλά που μου αρέσουν στον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου είναι ότι χαίρεται με την θαλασσινές χαρές μου , ακόμα και αν θεωρητικά οι επιτυχίες ήταν δικιές μου. Άλλα στην πράξη το επίτευγμα ανήκει στην ψαροσύνη και των δύο. Ψάξτε αρκετά σχολαστικά με ποιον θα ψαρεύετε πλάι πλάι γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός που στην κρίσιμη στιγμή θα καθορίσει να μην κοπεί το λεπτό νήμα που σας κρατάει την ζωή από το θάνατο. Εύχομαι υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο.
Τέλος ήθελα να σας πω πως ψάχνοντας την λέξη Σαμόα βρήκα πως είναι ένα νησί που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό 2.400χλμ βόρεια της Νέας Ζηλανδίας και ανήκει στην Ήπειρο Ωκεανίας.Στο σύμπλεγμα των νησιων αυτων ζούσαν κατά κύριο λόγο από το κυνήγι και το ψάρεμα.
ΥΓ:Μαλλον το φτεράκι δεν θα βγεί από το όπλο.
Τρούπης Κωνσταντίνος
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 04 Δεκ 2018, 14:57

Καλό χειμώνα και καλές γίορτες! :D
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό ΤΑΙΤΙΝΟΣ » 04 Δεκ 2018, 15:47

Καλές γιορτές, καλως ήρθες :)
Και, δυναμικά μπήκες! :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
 
Δημοσιεύσεις: 2929
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2007, 01:09
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό KOSTAS STI » 04 Δεκ 2018, 17:50

καλως τον και ας αργησες!!! :thumbsup:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
 
Δημοσιεύσεις: 11095
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008, 13:53
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 05 Δεκ 2018, 14:27

Καλώς σας βρήκα! :hello:
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό matador23 » 05 Δεκ 2018, 15:09

Καλως ηρθες!!
Απολαυστικο το ποσταρισμα και ολη η αφηγηση!

Μπραβο!!!μας ταξιδευσες!!
0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"
Άβαταρ μέλους
matador23
 
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2011, 15:42
Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 05 Δεκ 2018, 18:32

matador23 έγραψε:Καλως ηρθες!!
Απολαυστικο το ποσταρισμα και ολη η αφηγηση!

Μπραβο!!!μας ταξιδευσες!!

Να είσαι καλά!!σε ευχαριστώ!
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό CapetanThomas » 05 Δεκ 2018, 20:38

Είναι μία Δημοσίευση που αξίζει να διαβαστεί...
Μπράβο σε Ολα...

:hello:
...Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι, θάρθεις...
Άβαταρ μέλους
CapetanThomas
 
Δημοσιεύσεις: 3175
Εγγραφή: 13 Μαρ 2014, 16:22
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 06 Δεκ 2018, 11:36

CapetanThomas έγραψε:Είναι μία Δημοσίευση που αξίζει να διαβαστεί...
Μπράβο σε Ολα...

:hello:

Σας ευχαριστώ!
Να είμαστε καλά! :)
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό xareas » 07 Δεκ 2018, 13:15

Η πρώτη ιστορία που έγραψες σχεδόν ίδια έχω ζήσει με τον αδερφό/ζευγάρι στα Μέθανα τον 1o-2o χρόνο ψαροντούφεκου.
Βλέπουμε ένα κοπάδι 100+ψάρια να μπουλουκιάζεται στα ρηχά και να μην κάνει κίνηση να βαθύνει,με εναλλάξ βουτιές και φοβισμα από τα βαθιά ώστε να μείνουν ρηχά τα ψάρια πήραμε 5-6 ψάρια μικρά βέβαια 500-600 αλλά τότε μας φαινόταν ότι είχαμε σκίσει.Τα ψάρια ήταν σίγουρα κλουβίσια,ντουφεκιά και πήγαιναν 50 μέτρα πίσω και έρχονταν ξανά στο καρτέρι,δεν συνάδει με συμπεριφορά άγριων ζώων που τρέχουν να κρυφτούν.
Όσο για το ψάρεμα το τελευταίο νομίζω όλοι μας έχουμε στάνταρ πράγματα που κάνουμε στις βουτιές είτε ακούσια είτε λόγω ιδεοληψίας,το φτεράκι στην προκειμένη δούλεψε πολύ καλά,τώρα μένει μόνο η επιβεβαίωση.
ΥΓ:Το ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο κομμάτι στο χόμπυ μας,ειδικά να μπορεί να χαίρεται για εμάς και τις συλλήψεις που δεν έχει ρίξει αυτός,αλλά και πάλι είναι και των δύο όμως.
Αναμένω την επιβεβαίωση η διάψευση του φτερακίου. :D
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
xareas
 
Δημοσιεύσεις: 1953
Εγγραφή: 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 07 Δεκ 2018, 19:28

xareas έγραψε:Η πρώτη ιστορία που έγραψες σχεδόν ίδια έχω ζήσει με τον αδερφό/ζευγάρι στα Μέθανα τον 1o-2o χρόνο ψαροντούφεκου.
Βλέπουμε ένα κοπάδι 100+ψάρια να μπουλουκιάζεται στα ρηχά και να μην κάνει κίνηση να βαθύνει,με εναλλάξ βουτιές και φοβισμα από τα βαθιά ώστε να μείνουν ρηχά τα ψάρια πήραμε 5-6 ψάρια μικρά βέβαια 500-600 αλλά τότε μας φαινόταν ότι είχαμε σκίσει.Τα ψάρια ήταν σίγουρα κλουβίσια,ντουφεκιά και πήγαιναν 50 μέτρα πίσω και έρχονταν ξανά στο καρτέρι,δεν συνάδει με συμπεριφορά άγριων ζώων που τρέχουν να κρυφτούν.
Όσο για το ψάρεμα το τελευταίο νομίζω όλοι μας έχουμε στάνταρ πράγματα που κάνουμε στις βουτιές είτε ακούσια είτε λόγω ιδεοληψίας,το φτεράκι στην προκειμένη δούλεψε πολύ καλά,τώρα μένει μόνο η επιβεβαίωση.
ΥΓ:Το ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο κομμάτι στο χόμπυ μας,ειδικά να μπορεί να χαίρεται για εμάς και τις συλλήψεις που δεν έχει ρίξει αυτός,αλλά και πάλι είναι και των δύο όμως.
Αναμένω την επιβεβαίωση η διάψευση του φτερακίου. :D

Καταλαβαίνω τι λές έχω πάρει και εγω τέτοια ψάρια.Ισως ηταν άπο κλουβία.Βεβαία εκει κλουβία κοντά δεν είχε αλλά που να ξέρεις.Το φτεράκι είναι γούρικο :D
47685794_714762675573389_5065073220143546368_n_750x450.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό CARPENTER » 09 Δεκ 2018, 15:58

Καλώς ήρθες .........................................................

Να γράφεις συχνά ..........................................................

Ωραία κόλπα .............................................................................


=D> =D> =D>
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
Άβαταρ μέλους
CARPENTER
 
Δημοσιεύσεις: 5482
Εγγραφή: 13 Απρ 2010, 23:13
Τοποθεσία: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό xareas » 10 Δεκ 2018, 10:25

LENS_007 έγραψε:
xareas έγραψε:Η πρώτη ιστορία που έγραψες σχεδόν ίδια έχω ζήσει με τον αδερφό/ζευγάρι στα Μέθανα τον 1o-2o χρόνο ψαροντούφεκου.
Βλέπουμε ένα κοπάδι 100+ψάρια να μπουλουκιάζεται στα ρηχά και να μην κάνει κίνηση να βαθύνει,με εναλλάξ βουτιές και φοβισμα από τα βαθιά ώστε να μείνουν ρηχά τα ψάρια πήραμε 5-6 ψάρια μικρά βέβαια 500-600 αλλά τότε μας φαινόταν ότι είχαμε σκίσει.Τα ψάρια ήταν σίγουρα κλουβίσια,ντουφεκιά και πήγαιναν 50 μέτρα πίσω και έρχονταν ξανά στο καρτέρι,δεν συνάδει με συμπεριφορά άγριων ζώων που τρέχουν να κρυφτούν.
Όσο για το ψάρεμα το τελευταίο νομίζω όλοι μας έχουμε στάνταρ πράγματα που κάνουμε στις βουτιές είτε ακούσια είτε λόγω ιδεοληψίας,το φτεράκι στην προκειμένη δούλεψε πολύ καλά,τώρα μένει μόνο η επιβεβαίωση.
ΥΓ:Το ζευγάρι είναι πολύ δύσκολο κομμάτι στο χόμπυ μας,ειδικά να μπορεί να χαίρεται για εμάς και τις συλλήψεις που δεν έχει ρίξει αυτός,αλλά και πάλι είναι και των δύο όμως.
Αναμένω την επιβεβαίωση η διάψευση του φτερακίου. :D

Καταλαβαίνω τι λές έχω πάρει και εγω τέτοια ψάρια.Ισως ηταν άπο κλουβία.Βεβαία εκει κλουβία κοντά δεν είχε αλλά που να ξέρεις.Το φτεράκι είναι γούρικο :D
47685794_714762675573389_5065073220143546368_n_750x450.jpg

Σωραίος,το φτεράκι και τα μάτια σου τώρα.
Εμένα όταν θα μου ευχηθεί το κορίτσι μόναχο του σπάει η αψαρια.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
xareas
 
Δημοσιεύσεις: 1953
Εγγραφή: 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό LENS_007 » 10 Δεκ 2018, 19:09

CARPENTER έγραψε:Καλώς ήρθες .........................................................

Να γράφεις συχνά ..........................................................

Ωραία κόλπα .............................................................................


=D> =D> =D>

:hello:
"Τίποτε δεν είναι πιό δυνατό από την ευγένεια,
τίποτε δεν είναι πιό ευγενές από την δύναμη"
Άβαταρ μέλους
LENS_007
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 19 Απρ 2016, 11:04

Re: Σαμόα το φτεράκι του πολέμου...

Νέα δημοσίευσηαπό spearjgeo7 » 10 Δεκ 2018, 20:20

Μπραβο! Ολα πολυ ωραια και περισσοτερο η "πενα" σου! :hello:
Οσο για το φτερακι σου εδωσε κατι πολυ απλο! Ψυχολογια!
Σιγουρα ηταν σκαστα τα μικρα. Και βασει συμπεριφορας, και χρωματος (μπλε) και ανοιγοντας τα εχουν σκετο λιπος στην κοιλια...
spearjgeo7
 
Δημοσιεύσεις: 473
Εγγραφή: 05 Μαρ 2015, 21:44

Επόμενο

Επιστροφή στο Ψαρέματα και τεχνικές

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: gnikolud, leaderfish, Majestic-12 [Bot] και 14 επισκέπτες